תוכן שיווקי
לקראת אירוע רד-האט, ב-3 במרץ ב-East-TLV

שנת ההזדמנות של ארגונים פיננסיים להתחבר לחדשנות וליישם שינוי דיגיטלי

24/02/2020 15:02

כתב: עומר פורוס, ארכיטקט פתרונות ברד-האט.

בעוד כשנה וחצי, אי שם במחצית השנייה של 2021, יחל הבנק הדיגיטלי החדש של מריוס נכט ופרופ' אמנון שעשוע במתן שירות לציבור הרחב בישראל. אם נסיק ולו במעט ממה שקורה בעולם, הרי שבנק זה, בדומה לבנקים נוספים בעולם המבוססים על טהרת השירותים הדיגיטליים, יצבור כמות גדולה של לקוחות בפרק זמן קצר מאוד. ניקח כדוגמה את הבנקים הדיגיטליים הפועלים בבריטניה, שם ההערכה היא שעד למחצית השנייה של שנה זו, 2020, יעמוד מספר הלקוחות של הבנקים הדיגיטליים על 35 מיליון, לעומת 13 מיליון בתקופה המקבילה אשתקד.

לבנקים הדיגיטליים יתרון משמעותי בכך שהם לא "משועבדים" לקוד הלגאסי (Legacy Code), והם מסוגלים להתחיל ישירות בעולם מבוסס ענן (קלאוד נייטיב). בינתיים נוצר קושי רב באספקת שירותים דיגיטליים אינטואיטיביים בקרב הארגונים הפיננסיים המסורתיים, שנובע מאופי התשתית הקיימת, שמקשה על שינויים מהירים ובטוחים. זו הסיבה לנועזות הנדרשת מהמנהיגות הפיננסית ב-2020 ולצורך לאמץ דרכי עבודה חדשות.

יש אפשרויות רבות לפיתוח יישומים מבוססי ענן, ענן היברידי וכלי קוד פתוח, הניתנים למינוף על ידי הארגונים הפיננסיים לתמיכה במודלים עסקיים חדשים.

הדרך האג'ילית לשינוי התרבות והאנשים

מתודולוגיית האג'ייל היא מטרייה רחבה של תת מתודולוגיות, שיטות (מתודות) רבות וכלים רבים, המפשטים את האופן שבו אנחנו עובדים ומשפרים את שיתוף הפעולה. בעוד שחסמי הכניסה לדרך האג'ילית נמוכים, מדובר בשינוי מחשבתי ובמחויבות לסגנון עבודה אחר. פירוש הדבר הוא לקבל את העובדה שהדרך הישנה לתכנון הפיתוח והתשתיות לא מתאימה לעולם החדש של טרנספורמציה עסקית מתמשכת.

הנעת שינוי שכזה ברמת כלל הארגון הנה אתגר לא פשוט, ולכן יש להתחיל את השינוי מהרמה הניהולית הבכירה ביותר . יחד עם זאת, אפשר שהשינוי יהיה הדרגתי – יישום השינוי בפרויקט ראשוני קטן אשר יוכל להעניק את התחושה והיתרונות, ויעזור בהשגת תמיכה בין צוותים נוספים וברמה העסקית בכלל.

אחת המתודולוגיות המומלצות להתחיל איתן היא גישת האינטגרציה האג'ילית (Agile Integration), המשלבת בתוכה ממשקי API (ר"ת Application Programming Interfaces) פתוחים, אינטגרציה מבוזרת ושימוש בקונטיינרים לבנייה, קישור וניהול אפליקציות במהירות ובקלות רבות יותר. שיטה זו מספקת מסגרת, טכנולוגית וארגונית כאחד, המסייעת בעיצוב מחדש של תשתית ה-IT הארגונית.

הדרך ה-DevOps-ית לשינוי התשתיות והתהליכים

עם ההבנה שלמהירות יש השפעה משמעותית בתחרות על נתח השוק, גובר הצורך בטכנולוגיות ובכלים המאפשרים אספקה לשוק בזמן מהיר יותר, והשאת חידושים בעלי ערך משמעותי. כשבקרה ואחריות הן קריטיות עבור השירותים הפיננסיים, הצורך בפיקוח על הנתונים וניהול התהליכים בענן הופכים להיות שיקולים מרכזיים. בנוסף, ארגונים נדרשים לבחור את הרמה הנכונה של העצמאות והפשטה מהתשתיות הבסיסיות, כאיזון בין השליטה והגישה לתכונות של ספקי שירותי ענן שונים.

זאת הסיבה שאסטרטגיית ענן היברידי הנה כל כך חשובה. במקביל, על הארגונים הפיננסיים להמשיך ולתעדף את השימוש בפלטפורמות קונטיינרים המבוססות על קוברנטיס. התוצאה היא שחברות שמאמצות שיטות DevOps-יות, פיתוח מיקרו-שירותים, שימוש בקונטיינרים ובקוברנטיס יוכלו לבנות אפליקציה מודרנית, שניתן להפעילה בכל מקום.

הדרך המיקרו-שירותית לשינוי הפיתוח והארכיטקטורה

יישומים רבים במערכות הפיננסיות המסורתיות נכתבו ו/או הפכו עם השנים למונוליטיים – קטעי קוד שככל שהם גדלים, העיבוד, הבדיקות והשינויים בהם הופכים להיות קשים ביותר. כעת, הארגונים מכירים בצורך בפירוק היישומים המונוליטיים למודולים – שירותים שקל יותר לנהל אותם. זאת הסיבה שמיקרו-שירותים הפכו להיות הדרך המעשית לפיתוח תוכנה ולבניית ארכיטקטורת תוכנה. אימוץ כלי קוד פתוח עבור אותם מיקרו-שירותים ופיתוח מבוסס ענן, דוגמת Quarkus ו-Istio, מציעים לארגונים הפיננסיים אפשרות למודרניזציה של הפלטפורמות שלהם ולהשתלבות עם גורמי פינטק, בכדי לייצר וליצור יחד חידושים מהדור הבא.

2020 היא שנת הזדמנות נהדרת עבור הארגונים הפיננסיים להתחבר לאותה רוח חדשה של חדשנות וליישם את השינוי הדיגיטלי, במקביל לאימוץ הטכנולוגיות החדשות העומדות לרשותן. אלה שיעשו כן, לא רק שישפרו את יכולתם להסתגל לתנאים המשתנים ולטפח חדשנות, אלא יהפכו בעצמם להיות "פייסרים" – מכתיבי הקצב והשינוי.

אני מזמין אתכם לשמוע על החדשנות הפיננסית במפגש שרד-האט תקיים ב-3 במרץ הקרוב, בהפקת אנשים ומחשבים, ב-East TLV. לפרטים ולהרשמה לחצו כאן.

אירועים קרובים