תוכן שיווקי
לקראת אירוע VMware vFORUM 2022, ה-28 במרץ, אווניו, קריית שדה התעופה

 VMware VRA 8.x – מזמן לא רק בענן…

האתגרים המרכזיים בניהול סביבה מרובת עננים וכיצד להתמודד איתם

21/03/2022 13:00
סביבה מרובת עננים

מאת מאור טייב, דוד טוכפלד וברק שרפלר

 

רבות דובר על המסע לענן, הכולל בתוכו עבודה בסביבה מרובת עננים וטרנספורמציה דיגיטלית. אנו עדים לתהליך שעובר השוק, ולהתמודדות של לקוחותינו עם האתגרים הרבים שתהליך זה מביא עימו. בצומת הדרכים של מסע זה מתקיימות החלטות מהותיות סביב אסטרטגיית האפליקציה, שינוי תהליכים ארגוניים ואף תפקידים ארגוניים  חדשים.

גורם מרכזי וחשוב לצלוח את האתגרים הללו היא בחירת פלטפורמת Cloud Management מובילה.

פלטפורמת vRealzie Suite של חברת VMware נועדה לשמש כשכבת ה״דבק״ בין אתגרי הניהול של סביבות מרובות ענן, האצת פיתוח האפליקציות בתצורת Micro Services, תפעול וניטור שוטף, אבטחה ודגש רב על הפחתת העלויות וחיסכון במשאבים. פלטפורמה זו מוצעת כיום גם כשירות SaaS וגם עבור On-Prem.

אחד המרכיבים העיקריים בתוך פלטפורמה זו נקרא vRealize Automation.

ניהול וניטור סביבה מרובת עננים כוללים במקום אחד

עולם התשתיות התפתח מאוד בשנים האחרונות ומוביל בחלק גדול מהארגונים שינויים תשתיתיים רוחביים, תוך שימוש בעננים הציבוריים לסוגיהם, הכנסת מגוון טכנולוגיות חדשות בעולם הקונטיינרים וכן את הצורך בשמירת הקניין הרוחני בתוך הארגון, בענן הפנימי ובתשתיות הארגון.

VMware VRA – פלטפורמת אוטומציה ו-Self Service רוחבית, שפותחה על ידי חברת VMware לניהול סביבות Multi-Cloud, הכוללות הן את העננים הציבוריים, דוגמת GCP, AWS, AZURE, והן את הענן הפרטי ON-PREMISE. הפתרון מוצע כיום כשירות SaaS או כהתקנה מקומית.

היכולות וקצב התקדמות פיתוח המוצר מעידים על ההשקעה הרבה של חברת VMware להכניס עוד ועוד יכולות למוצר, כך שה-VRA יהפוך לרכיב מרכזי, המנהל את כלל משאבי הארגון והענן הציבורי בממשק יחיד כבר מזמן לא רק לספקי ענן.

ה-VRA החל מגירסה 8.x/Cloud מאפשר למנהלי סביבות ה-IT, DevOps, לשלוט במשאבי השירותים הניתנים הן ללקוחות החברה והן לאגפים השונים בתוך החברה. הניהול מתבצע באמצעות פרסום אובייקטים בקטלוג ואפשרות הגשת בקשה מבוקרת למשאב על ידי המשתמשים. ניתן להגביל מתן משאבים אלו בזמן או הרשאות תוך אפשור פעולות יזומות מסוימות על ידי המשתמשים עצמם ללא צורך בחשיפת ה-IT את שכבת ה-Infrastructure הפנים-ארגונית. ממשק המשתמש עבר שדרוג משמעותי מגרסה7.x  וטומן בחובו חוויית משתמש מוצלחת ונוחה.

ממשק משתמש ידידותי ותמיכה בחיבור לתשתיות

ה-VRA תומך בהתממשקות לתשתיות רבות, תוך ניהול הרשאות וגישה לכלל הרכיבים התשתיתיים הקיימים בארגונים השונים ובענן. שירותי תשתית פופולריים, כגון LDAP, vCenter, GSP, לצד שירותי ה-Native Public Cloud כבר נמצאים בצורה מובנית, כגון S3, RDS Blob Storage, Amazon EC2  R ועוד. בנוסף, החיבור לפלטפורמות מבוססות K8S, Tanzu, OpenShift  וכו'. ה-VRA ניתן להתקנה כ-APPLIANCE בודד או כחלק מ- CLUSTER. ה-VRA מתממשק גם לפתרון ה-NSX ומאפשר גרירת אובייקטים בבנייה של קנבס הקיימים בתוך ה-NSX Manager ומסייע בבניית פתרון מאובטח מקצה לקצה.

ממשק המשתמש החדש והידידותי מאפשר יצירת אובייקטים ברכיב ה-Cloud Assembly הן על ידי כתיבת קוד YAMEL, שימוש ב-Terraform או על ידי גרירת אובייקטים לקנבס (כולל עולם ה-containers) עם יכולת שינוי הגדרות לטובת מנהלי תשתיות ה-IT. בנוסף,  יצירת Pipelines ותהליכים מבוססי CI/CD באמצעות ה-Code Stream לטובת מפתחי ה-DevOps, יצירת קטלוג פנים ארגוני על ידי פרסום השירותים כאובייקט באמצעות ה-Service Broker. ה-VRA מאפשר לבנות תהליכים אוטומטיים דוגמת סקריפטים, Workflows באמצעות ה-Orchestrator.

ה-VRA מחובר גם ל-My VMware Market Place, שם ניתן למצוא אובייקטים מוכנים לפרסום למגוון שירותים, דוגמת:

ועוד שירותים רבים ומגוונים עם הרבה פתרונות של יצרנים רבים.

כשותפה של חברת VMware וכאינטגרטור, בינת מטמיעה אצל לקוחותיה את פתרון ה-VRA כפלטפורמה מתאימה לכל ארגון, המאפשרת ניהול משאבים ארגוניים ומתן תשתית ארגונית רוחבית להטמעת מוצרים נוספים, חיבור מאובטח לתשתיות הענן השונות וצריכה של השירותים בצורה מבוקרת.

בינת תקשורת השלימה בימים האחרונים את הדרישות הנוקשות  של חברת VMware וקיבלה את הסמכת השירות היוקרתית של VMware Master Services Competency Network Virtualization.

הסמכת השותפות החדשה מאפשרת לבינת לקחת חלק בפרויקטים גדולים ומשמעותיים, הכוללים בין היתר מכרזים ממשלתיים וציבוריים מורכבים. פרויקטים אלה דורשים שילוב של מספר גבוה של מטמיעים  מוסמכים, כמו גם רמת ניסיון וידע רב. כיום, בינת משווקת ומטמיעה את המוצרים של חברת VMware במגוון רחב של מערכות  טכנולוגיות, כגון HCI, VDI, VRA, תקשורת ואבטחת מידע.

 

מאור טייב, מהנדס פריסייל, דוד טוכפלד, מנהל מוצר VMware – בינת תקשורת; ברק שרפלר, ארכיטקט פתרונות מוביל – VMware ישראל.

אירועים קרובים