גרסה 9.10 של מערכת ההפעלה אובונטו הושקה היום

הגרסה, שידועה גם בשם קואלה קרמית, מיועדת למחשבים שולחניים וניידים כאחד, ומגיעה בשתי מהדורות: אחת לשרתים ושנייה - בעיקר למחשבי Netbook ● כך, למשל, הוחלף בגרסה החדשה מסך האתחול של המערכת, תהליך האתחול בה מהיר יותר מאשר בגרסה הקודמת של אובונטו והיא אף תומכת בתקן USB 3.0, במערכת הקבצים לרשת NFS 4.1, וכן בניהול זיכרון טוב יותר

קנוניקאל (Canonical), החברה המפיצה את מערכת ההפעלה אובונטו (Ubuntu), השיקה היום (ה') את גרסה 9.10 של הפצת הלינוקס (Linux) הפופולרית. גרסה זו ידועה גם בשם קואלה קרמית (Karmic Koala). המערכת תושק במהדורה המיועדת למחשבים שולחניים ומחשבים ניידים כאחד, הן במהדורה לשרתים והן בכזו שמיועדת בעיקר למחשבי Netbook. מדובר בגרסה שמציעה בעיקר שדרוגים לגרסה 9.04, שהושקה באפריל שנה זו, ואלה אמורים לשפר את חוויית ההתקנה והשימוש של המשתמש הצרכני.

אובונטו החליפה, למשל, את מסך האתחול של המערכת, כך שבזמן עלייתו נראות מספר תמונות שמציגות את מערכת ההפעלה. מעבר לכך, תהליך האתחול מהיר יותר מאשר בגרסה 9.04, כשהיעד המוצהר של החברה הוא שבגרסה הבאה של מערכת ההפעלה יעמוד תהליך זה על 10 שניות בלבד. בתחום השימושיות, ניתן להכליל גם את החלפת היישום האחראי להתקנת והסרת התוכנות. תוכנית העזר להוספת/הסרת תוכניות הוחלפה ב-Ubuntu Software Center, שמציג ממשק צבעוני, ידידותי ונגיש יותר. ממשק זה מאפשר לקבל מידע רב יותר על התוכנות הזמינות להתקנה, וכן על אלה שכבר מותקנות במערכת.

אובונטו 9.10 אף כוללת את הקרנל החדש של לינוקס בגרסה 2.6.31, מה שאומר שהיא תומכת בתקן USB 3.0, במערכת הקבצים לרשת NFS 4.1, וכן בניהול זיכרון טוב יותר. כך, תהיה המערכת החדשה היגבית יותר, גם אם זיכרון ה-RAM הזמין שלה הוא יחסית מצומצם.

המערכת המושקת מגיעה כברירת מחדל עם ערכת שולחן העבודה Gnome 2.28, אך בתחילת 2010 היא אמורה להתעדכן עם Gnome 3 – ערכה שצפויה לשנות במידה רבה את הגישה לשולחן העבודה ולתוכניות השונות.

עם ההשקה, מציעה אובונטו גם עדכונים בתוכנות המותקנות במחשב המשתמש. כך, למשל, ניתן למצוא בגרסה החדשה עדכון מגרסה 3.0 ל-3.5 של הדפדפן פיירפוקס (Firefox), שדרוג של אופן-אופיס (OpenOffice) לגרסה 3.1.1 וכן החלפה של יישום ההודעות המיידיות פיגדין Pigdin ביישום Emphaty. המערכת גם אמורה לתמוך טוב יותר ברשתות באופן כללי ובהתקני בלוטות' (Bluetooth), וכן להקל על ההתחברות לאינטרנט אלחוטי.

בגרסת השרתים של אובונטו 9.10 יש התמקדות חזקה יותר בתחום מיחשוב הענן. Ubuntu Enterprise Cloud היא מערכת הפעלה ייעודית שמשובצת בגרסת השרת של 9.10. מטרתה היא לאפשר לארגונים לבנות מערכת ענן פרטית משלהם בהתבסס של EC2 – ממשק תכנות היישומים של אמזון (Amazon) משתמשי EC2 יוכלו להוריד ולהפעיל את גרסת השרתים של המערכת החדשה כקובץ וירטואלי.

בנוסף, מציעה קנוניקאל שירות ענן חדש שמכונה Ubunto One, ומספק לכל משתמש אובונטו 2 ג'יגה-בייט שטח אחסון חינם ברשת, או 50 ג'יגה-בייט תמורת 10 דולרים לחודש. השירות מסופק עם מערכת ההפעלה, ומאפשר להעביר קבצים וכן לסנכרן נתונים שונים של תוכניות הכלולות במערכת ההפעלה, כמו, למשל, ספר הכתובות של תוכנת הדואר האלקטרוני.

תגובות

(1)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

  1. hotspot shield

    How can i use money on my paypal balance instead of using money out of my bank account?

אירועים קרובים