היתרון הגלוי של שרתי דל – מערכת iDRAC
כתב: יואל יעקובסן, ה-CTO של אמת מיחשוב.
אנחנו, ב-EMET OEM Solutions מקבוצת אמת מיחשוב, מתמחים בתכנון ואספקת פתרונות מבוססי מחשבים למגוון חברות OEM בארץ וברחבי העולם. אנחנו מספקים פתרונות המבוססים על מגוון רב של יצרנים ותמיד שמחים כשהפרויקט מאפשר שימוש בשרתים מתוצרת דל (Dell). לשרתים האיכותיים הללו יש יתרון משמעותי בהטמעה הראשונית ובניהול השוטף של המערכת – מחשב ה-iDRAC והמוצרים הסובבים אותו.
את רוב השרתים בימינו אפשר לצייד בכרטיס שנקרא BMC (ר"ת Bare-Metal Controller). הכרטיס הזה הוא למעשה מחשב קטנטן, שדלוק כל הזמן בנפרד מהשרת שאותו הוא מנהל, יש לו כתובת IP משלו ודרכה ניתן לבצע מגוון משימות ניהול: להדליק ולכבות את המחשב מרחוק, לגשת ל-Console של המחשב, לעדכן BIOS וכדומה. את התחום הזה מכנים Out-of-Band Management.
אצל יצרנים רבים, ה-BMC מרגיש כמו מוצר גולמי, משום שהוא בדיוק כזה. היצרנים משלבים כרטיס BMC עם מערכת הפעלה בסיסית כפי שזה הגיע מיצרן הרכיב שסביבו הוא נבנה, כמעט ללא שינוי.
דל: BMC – כמה צעדים קדימה
ב-דל לקחו את הקונספט של BMC כמה צעדים קדימה ועושים את זה הכי טוב כבר יותר משני עשורים. כרטיסי ה-iDRAC הראשונים של החברה יצאו בסוף שנות ה-90 (!) וכיום היא נמצאת בדור ה-14 של המוצר – iDRAC 9.
דל הייתה חלוצה בשילוב טכנולוגיות פורצות דרך במערכת ה-iDRAC: ממשק נח המתקדם במהירות מגרסה לגרסה, מעבר מתוכנת לקוח חיצונית כדי לגשת ל-Virtual Console לממשק מבוסס HTML5, מגוון פרוטוקולים לגישה וניהול, CLI עשיר מאוד, שילוב קל בכלי אוטומציה, מערכת להטמעה ראשונית והתקנת עדכונים לאורך זמן.
הנקודה האחרונה חשובה מאוד: iDRAC מאפשר, כבר מ-2012, ניהול מחזור חיים מלא באמצעות רכיב שנקרא Lifecycle controller. באמצעות הרכיב הזה ניתן לבצע הטמעה ראשונית של השרת, התקנת קושחות בצורה אוטומטית ומתוזמנת, ואיפוס שרת למצב מאותחל.
ב-iDRAC 9, דל מביאה לשיאים חדשים את קלות ההפעלה והתכונות השימושיות שאיפיינו את המערכת במשך שנים, שבמרכזן תמיכה בניהול של מספר שרתים משרת אחד (Group Manager), ניהול מאובטח של שדרוגי BIOS (תכונה שהוכחה קריטית בשנים האחרונות, שבהן שדרוגי BIOS היו מפתח להתמודדות עם פרצות אבטחת מידע במעבדים), ניהול מתקדם של צריכת חשמל, איפוס מרכזי של שרת (למשל, כאשר צריך להוציא מערכת מאתר לקוח, ויש דרישה למחיקה מאובטחת ותקנית של כל הנתונים שלו) ותמיכה ב-Open Manage Mobile, לניהול השרת מהתקן נייד מאושר.
גרסה 4.0 של IDRAC9 מאפשרת שימוש בכלי ה-CLI של המוצר – Racadm – גם לסביבות ESXi של VMWare בשימוש מקומי, כך שאין צורך במחשב נוסף כדי לגשת ל-Console בסביבה וירטואלית, תמיכה בגרסאות האחרונות של פרוטוקול הגישה המודרני RedFish ועוד.
באירוע שתקיים EMET OEM Solutions בשיתוף דל טכנולוגיות ב-9 בדצמבר ניתן יהיה לשמוע מגוון תכנים הרלוונטיים ליצרניות OEM, וללמוד על תכונות מתקדמות ופחות מוכרות של iDRAC, כמו גם על שימוש יצירתי בתכונות המוצר כדי לתמוך בלקוחות הארגון לאורך זמן.
להרשמה לאירוע לחצו כאן.