בינת זכתה בעתירות שהוגשו נגדה במכרז הטלפוניה הממשלתי

בית המשפט דחה את העתירות של בזק בינלאומי ותדיראן טלקום נגד זכיית בינת במכרז לאספקת שירותי תקשורת, טלפוניה ומוקדים מבוססי סיסקו למשרדי הממשלה ● בכך נסללה הדרך למימוש הפרויקט, בהיקף 100 מיליון שקלים

אלון בן צור, מנכ''ל בינת תקשורת ומחשבים. צילום: קובי קנטור

בית המשפט דחה עתירות שהוגשו נגד בינת תקשורת מחשבים, על שזכתה במכרז החשב הכללי במשרד האוצר לאספקת שירותי טלקום למשרדי הממשלה.

השופט יורם נועם, סגן נשיא בית המשפט המחוזי בירושלים, דחה אמש (א') עתירות שהגישו בזק בינלאומי ותדיראן טלקום נגד מינהל הרכש הממשלתי ובינת תקשורת מחשבים. העתירות ביקשו לבטל את זכייתה של בינת במכרז החשב הכללי לאספקת פלטפורמה מתקדמת לתקשורת, טלפוניה ומוקדים – לממשלת ישראל. החלטת השופט נועם ניתנה בבית המשפט המחוזי בירושלים אתמול, בשבתו כבית משפט לעניינים מנהליים.

בדצמבר 2015 פורסם כי בינת תקשורת מחשבים תטמיע ותתחזק מערכות תקשורת מתקדמות של סיסקו (Cisco) בממשלה. הפרויקט שהיה אמור להתחיל ב-2016, צפוי להימשך בשנים הקרובות והיקפו הכספי עומד על יותר מ-100 מיליון שקלים.

חוזה התקשרות עם ממשלת ישראל

במכרז החשכ"ל התמודדו LG, אלקטל לוסנט (Alcatel-Lucent), תדיראן-טלקום ואוויה (Avaya) – וכאמור סיסקו ובינת שזכו. במסגרת הפרויקט סיסקו ובינת יספקו פלטפורמה מתקדמת לתקשורת, טלפוניה ומוקדים לממשלת ישראל.

בפרויקט הענק יוטמע בממשלה פתרון קצה לקצה מנוהל, במסגרתו בינת תקשורת תקים, תתחזק ותתפעל את המערך השלם של סיסקו. המכרז הוא לתקופה של חמש שנים עם אופציה להארכה בחמש שנים נוספות.

הפרויקט יכלול: פתרונות טלפוניה מתקדמים ומאובטחים מבוססי IP, שירותי ועידה, שירותי וידיאו ושיתופיות אינטגרטיביים, מוקדי שירות לקוחות לכל משרדי הממשלה ולכ-70 גופים ממשלתיים נוספים. הפתרון הכולל יוטמע על גבי תשתיות מחשוב ותקשורת מנוהלות של סיסקו, הכוללות: שרתים, אבטחת מידע, נתבים ומתגים, שיוקמו ויתופעלו על ידי בינת.

ביולי 2014 פרסם מינהל הרכש הממשלתי מכרז מרכזי לאספקה של ציוד ושירותי תקשורת טלפונית מנוהלים עבור משרדי הממשלה. המערכת החדשה שנדונה במכרז נועדה להחליף את המערכת האנלוגית הקיימת בכלל משרדי הממשלה במערכת המבוססת על טכנולוגיה מתקדמת, שתשפר את רמת השירות לאזרח, את מוכנות המשק לשעת חירום, ותביא לחיסכון ניכר בעלויות. בעקבות הזכייה, בינואר 2016 חתמה בינת על חוזה התקשרות בינה ובין ממשלת ישראל.

"דין טענות העותרות – להידחות"

ביוני 2016 עתרו בזק בינלאומי ותדיראן טלקום נגד זכיית בינת, וביקשו לבטל את החלטת ועדת המכרזים, ולבצע הליך תיחור חדש – ללא בינת. "נפלו בהצעה הזוכה פגמים שחייבו את פסילתה. ועדת המכרזים שגתה כאשר אישרה את הזכייה. הצעת בינת לא עומדת בתנאי הסף של המכרז", נכתב בעתירה. עוד ביקשו העותרות לקבל צו ביניים שיאסור על מינהל הרכש הממשלתי לבצע כל פעולה לקידום הליכי המכרז.

בהחלטתו לדחות את העתירות, כתב השופט נועם כי "לא מצאתי כי בהצעת בינת במכרז נפל פגם המצדיק את פסילתה; בינת הגישה רשימת לקוחות העולה על הדרוש לפי תנאי המכרז לצורך הוכחת העמידה שלה בתנאי הסף שלו. לא הוכח כי בינת פעלה בחוסר תום לב או בתכסיסנות פסולה בתהליכי המכרז השונים. וכן אף לא מצאתי, כי בהתנהלות ועדת המכרזים, ובהחלטות שהתקבלו על ידה בדבר זכיית בינת במכרז, נפל פגם או פסול המקים עילה להתערבות שיפוטית".

על פי השופט, "תדיראן טלקום ובזק בינלאומי לא הצליחו להצביע על פגם מינהלי שנפל בהחלטת ועדת המכרזים – שקבעה כי בינת עמדה בדרישות תנאי הסף … ולכן אין עילה להתערבות שיפוטית בהחלטת הוועדה. דין טענות העותרות – להידחות".

השופט אף קבע כי בזק בינלאומי תשלם לכל אחת מהמשיבות – בינת ומינהל הרכש הממשלתי – הוצאות משפט בסך כולל של 70 אלף שקלים; וכי תדיראן טלקום תשלם לכל אחת מהמשיבות הוצאות משפט בסך כולל של 90 אלף שקלים.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים