תוכן שיווקי
לקראת הפורום הטכני של אריסטה, מחרתיים (ה') באיסט ת"א

בזק בינלאומי ואריסטה הטמיעו רשתות תקשורת שתומכת ב-400Gbps

מהפכת ה-400Gbps נמצאת כאן ועכשיו ● הכירו את סדרת הנתבים המתקדמים של אריסטה ● סקירה טכנולוגית עם אודי לנדאו, פריסייל בבזק בינלאומי

16/11/2021 15:41
אריסטה ובזק בינלאומי

התפוצצות רוחב הפס

במהלך 2020 ועד כה ב-2021 צמחה תעבורת הרשת בקצב חסר תקדים, ויש צפי ממשי שהמגמה אף תלך ותתגבר. על פי תחזיות של ענקיות התקשורת הבינלאומיות, תעבורת המידע תכפיל את עצמה פי שישה בחמש השנים הקרובות. בשנה האחרונה הואץ שיתוף הפעולה בין אריסטה (Arista) לבזק בינלאומי, שהינה שותף עלית של אריסטה כבר חמש שנים, הוכשר צוות מומחים בעלי הסמכות גבוהות על מנת לספק מענה לשינויים המתרחשים בשוק והדרישה למשאבי רשת, והוטמעו מערכות אריסטה במגה פרויקטים בישראל, שמשלבים תשתיות תקשורת שמבוססות על קישוריות של 400Gbps בשכבות הדטה סנטר, ה-DCI, הקמפוס וה-WAN.

להרשמה לפורום הטכני למפתחי הענן של אריסטה מחרתיים (ה') לחצו כאן.

להרשמה לפורום הטכני של אריסטה, שיתקיים מחרתיים (ה'), לחצו על התמונה.

Bandwidth Explosion (התפוצצות רוחב פס) – כך נכתב, שחור על גבי לבן, בדו"ח של IEEE, שפורסם באפריל 2020 ושעוסק בצרכי רוחב פס עתידיים. התקן לקצבי 400Gbps, שאושר בשלהי 2017, קיבל זריקת בוסטר, ומימושו ברשתות האת'רנט נמצא כאן ועכשיו. אתם מוזמנים להתרשם מהתפתחות האבולוציה של רוחב הפס בתרשים שלמטה.

400GbE והמחוללים

אודי לנדאו, פריסייל בזק בינלאומי, סוקר את הטכנולוגיה ואת סדרת הנתבים המקדמים של אריסטה: "הדרישה לרוחב פס היא מעגל קסמים, כאשר ככל שיש יותר ממנו עולות הדרישות היישומיות – וחוזר חלילה. הגורמים מרכזיים שהביאו אותנו לצמיחה המואצת ברוחבי הפס הם:

  • Video killed the radio star, כמו ששרים הבאגלס בלהיט שלהם. הדרך שבה אנחנו מתקשרים וצורכים תרבות בבית ובעבודה עברה בחלקה הגדול לווידיאו.
  • תשתיות הענן ואתרי המחשוב של הארגונים הגדולים (Hyperscale Datacenters) נמצאים בצמיחה חדה.
  • הבינה המלאכותית ולמידת המכונה תופסות יותר ויותר נפח, ומצריכות כמויות מידע אדירות לצורך עיבוד התובנות.
  • דור ה-5G הסלולרי מגדיל מעריכית את רוחב הפס למשתמש בהשוואה לדור ה-4G.
  • יש זרם גובר של רכיבי IoT, שתופסים מקום כמעט בכל תחום בתעשייה.
  • קורונה כבר אמרנו? בשנתיים האחרונות המגפה גורמת שינוי דיגיטלי קיצוני, ואין לדעת אם השיא כבר מאחורינו".

400GbE מאחורי הקלעים

המונח 400GbE (או IEEE 802.3bs) מייצג קצב תעבורה של 200/400Gbps על בסיס ממשק את'רנט. קפיצת המדרגה מהקצב התקני שקדם לו, 100Gbps, מקנה הכפלה של פי ארבעה לקישור בודד. הטכנולוגיה המאפשרת את קפיצת המדרגה מבוססת קודם כל על שיטת קידוד המידע לתעבורה. השיטה שהייתה נהוגה לפני קפיצת המדרגה נקראת NRZ (ר"ת No Return To Zero). בשיטה זו מנוצלת רמת האות (גבוה ונמוך) לייצוג בינארי של מידע דיגיטלי. במשך שידור של אות בודד ניתן לשדר את אחד משני המצבים (0 או 1), כלומר: ביט אחד. בשיטה זו ניתן להעביר קצב של 25Gbps לנתיב בודד.

