תוכן שיווקי
לקראת Red Hat Summit 2019, בין ה-7 ל-9 במאי, בוסטון, ארצות הברית

הפסגה השנתית של רד-האט שמה את המפתחים במרכז

14/03/2019 16:43
כנס רד-האט. צילום ארכיון: פלי הנמר

כתב: פלי הנמר.

2019 מביאה אתה למפתחים הזדמנויות חדשות כדי להחליט כיצד הם רוצים לעצב את העתיד של פיתוח היישומים. ההשפעה של טכנולוגיות, ארכיטקטורות ותהליכים חדשים מורגשת היטב עם מיקרו-שירותים, קונטיינרים ומחשוב ללא שרתים (Serverless), שמשנים את דרך המחשבה על בניית, פריסת, הרצת ותחזוקת יישומים.

את הדברים הללו אומרים ברד-האט, הספקית הגדולה בעולם של פתרונות קוד פתוח, שנערכת לכנס השנתי העולמי הגדול שלה – Red Hat Summit 2019. הכנס יתקיים בבוסטון בתאריכים 7 עד 9 במאי, ויועברו בו הרצאות, סדנאות וכן הדרכה ומעבדות מעשיות כדי לסייע ללקוחותיה, שותפיה וחברי הקהילה, במטרה להפיק את המרב מטכנולוגיות ומתהליכים חדשניים אלה.

ההרצאות המעניינות בוועידה

ליקטתי מקטלוג הוועידה מספר הרצאות בולטות שמיועדות למפתחים: אחת מהן תעסוק בפיתוח מקיף של יישומים מוטי ענן (Cloud native) מודרניים – החל ממתודולוגיית הפיתוח 12-Factor, דרך מיקרו-שירותים ועד למחשוב ללא שרתים. הרצאה אחרת תעסוק בתהליכים מתקדמים לפיתוח מבוסס השערות עם קוברנטיס ו-OpenShift, ותטען שכדי להגיע לרמה הבאה של מהדורות תוכנה, יש לבחון את ההשערות העסקיות שבבסיסן. לשם כך קיימות שלוש גישות, ואלה יוצגו ויודגמו בהרצאה זו, על מנת להראות כיצד בחינות A/B ניתנות למימוש עם קוברנטיס ו-Red Hat OpenShift Container Platform.

ההרצאה שכותרתה פישוט צנרת בניית Red Hat OpenShift עם Knative תעסוק בכך שיישומים מודרניים משתמשים במיקרו-שירותים שצריכים להיבנות ולהיפרס אוטומטית לתוך סביבות לקוח שונות – CI/CD (אינטגרציה רציפה/אספקה רציפה). פתרונות מסורתיים הם לעתים קרובות איטיים וזוללי משאבים. לפתרון בעיה זאת יצרה קהילת קוברנטיס את Knative. בהרצאה זו יוצגו התפיסות שמאחוריה וכיצד היא ניתנת לשימוש על מנת לחדש בניית שירותים, לשפר את חוויית המפתח ולקצר את זמן ההגעה לשוק. זאת, לצד סקירה כיצד Knative יכולה לשפר תהליכי פיתוח.

בהרצאה שכותרתה יום בחיים ללא Docker – מדריך למפתחים ידונו אנשי רד האט בדרך בה מפתחים יכולים לבנות יישומים מוטי-ענן, ולעבוד עם Red Hat OpenShift ללא צורך ב- Docker. יודגם השימוש בכלי פיתוח שונים, ויוצגו קונטיינרים על סביבת זמן ריצת קונטיינרים CRI-O.

הרצאה על בניית קונטיינרים מוכנים לייצור תתייחס לתפיסה שאומרת שבניית קונטיינרים היא דבר קל. האם זה כך? ואולי היא קלה מדי? האם באמת מפתחים עוקבים אחרי הנהלים המומלצים? אילו מהם רלוונטיים? ומה עם שיקולי אבטחה? כל אלה יצופו ויידונו בהרצאה זאת.

הנושא של הרצאה אחרת יהיה ייעול פיתוח יישומים מוטי ענן עם CodeReady Workspaces – הגרסה הנתמכת על ידי רד-האט של Eclipse Che עבור OpenShift. גרסה זו מציגה סוג חדש של מרחבי עבודה שרצים ישירות ב- OpenShift, נגישים דרך סביבת פיתוח משולבת (IDE) מבוססת ווב ומאפשרים לצוותי פיתוח תוצרים מהירים. הם גם יכולים לשפר אג'יליות של תהליכי עבודה בקרב כל בעלי העניין בפרויקט. מפתחים יכולים לבנות באמצעותם יישומים עבור הענן ישירות בו, מה שמאפשר להם ליהנות מיתרונות הענן, לקבל משאבים בעלי גדלים משתנים על פי דרישה, ומשאבים עתירי ביצועים.
בהרצאה יוצג כיצד CodeReady Workspaces יכולה לפשט בניית יישום מוטה ענן, הקמת מרחבי עבודה, יצירת סביבות עבור קונטיינרים בהם משתמשים למיקרו-שירותים, תצורת הכלים, פקודות ותוספים (Plug-ins) אותם צריך לקודד, לבנות, לבחון, לנפות משגיאות, להריץ מיקרו-שירותים וליהנות מיכולת התניידות מרחב עבודה כדי לייעל תהליכי פיתוח ברחבי הצוות.

אירועים קרובים