באיזו מדינה האינטרנט הוא המהיר בעולם?
מחקר שנערך על ידי חברת Cable.co.uk הבריטית מצא, כי ליכטנשטיין מציעה את האינטרנט המהיר ביותר בעולם, עם מהירות של כ-230 מגה-ביט לשנייה ● המדינה האיטית ביותר: דרום סודן, עם מהירות של 0.58 מגה-ביט לשנייה ● ישראל: במקום ה-60, עם כ-26 מגה-ביט
האינטרנט הכי מהיר בעולם: מדינת ליכטנשטיין הזעירה (0.73% משטח ישראל, כ-38 אלף תושבים) היא המדינה עם האינטרנט המהיר ביותר בעולם.
מחקר שנערך על ידי חברת Cable.co.uk הבריטית, העוסקת בהשוואה מחירים ונתונים בשוק התקשורת הבריטי, המתבסס על נתונים שנאספו על ידי M-Lab, מצא כי ליכטנשטיין מציעה את האינטרנט המהיר ביותר בעולם, עם מהירות ממוצעת של כ-230 מגה-ביט לשנייה.
בצד השני של "ליגת מהירות הפס הרחב בעולם לשנת 2020" נמצאות מדינות צפון אפריקה, עם ממוצע מהירות הגלישה הנמוך ביותר, של 3.8 מגה-ביט לשנייה.
טבלת המהירויות בעולם נשלטת על ידי מדינות מערב אירופה, התופסות שמונה מקומות מתוך רשימת עשר המדינות המהירות ביותר.
החברה מציינת, כי הפערים בין המדינות המהירות ביותר לאיטיות ביותר מתרחבים והולכים מדי שנה, כשהמהירות בחמש המדינות המהירות ביותר עומדת על פי 276 לעומת חמש האיטיות ביותר, לעומת פי 125 בשנה שעברה. המשמעות היא, שהורדת קובץ בנפח 5 ג'יגה-בייט בליכטנשטיין תארך כשלוש שניות, לעומת 19.5 שעות בדרום סודן.
לפי המחקר, 109 מדינות בעולם אף לא מגיעות למהירות המינימלית שרשות התקשורת הבריטית מגדירה כעונה על צרכים של משפחה אופיינית או עסק קטן, העומדת על 10 מגה-ביט ומעלה.
ישראל נמצאת במקום ה-60 מתוך 112 מדינות שעומדות ברף המינימום של 10 מגה-ביט, ובסך הכל 222 מדינות, עם מהירות הורדה ממוצעת של 26.49 מגה-ביט לשנייה, והורדת קובץ של 5 ג'יגה-בייט אורכת בממוצע קצת פחות מ-26 דקות.
"בעוד המגמה העולמית היא להגביר את מהירויות הפס הרחב, האמת היא, שהממוצע העולמי מושפע מן המדינות המהירות ביותר שמושכות אותו מעלה, בעוד המדינות האיטיות דורכות במקום", אמר דן הודל, מנכ"ל Cable.co.uk. "המדינות האיטיות לא מאטות. הן פשוט לא מגבירות את המהירות, בעוד המדינות המהירות ממשיכות להגביר את המהירות מדי שנה".
המחקר מבוסס, כאמור, על נתונים שנאספו על ידי M-Lab, שהוא פרויקט קוד פתוח ששותפים בו ארגונים חברתיים, מוסדות להשכלה וחברות מהסקטור הפרטי, בהם אוניברסיטת פרינסטון, גוגל (Google) ועוד.
תגובות
(0)