בשיטת ה-PAM-4 ניתן לשדר אחד מארבעה מצבים – 00, 01, 10 או 11 – במהלך שידור של אות בודד. כלומר, יכולת לשדר שני ביטים. בשיטה זו ניתן להעביר קצב של 50Gbps לנתיב בודד. ריבוי הרמות מקשה את תהליך הקידוד והפענוח, ולכן היה צורך בשדרוגים בשכבות נוספות על מנת שהתהליך ירקום אור וגידים.

איך הגענו ל-400Gbps?

במסגרת גורמי הצורה (Form Factors) במודול האופטי QSFP, קצב 40/100Gbps, ה-Q מתייחס למספר הנתיבים שניתן לנצל בו זמנית. לכן, בשילוב שיטת הקידוד NRZ, ניתן היה להגיע לקצב של 100Gbps. המודול שודרג ל-QSFP-DD, כאשר ה-DD מתייחס ל-Double Density, וכמות הנתיבים הוכפלה לשמונה, על מנת לתמוך בקצב של 400Gbps. בהמשך לאמור נולד מודול אופטי חדש, OSFP, כאשר ה-O מתייחס ל-Octal. כלומר, המודול נבנה מראש עם שמונה נתיבים לתמיכה ב-400Gbps.

400GbE והפלטפורמות של אריסטה

פלטפורמות הניתוב והמיתוג של אריסטה מקנות גמישות רבה וחופש בחירה לסביבות Data Intensive, כגון Hyperscale Cloud וסביבות לימוד MI/ML, שבהן נדרשת תמיכה בקצבים גבוהים. כלל המתגים מנוהלים תחת מטריית ניהול מתקדמת, CV, ומפעילים את אותה מערכת ההפעלה.

סדרת ה-R3 מבוססת על סיליקון Jericho2 של ברודקום, שמאפשרת תמיכה בקצבים של עד 460Tbps, עם מנעד כרטיסי מבואות בקצב של 400Gbps (כלומר, High density עד 546 מבואות 400G). יתרון ייחודי לסדרה הוא שימוש ב-Deep packet buffers לטיפול ב-Micro bursts.

סדרת ה-7300 מציעה פתרון High density מודולרי וקומפקטי עם יכולת שילוב כרטיסים בקצבים שונים ותמיכה של 32 מבואות בקצב 400Gbps.

סדרת ה-7060 מציעה פתרון High density Fixed – צפיפות פורטים של 400G, הגבוהה ביותר ביחס לגודל המתג, ותמיכה ב-64 מבואות בקצב של 400Gbps.

במהלך 2021 צמחה תעבורת הרשת בקצב חסר תקדים וההתגברות מעריכית היא מציאות בלתי נמנעת. לבזק בינלאומי ולאריסטה יש את ארגז הכלים והפתרונות להגביר את הקצב, ולהתאים את תשתיות התקשורת הארגוניות למהפכת רוחב הפס ולאתגרים הטכנולוגים העומדים בפנינו.

שיתוף הפעולה עם אריסטו הוכיח את עצמו במובנים רבים. בזק בינלאומי חרטה על דגלה חדשנות טכנולוגית ותמיד מחפשת את הדבר הבא שייתן מענה יעיל ואיכותי ללקוחותיה. ניתן לראות שהלקוחות מזהים באופן מובהק את היתרונות של מוצרי אריסטה ומכירים ביכולת של בזק בינלאומי לאמץ ולהטמיע את הפתרונות הללו. כתוצאה מכך, יש עלייה משמעותית בהכנסות – גידול של כ-200% לעומת השנה שעברה.

להרשמה לפורום הטכני של אריסטה, שיתקיים מחרתיים (ה'), לחצו כאן.

אירועים קרובים