"ניהול ותחזוקת רשתות התקשורת חייבים להשתנות"

"ארגונים נדרשים לתפעל מערך תקשורת מרובה עננים בלי כאב ראש", אמר אורן בריג, ארכיטקט מערכות בסיסקו ישראל, והסביר איך כדאי להם לעשות זאת

אורן בריג, ארכיטקט מערכות בסיסקו ישראל. צילום: יח"צ

"ארגונים מצויים כיום בבעיה בתפעול ציוד ומערכות התקשורת שלהם: ניהול רשתות התקשורת, התחזוקה שלהן ואיתור בעיות עליהן לא יכולים להימשך כפי שהם נעשים עד היום, והם חייבים להשתנות. ארגונים נדרשים להיפטר מכאב הראש שיש להם: על מנת לשחרר את צווארי הבקבוק ברמה הרשתית, יש להסתייע בפלטפורמה שכוללת רשת שפועלת באופן אוטומטי, עם רכיבי בינה מלאכותית, לטובת קבלת תובנות מהמידע והנתונים המנותחים – שיביאו לקבלת החלטות טובה יותר", כך אמר אורן בריג, ארכיטקט מערכות בסיסקו ישראל.

בריג דיבר באירוע Digital Transformation by Cisco#2. הכנס נערך היום (ד') במשרדי סיסקו ישראל בנתניה, בהשתתפות כ-200 מלקוחות החברה. המפגש היום, שדן ברשתות האנטרפרייז, הוא הראשון בסדרה בת ארבעה מפגשים, כשכל אחד מהם מתמקד בעולמות תוכן שונים שקשורים למסע הדיגיטלי.

לדברי בריג, "ציוד של סיסקו נמצא כמעט בכל דטה סנטר. אנחנו יוצקים חדשנות החל מהחומרה, כי אנחנו מייצרים את הסיליקון בעצמנו, ולכן מפתחים יכולות חומרה מהר מהמתחרים. הדבר נעשה עם הצפנה ברמת החומרה ובלי פגיעה בביצועים".

"המתגים שלנו עובדים מהר ויעיל יותר", ציין, "עם הזרמת טלמטריה מהירה ועבודה עם מבואות של 10, 25 ו-100 גיגה-ביט, ואף מציעים פורט של 400 גיגה-ביט". עוד הוא אמר כי "בצד התוכנה, אנחנו מפתחים מערכת הפעלה מודולרית מתקדמת, שמעניקה אפס נפילות ויכולת עדכון טלאי אבטחה בלי להוריד את המערכות".

בריג הציג את פתרון הרישות לדטה סנטר של סיסקו, ACI (ר"ת Application Centric Infrastructure), ואמר שהוא "מעביר חבילות נתונים ומסייע לתעבורת הרשתות. הוא יודע להיות פתרון בדטה סנטר, עם אפשרות להתרחב לאתרים מרוחקים, ולחבר בין הדטה סנטר לאתר הגיבוי. ה-ACI מאפשר להתרחב לענן הציבורי – לא משנה לאיזה – ולנהל את רשת התקשורת בענן מתוך אותו ממשק ובאותה הצורה, כאילו היה מדובר ברשת מקומית. זהו חלק מתפיסת העבודה ברשת בסביבה רב עננית".

"אנחנו מספקים פתרון רשת שמאפשר גמישות ביישומים ומיכון של הדטה סנטר בשכבת התקשורת והרשת – עם רשתות הניתנות להרחבה באופן מדורג ומודל מדיניות עקבי. זאת, תוך גמישות בהעברת היישומים בצורה חלקה לכל מקום, או לכל ענן – תוך שמירה על אבטחה מידע וזמינות גבוהות", הוסיף בריג.

רוני פולק, מהנדס מערכות בסיסקו ישראל. צילום: יח"צ

רוני פולק, מהנדס מערכות בסיסקו ישראל. צילום: יח"צ

"המצאנו את הרשת הארגונית מחדש"

רוני פולק, מהנדס מערכות בסיסקו ישראל, אמר כי "המצאנו את הרשת הארגונית מחדש. סיסקו מספקת פלטפורמה דיגיטלית מאובטחת מקצה לקצה – החל מרשתות הדטה סנטר והענן, המשך ברשתות הגישה WAN, וכלה בעולם השיתופיות, שמהווה חלק ניכר מעולם הדיגיטל, ומספק יכולת קישוריות עם לקוחות הקצה באופן נוח וקל".

"מדובר ברשת חכמה, אינטואיטיבית, שמבינה את היישומים שעוברים דרכה, ויודעת לענות לבעיות ולאירועי אבטחת מידע. היא מאפשרת קבלת תובנות עסקיות על בסיס אנליטיקות שמספרות מה מצב האפליקציות", ציין. "הפלטפורמה מוכוונת עסקית (Intent based networking), עם מעטפת אבטחה כוללת – לדטה סנטר, לענן ולעולם מרובה עננים, ולתחנות הקצה, שפועלת על בסיס מידע מבוסס הקשר, עם ניתוח של המידע שמגיע מנקודות הקצה, מהאפליקציות ומההתקנים, ועם מיקרו-סגמנטציה ברמת הרשת. בדרך זו אנחנו מנטרלים את המצב הקיים שבו מנהלי רשת יושבים עם 10-15 קונסולות פתוחות לאיתור וטיפול בתקלות. הפתרון מביא לצמצום 75% מזמן הטיפול בתחזוקה ובתקלות, ולהסטת המשאבים לעבר פיתוח העתיד".

 

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים