"מתקפות הסייבר, שרק ילכו ויתעצמו, הן לא גזירת גורל״
כתב: עופר פרוסנר.
ישראל ידועה בעולם כמעצמת סייבר כבר שנים רבות ואם היינו צריכים הוכחה נוספת לכך, היא התקבלה ביוני השנה, כשאקרוניס, ענקית הסייבר הבינלאומית, פתחה מרכז מחקר ופיתוח בהרצליה, בהשקעה של כ-260 מיליון שקלים. על הצורך ביכולות הגנתיות בתחום אין צורך להרחיב, ודוגמאות מהתקופה האחרונה יש בשפע. די אם אזכיר את מתקפת הסייבר על בית החולים הלל יפה, שהביאה לשיבוש הפעילות ולפגיעה בטיפול בחולים, ואת מתקפת הכופרה על סייברסרב ואתר אטרף.
"אנחנו מאמינים שמתקפות הסייבר, שרק ילכו ויתעצמו, הן לא גזירת גורל", הסביר גילי מולר, מנהל הפעילות של אקרוניס בישראל, בראיון לאנשים ומחשבים לקראת כנס CyberFit שייערך מחר (ה') בשווייץ. לדבריו, "ארגונים – גדולים כקטנים – שישכילו להתאים את מערכות אבטחת המידע שלהם לארסנל האיומים הנוכחי יוכלו להתגונן ביעילות נגד האתגרים של ימינו. הטמעה של פלטפורמת הגנה, כגון זו של אקרוניס, נותנת פתרון הוליסטי רב שכבתי, שמסוגל להתמודד עם האיומים של היום".
הכניסה לישראל היא חלק מאסטרטגיה גלובלית של אקרוניס. "ישראל התברכה במהנדסים מוכשרים, ואקרוניס מבקשת להביא את הידע הזה לתוך החברה", הוסיף מולר. "יש לנו גם אמונה בפוטנציאל המכירות בשוק בישראל. די להסתכל על אירועי החודש האחרון כדי להבין שארגונים בישראל בכל הסקטורים לא מוגנים. לטובת זה השקנו באחרונה דטה סנטר בישראל, מתוך הכרה בחשיבות של הלקוחות בארץ. בנוסף, בכוונתנו לטפח קשרי מחקר עם מוסדות אקדמיים מובילים בארץ, ואנחנו כבר בקשר עם כמה כאלה".
המרכז הישראלי של אקרוניס
אקרוניס גייסה השנה 250 מיליון דולר לפי שווי של 2.5 מיליארד. במרכז הישראלי שלה, שהתחיל בגיוס עשרות עובדים חדשים, עוסקים לא רק במחקר ובפיתוח, אלא גם בניהול מוצרים, תמיכה, מכירות וכתיבה טכנית. הסניף הישראלי הקים גם Cyber Protection Operations Center (מרכז ביצועי הגנת סייבר), או CPOC, שבו משתמשים בטכנולוגיות מתקדמות של למידת מכונה ובינה מלאכותית כדי לעצור מתקפות סייבר. "צוות ה-CPOC בישראל לוקח חלק משמעותי במחקר על איומים חדשים, מציאת חולשות תוכנה ופערי אבטחה, כדי להגן ולעצור איומים שעוד לא הכרנו", אמר מולר.
האקו-סיסטם הישראלי בכל מה שקשור לאבטחת סייבר נחשב למאוד תחרותי אבל גם מפרה. איך אתה מתרשם ממנו?
"ישראל נחשבת, ולא בכדי, למובילה עולמית באבטחת סייבר. זה מתחיל ברקע הביטחוני שיש לאנשים מהצבא או מגופי ביטחון ומודיעין כאלה ואחרים, שיוצאים לשוק העבודה כשהם יודעים איך ויכולים לפתור בעיות בעולם התוכן של הסייבר סקיוריטי. אנחנו, כמעסיק, נתקלים בתחרות על גיוס אותם טאלנטים, ואני מאמין שבסוף טיב העבודה והמוצר שהאנשים שלנו בונים ומשווקים הוא היתרון המשמעותי שלנו. פלטפורמת ההגנה של אקרוניס נותנת מענה למגוון מאוד רחב של איומים וככה אנחנו מצליחים ליצור עניין – גם בקרב מועמדים וגם בקרב קהילת הסייבר בכלל. צריך לזכור שלאקרוניס יש מאות אלפי לקוחות שעליהם אנחנו מגינים בכל יום, מה שמבדל אותנו מחברות אחרות ומסטארט-אפים בתעשייה".
מהם האתגרים של חברה עולמית בכניסה לשוק הישראלי? אילו התאמות הייתם צריכים לעשות?
"אקרוניס היא חברה גלובלית שכבר חוותה את 'כאבי הגדילה' שלה בשווקים אחרים. המטה מאוד קשוב לצרכים המקומיים ולהתאמות הנדרשות לשוק הישראלי. לדוגמה, הסניף בישראל הוא הראשון בחברה שעבר למודל עבודה היברידי, כי זיהינו את הרצון של העובדים לחזור לאינטראקציה של פנים אל פנים ולא רק מפגשי זום".
מה היתרונות של לעבוד בחברה כמו אקרוניס ואיפה מבחינתך נמצא ה-Edge שלכם בכל מה שקשור לגיוס עובדים?
"אקרוניס ישראל נהנית מכל העולמות. מצד אחד, יש אצלנו אווירת סטארט-אפ, ומהצד השני, אנחנו חלק מחברה גדולה וגלובלית עם משאבים רבים, שצומחת במהירות. רק כדי לסבר את האוזן, השנה אנחנו חווים צמיחה של כמעט 80% במספר עמדות הקצה שעליהן פלטפורמת הענן שלנו מגינה. אין הרבה חברות סייבר בישראל שיש להן מכונת שיווק ומכירות משומנת כמו של אקרוניס – יש לנו רשת גלובלית של 20 אלף שותפים שמשווקים ומוכרים את מוצרי החברה במספר רב של שווקי יעד. הפלטפורמה שלנו נותנת מענה למגוון רחב של איומים, תוך שימוש במנעד רחב של טכנולוגיות עדכניות, כך שסביר להניח שמתכנת שבא אלינו ימצא אצלנו את תחום העניין שלו. אנחנו בחוד החנית של עולם הסייבר".
כאמור, מחר יתקיים בשווייץ כנס CyberFit, שבו, אחרי תקופה של ריחוק חברתי והגבלה על טיסות, יוכלו באקרוניס לפגוש פנים אל פנים את השותפים שלהם ולהציג את ההישגים של השנה שחלפה, כולל גיוס הכסף, חיזוק ההנהלה, שכלל מינוי מנכ"ל ויו"ר חדשים, הרחבת רשת השותפים, עלייה בהיקף מכירות, השקעה משמעותית מאוד במחקר ופיתוח וכניסה לריבוע הקסם של גרטנר.
כתב אנשים ומחשבים ידווח מהכנס.