תוכן שיווקי
לקראת אירוע VForum של VMware, שיתקיים במרכז הכנסים אווניו שבקריית שדה התעופה ב-9 בדצמבר

מנהל מחשוב, היכן ה-VMware שלך?

28/11/2019 14:50
משה טייטלבוים, מנהל פתרונות VMware בקומפיוטר סי-דאטה. צילום פרטי

כתב: משה טייטלבוים, מנהל מוצר VMware ב-C-Data.

כבר קרוב לעשור שאני מטפל באפיון ומכירה של פרויקטים במוצרי וירטואליזציה. אנשים שואלים אותי לא פעם: "האם לא משעמם אותך לטפל כל כך הרבה זמן באותו התחום"? התשובה שלי היא: לא!

מדוע, אתם שואלים? אם כן, התשובה היא הנגזרת של נושא כתבה זו: !Where is Vmware ? Every ware/where (בתרגום חופשי: היכן VMware? בכל מקום/מחסן). פתרונות VMware נמצאים כיום בכל מגזרי המחשוב של הארגון.

הראש היהודי ממציא לנו פטנטים

האגדה מספרת כי היה זה פרופסור יהודי מאחת האוניברסיטאות הגדולות בארצות הברית ששאל את עצמו איך אפשר להתקין תוכנות בסביבת מחשוב, אך לא ישירות על הברזלים, כלומר – לא על התחנות או השרתים. זאת, כדי למנוע מצב לא בטוח ביסודו, שהרי עם קריסת ההתקן הפיזי נופלת המערכת כולה. אותו מלומד הגה את רעיון השכבות, שבמרכזו עומד שיתוף משאבים.

רעיון השכבות מתבסס על כך שבנוסף ל-"ברזל", כלומר – לשכבה הפיזית שתמכה ישירות בשכבת התוכנות, הוא יצר שכבה נוספת, והיא השכבה הווירטואלית. שכבה וירטואלית זו היא, למעשה, "קפסולת תוכנה", שנתמכת על ידי סך הזיכרון וכוח העיבוד של ההתקנים הפיזיים כולם, נושאת את סך כוח העיבוד והזיכרון, ומחזיקה על כתפיה את כל השכבות. בעזרת שיטה זו ניתן להגיע ליכולת ניצול מיטבית של המשאבים הפיזיים ולחסכון ניכר בחוות השרתים, לרבות הקטנה של החוות הללו.

עברו חלפו להם ימי המיינפריים, שגודלו היה כגודל של נושאת מטוסים, ויחד עם הדאם טרמינל הם שקלו קרוב ל-100 ק"ג. היו אלה ימים עליזים למנהלי המערכות, ופחות למשתמשי הקצה. פריצתן לשוק של תחנות הקצה החכמות, עם התקנים חיצוניים ודיסקטים, יצר מעבר אלגנטי של כוח למשתמשים. כתוצאה מכך, מנהלי IT מתוסכלים החלו לטפל בבעיות שנוצרו בגלל וירוסים, שדרוגי גרסאות ודרייברים. המעבר להתקני קצה רזים מכל סוג ומין הוליד את המשפט: Any place, Any device , Any time (בכל מקום, בכל מכשיר ובכל זמן).

ל-VMware יש שני פתרונות שמאפשרים זאת ומסייעים להצלחה העסקית של הארגון:

VSAN
המוצר מאפשר להפוך את הדיסקים על גבי השרתים לאמצעי אחסון אחד גדול, המנוהל ממערכת ניהול אחת, ולהגדיל את הנפחים כפונקציה של הוספת דיסקים זולים לשרתים ללא תוספת רישוי, אלא רישוי פר מעבד. מומלץ לקנות שרתים עם מעבדים חזקים ולצמצם את מספר המעבדים. כך אפשר לחסוך בעלות רישוי יקר.

NSX
דמיינו לעצמכם את הדטה סנטר הארגוני כמגדלי התאומים בניו-יורק, שחוו פיגוע ב-1993 (לפני שקרסו ב-11 בספטמבר). ברגע שטרוריסט נכנס לכרך הגדול, לא יעזרו כל אמצעי האבטחה. הוא יכול לגרום לנזקים. אבל תתארו לכם שבמקום 10 קווי רכבת תחתית שבהם הוא יכול לנוע ממקום למקום יהיו אלפי קווים. או אז, הוא יתבלבל ויהיה לו קשה להתנועע בתוך העיר.

זהו עקרון המיקרו-סגמנטציה, שמשמעותו השמת אלפי ערוצי תקשורת וירטואליים בין המכונות הווירטואליות בתוך הדטה סנטר הארגוני. ה-NSX פועל על פי עקרון זה. העקרון השני של המוצר הוא הורדת היכולות של כל אמצעי הבקרה והאבטחה בשער הארגון לכל התקן וירטואלי בשכבה.

ואם אחזור לדוגמת הטרוריסט – אם הוא מצליח לבניין חשוב אחר בניו-יורק, למשל לבניין האו"ם, ורוצה להיכנס אליו, יעמוד שומר בכניסה וימנע את כניסתו.

לסיכום, ייתכן שכל מה שתואר פה הוא תיאור סכמטי ופשטני של העולם שלנו. אפשר להכביר במילים על עננים ציבוריים, המאפשרים לקבל אמצעי מחשוב אדירים בשעות ספורות – מה שבעבר היה דורש שבועות וחודשים. אבל זהו העתיד, שכבר הולך ומחלחל, ולנו לא נותר אלא ליהנות מהשפע הטכנולוגי הזה ולקום בכל יום מחדש עם שיר חדש בלב.

להרשמה לאירוע לחצו כאן.

אירועים קרובים