גיבוי מידע מאובטח בעולם דיגיטלי מותקף
כתב: אושרי שרון, מנכ"ל DnA-IT.
בעולם של היום, כמעט כל התהליכים העסקיים הופכים לדיגיטליים. לא משנה מהי כמות המידע הדיגיטלי שמגבים בארגון, הכמות הזו רק הולכת וגדלה. גם היקף המידע הנאסף וחשיבות המידע ההיסטורי הולכים וגדלים בהתאם.
אולם, עם כל כך הרבה אפשרויות הגיבוי הקיימות בשוק, אתם בוודאי תוהים מהי החלופה הנכונה – האם לעבור לגיבוי מבוסס אחסון בענן או להישאר עם קלטות? בעוד שהבחירה בסופו של דבר היא שלכם, בהחלט ישנם יתרונות וחסרונות הקשורים לכל חלופה.
יתרונות וחסרונות של קלטות
תצורת הגיבוי לקלטות קיימת כבר עשרות שנים. למעשה, זוהי עדיין אחת מתצורות הגיבוי הכי הנפוצות בארגונים. אך בעוד שכמות אחסון הנתונים הזמינה באמצעות קלטת גדלה, התהליך עצמו לא השתנה. המידע מיובא על הקלטות וניתן למחוק אותו באמצעות תהליך כתיבה מחדש. אף על פי שהקלטות נחשבות עמידות יותר מכונן אחסון חיצוני, גם הן עלולות להתפורר ולהיפגם עם השנים.
באמצעות הגיבוי לקלטות, המידע נשמר באופן מקומי. שיטה זו עשויה להיות נוחה ובטוחה יותר לצורך שחזור במקרה של קריסה של הרשת או פגיעה במרכז הנתונים עצמו, אך מאידך, יש מקום מוגבל בספריית הקלטות. כמו כן, איתור מידע לצורך שחזור מידע ספציפי מקלטת אחת או יותר עלול לקחת זמן מה. ולבסוף, יש להקפיד גם על תחזוקת ספריית הקלטות וההקלטות, מכיוון שבדומה לקלטות וידיאו, הן יכולות להתקלקל ללא תנאי טיפול או תנאי אקלים מתאימים.
יתרונות וחסרונות של שירות אחסון בענן
שירות אחסון בענן מאפשר גישה מיידית למידע מכל מקום בעולם ובכל עת. יכולת הגישה למקורות המידע טובה יותר מגיבוי מקומי, בייחוד בעידן החדש של עבודה מהבית, מרחוק, עם אימוץ שירותי ענן ליישומי מייל, מערכות ליבה, סביבות פיתוח וכדומה. מומלץ לרכוש פתרון כזה במתכונת של שירות ולא רק כתשתית אחסון – זהו היתרון האמיתי של חלופה שכזו: פתרון מנוהל, מבוקר, זמין ומהיר לגישה ולשחזור.
אולם, לא כל פתרונות שירותי אחסון הענן זהים. כדאי לבחור פתרון שמבוסס על טכנולוגיית דחיסה יעילה וחכמה, שימנע הצטברות נפחים גדולים של המידע המגובה עם הזמן, שמשפיעה על העלות. כמו כן, עיקר החשיבות בפתרון שכזה הוא סט היכולות של תוכנת הגיבוי עצמה, שמבצעת את הגיבוי אל אותו ענן, ורצוי שגם היא תהיה חלק מהשירות הכולל, בתצורת תוכנה כשירות (SaaS) מלאה.
נדבך נוסף בשירות שכזה הוא אבטחת המידע, שמעלה לא מעט שאלות חשובות שצריכות להישאל: היכן המידע המגובה נשמר? מי יכול לגשת אליו? כיצד מתבצעת התקשורת ממקורות המידע לגיבוי עצמו? והאם הוא מוצפן ומוגן ממתקפת כופר?
האיצו לענן בקלות ובבטחה עם שירות אחסון הענן של מטאליק
שירות אחסון הענן של מטאליק (Metallic) הוא "הכפתור הקל" לאימוץ שירות אחסון ענן מאובטח הניתן לשימוש ולהרחבה תוך דקות, כל זאת מתוך ממשק ניהול אחד, זה של קומוולט (Commvault) – תוכנת ניהול והגנה על המידע המובילה בעולם.
מהם היתרונות בפתרון של מטאליק?
ספק אחד – בשירות אחסון הענן של מטאליק קיימת אחריות אוטומטית כוללת לפתרון ולשירות הגיבוי המקומי והגיבוי בענן. אין צורך בהתקשרות עם ספקים נוספים.
קל להגנה – אפשרות לאופטימיזציה של הגיבויים היומיים, גיבוי המתנהל על פי מדיניות הגיבוי הארגונית ויכולת התאוששות אד-הוק, עם הגנה מובנית בפני הצפנה וכופר.
קל להגדרה – הקמת השירות מתבצעת תוך דקות והוא לא דורש מיומנויות או ידע מיוחד.
קל לניהול – נראות מוחלטת של כל המידע המגובה באמצעות ממשק ניהול אחד, לניהול פשוט להפליא, לצד עלויות צפויות, ללא הפתעות נסתרות.
עלויות ברורות בלי הפתעות – לשירות האחסון בענן מטאליק יש עלויות ברורות, שכוללות את השירות לפי נפח. במידת הצורך, ניתן לשחזר את המידע בצורה פשוטה ללא תשלום "הורדה מהענן" (Egress) או קנסות.
יישום עותקי גיבוי משניים עם מטאליק – עותקי גיבוי משניים מבטיחים מדיניות ארגונית מומלצת על פי כלל ה-3-2-1: שלושה עותקים של המידע, שני מיקומים שונים, עם אחד מחוץ לאתר.
מוכנות לכופר עם אבטחה אולטימטיבית – שירות האחסון הענני של מטאליק בנוי עם אבטחת ענן רחבה: גיבוי מוצפן, תומך ב-Air Gap, גישת API מאובטחת ומגבילה לחשבון ובידוד המידע המנוהל כחלק מהטכנולוגיה של קומוולט. בנוסף, האחסון הענני של מטאליק שומר על עותקים משניים כמניעה מפני הצפנה של המידע המקורי.
הכותב הוא מנכ"ל DnA-IT – חברת אינטגרציה רב-דיסציפלינרית, שותפה בכירה של קומוולט בישראל מזה מספר שנים, עם ניסיון עשיר וגדול בהטמעה ותמיכה בפלטפורמת ניהול המידע של קומוולט עבור מאות ארגונים בארץ ובעולם. עם השקת שירותי מטאליק בישראל, החלה DnA-IT לשווק גם את סל הפתרונות של מטאליק למגוון ארגונים, ויש לה ניסיון נכבד גם בהטמעת שירותים אלה.
להרשמה לאירוע לחצו כאן.