"הענן – לא רק אתגר טכנולוגי, אלא גם שפה ארגונית חדשה"
ניב רז, מנהל הטכנולוגיות ב-VMware ישראל: "כל ארגון שרוצה לצרוך שירותי IT בענן, ניצב מול הצורך ללמוד שפה חדשה, הטומנת בחובה שינויים ארגוניים"
מאת הילל יוסף
"המעבר לענן באופן קל ומוצלח הוא אתגר לכל מנמ"ר ומנמ"רית, מכל ארגון, בכל מגזר תעשייה. מדובר בטכנולוגיה משבשת – לא עוד עדכון לגירסת תוכנה. זו תשתית חדשה, האמורה לשנות את האופן בו אנו צורכים טכנולוגיה. כל ארגון הרוצה לצרוך שירותי IT בענן, ניצב מול הצורך ללמוד שפה חדשה, הטומנת בחובה שינויים ארגוניים", כך אמר ניב רז, מנהל הטכנולוגיות ב-VMware ישראל.
רז דיבר לקראת VMware vForum 2022. האירוע, בהפקת אנשים ומחשבים, ייערך ביום ב', ה-28 במרץ 2022, במרכז אירועים אווניו, קרית שדה התעופה.
לדבריו, "יש לזכור כי המעבר של מערכות IT ארגוניות לענן הוא לא מטרה לכשעצמה, אלא אמצעי להשגת מטרות עסקיות, כך שהטכנולוגיה תשרת את המטרות העסקיות של הארגון ולא להיפך".
"אתגר נוסף", ציין רז, "הוא בכך שרוב הארגונים, 73% מהם, עושים שימוש ביותר מאשר ענן אחד, ונדרשים לפעול בסביבה מרובת עננים. דו"ח של IDC שפורסם באחרונה, העלה כי 97% מהארגונים כבר נשענים על סביבות ענן פרטיות וציבוריות. ארגונים אלה כבר הבינו שאימוץ אסטרטגיית ענן היברידית מאפשר להם גמישות, מהירות ויכולת התאמה וגיבוי. מנגד, ארגונים מעוניינים להתמקד בדרישות העסקיות שלהם ולא להשקיע זמן ומאמץ מיותרים בבניית תשתיות בעצמם. לכן הם זקוקים לגמישות, אותה מספק הענן ההיברידי אך בלי המורכבות של ניהול הגישה לספקי הענן השונים". רז הוסיף כי "המחקר העלה גם, כי 71% מהארגונים כבר משתמשים בכלי ניהול משותף, כדי להקל על עבודת הניהול שלהם".
רז ציין כי "54% מהמנמ"רים הארגוניים הודו כי הם מתקשים לאמץ טכנולוגיות של טרנספורמציה דיגיטלית, בגלל המורכבות הנלווית לכך. מרבית מהטכנולוגיות החדשות כבר פועלות מעננים רבים, וחלקן מהדטה סנטר המקומי. אנו ב-VMware מספקים באמצעות פלטפורמת Tanzu את התשתית האפליקטיבית המודרנית חוצת עננים, הכוללץ Kubernetes, Greenplum, RabbitMQ ועוד".
לדבריו, "בארגונים רבים פונים לפתרון VMware SASE בשילוב VMware SD-WAN ואסטרטגיית אבטחה של 'אפס אמון' בגישה לענן, על מנת לפתור בעיה זו. פתרון SASE מפשט את הניהול הענן ההיברידי, מבטיח תנועה בלא הפרעות ומספק שכבת שליטה וניהול יעילה יותר. פתרון VMware SD-WAN מאפשר לצוותי ה-IT להתחבר מכל מקום, לעקוף תשתיות מסורתיות ולחבר משתמשים ישירות לענן לטובת חוויה ללא הפרעות ושימוש ביישומים".
ממד נוסף בעולם החדש, אמר רז, "הוא בעולם ההגנה. החצנת השירותים החוצה דורשת מדיניות הגנה נקודתית, המותאמת עבור כל שירות העובר לענן, ועל כל השירותים נדרש להגן באופן קפדני, כי כל שירות בענן אינו דומה למשנהו. המחקר העלה, כי מצב של ריבוי עננים מהווה קטסטרופה עבור חלק מהארגונים: 95% מהחברות הודו כי כשלי האבטחה שלהם לא נובעים מבעיות בענן או בשירות – אלא טעות אנוש".
"בנוסף, 42% מהארגונים הודו שהם מוציאים יותר מהמצופה. אך לכך נוסף הממד של מחסור בכוח אדם מיומן, שהוא הגורם ל-80% מהעיכוב באימוץ ענן בארגונים.
"VMware גם חברה שמשתנה, היינו החלוצים של הווירטואליזציה לפני שני עשורים, והובלנו את מהפכת הענן הפרטי, ה-Software Defined Datacenter, שהעביר ארגונים לענן פרטי בעשור הקודם.
הגל השלישי של VMware
"מאז שנת 2019 החלטנו להתמקד בעשור הקרוב באספקת שירותים חוצי עננים, ותשתית אפליקטיבית מודרנית", סיכם רז, "לטובת ניהול אותם השירותים באופן פשוט, צמצום עלויות השירותים – ולא פחות חשוב, בניית מעטפת הגנה מוכללת עבורם, פתרונות אותם אנו מספקים בעזרת משפחת NSX ומוצרי קרבון בלאק (Carbon Black). עם ההיצע הזה, נוביל את השוק בתחום עולמות חוצי עננים. התחום יגדיר את הפעילות שלנו בעשור הקרוב: נאפשר לארגונים לצרוך שירותים בענן בצורה קלה, במודל תפעולי אחד עבור כל הארגון, בלא צורך בהכשרות נוספות לכל ענן לעובדים, ובדגש על יכולות אבטחה גבוהות המתקבלות ממקום מרכזי אחד".