חברות סלולר בעלות רשתות משותפות יוכלו להתמודד במכרז הדור החמישי
החברות הללו יוכלו לגשת למכרז רק אם יש להן הסכם שיתוף רשתות, ורק אם יגישו הצעה משותפת או של חלקן ● הכוונה היא להפחית את אגרת התדרים ולתת למפעילים תמריצים כלכליים בעלות כוללת של כחצי מיליארד שקלים
משרד התקשורת פרסם היום (ה') את הקווים המנחים ואת העקרונות שגיבש לקראת פרסום מכרזי התדרים לדור החמישי, שהוצגו גם בפני מנכ"לי חברות התקשורת הגדולות במשק. העקרונות גובשו על ידי ועדה שהוקמה ופעלה בשנה האחרונה כדי לגבש את עקרונות מכרז הספקטרום במדינת ישראל, מתוך תפיסה כוללת, גם לטווח הארוך.
ועדת המכרזים אמורה לפרסם את המכרז ברבעון הראשון של 2019 ולפי לוח הזמנים המתוכנן, יוכרזו הזוכים עד סוף השנה, כשהתקווה היא שרשת הדור החמישי תהיה פעילה בישראל כבר ב-2023.
נתי כהן, מנכ"ל משרד התקשורת, שהציג את עקרונות המכרז, ציין שבתהליך העבודה עליהם התחשב המשרד גם "בהבנה עמוקה שאנחנו נמצאים במציאות שצריך לתת עליה את הדעת ולייצר כללי משחק לעידוד תחרות, בעיקר תחרות טכנולוגית, כדי להגיע ליעד של העידן הבא".
במסגרת העקרונות שהוצגו, הודיע המשרד כי יאפשר למפעילי רט"ן שיש להם הסכם שיתוף רשתות בתצורת MOCN להשתתף במכרז רק בדרך של הגשת הצעה משותפת של כלל המפעילים השותפים או רק של חלקם, כשהקצאת התדרים תהיה לכל מפעיל בנפרד. בנוסף, כדי לעודד את המפעילים להשקיע בתשתיות הדור הבא, תבקש ועדת המכרזים משר האוצר ושר התקשורת להמליץ על הפחתה של אגרות התדרים במכרז ולהעניק תמריצים כלכליים המוערכים בכחצי מיליארד שקלים, במטרה לקדם ולהאיץ את פיתוח הרשתות, בין היתר לשם הקדמת פריסת טכנולוגיות מתקדמות של הדור החמישי.
תגובות
(0)