חנויות האפליקציות מסכמות את השנה
App Store ו-Google Play שחררו רשימות של אפליקציות: באפל דירגו אותן על פי מספרי ההורדות, בעוד שבגוגל העדיפו לבצע דירוג משל עצמם ● חלק מהתוצאות צפויות, אבל כמה מהן מעניינות ביותר
עונת סיכומי השנה החלה ובין הראשונות לעשות זאת נמצאות חנויות האפליקציות: אפל וגוגל שחררו אתמול (ב') את רשימות היישומונים הפופולריים ב-2018 בחנויות שלהן – App Store ו-Google Play. הקריטריונים לבחירה היו שונים: בעוד שבחנות של אפל הרשימה מורכבת ממספר ההורדות הגבוה ביותר, אנשי גוגל גילו עצמאות ובחרו את האפליקציות שהם עצמם אהבו.
ובכן, מסתבר שב-Google Play אוהבים שפות. צוות האתר בחר כאפליקציה הטובה ביותר ב-2018 את Drops, שניתן ללמוד באמצעותה 31 שפות: מהמדוברות ביותר כמו מנדרינית ואנגלית, ועד לכאלה שהרבה פחות יודעים אותן, כמו איסלנדית וגם – לא שקוראי האתר צריכים ללמוד אותה – עברית.
מלבד זאת, אנשי חנות האפליקציות הפופולרית חילקו את רשימותיהם לפי קטגוריות שונות. הראשונה ברשימת האפליקציות המבדרות היא Vimage, שמאפשרת עריכת תמונות לא רק בצורה ה-"רגילה", אלא גם על ידי הוספה של אפקטים, וכן של אנשים, חיות או עצמים שזזים. האפליקציה הטובה ביותר שאתם לא מכירים היא, לפי אנשי גוגל, Slowly, שמאפשרת ליצור קשר עם "חברים לעט" ולהתכתב אתם על נושאי עניין משותפים, דברים שקורים לכם ביום יום וכו'… כמו שהיו עושים פעם, אבל באמצעים של היום. האפליקציה הטובה ביותר לשיפור עצמי הוא Mimo, שמאפשרת ללמוד איך לקודד (Drops, אגב, מגיעה ברשימה הזאת רק למקום השני), והיישומון השימושי ביותר הוא Tasty מבית Buzzfeed, שמציע יותר מ-3,000 מתכונים. נקרא טעים.
בנוסף, בחרו אנשי Google Play את המשחקים הטובים ביותר של השנה. כמשחק המתאים ביותר לקהל הרחב נבחר Sims mobile; כחדשני ביותר – Gorogoa, שמציע לכם להשתמש בדמיון כדי לפתור חידות שונות; כמשחק האינדי הטוב ביותר – Returner 77, שמאפשר לכם לעלות על חללית ולשמור על מה נשאר מהאנושות, לאחר שקרה אסון; וכתחרותי ביותר – PUBG.
אילו אפליקציות היו האהובות ביותר על בעלי ה-iPhone וה-iPad?
באפל, כאמור, העדיפו לדרג את האפליקציות הפופולריות ביותר, על פי קטגוריות שונות: האפליקציה החינמית שהורדה השנה הכי הרבה ל-iPhone היא יוטיוב של גוגל. גם כאן, אינסטגרם במקום השני מנצחת את סנאפצ'ט במקום השלישי. אחריהן בעשרת הגדולות נמצאות עוד שתי אפליקציות של פייסבוק – מסנג'ר והיישומון של הרשת החברתית עצמה. Bitmoji במקום השישי. נטפליקס הגיעה למקום השביעי ואחריה שתי אפליקציות של גוגל – Google Maps וג'ימייל. ספוטיפיי, שנכנסה השנה לישראל, סוגרת את העשירייה הראשונה. מיד בהמשך ניתן למצוא את אמזון ואובר, כמו גם נתון נוסף שמעיד על המצב הדי עגום של טוויטר – היא רק במקום ה-20 ברשימה. Facetune היא האפליקציה בתשלום שזכתה להורדות הרבות ביותר.
המשחק החינמי שמשתמשי App Store הכי אהבו הוא, שלא במפתיע, פורטנייט. Helix Jump הגיע למקום השני ו-Rise Up – לשלישי. PUBG הגיע ברשימה האפלית למקום הרביעי ו-Hole.io סוגר את החמישייה הראשונה. המשחק בתשלום שהורד הכי הרבה הוא !Heads Up.
גם ב-iPad קוטפת יוטיוב את המקום הראשון, כשנטפליקס מדורגת כאן שנייה ומסנג'ר ופייסבוק – במקומות השלישי והרביעי. חמישי נמצא שירות ה-Video Prime של אמזון. Procreate היא האפליקציה בעלת ההורדות הרבות ביותר בתשלום לאייפדים, פורטנייט ראשון ברשימת המשחקים החינמיים ורבים ממשתמשי הטאבלט של אפל הסכימו לשלם על מיינקראפט.
אפל פרסמה גם את רשימת הסטוריז הנצפים ביותר בשירות ה-Today ב-App Store, כשבמקום הראשון נמצא סטורי להורים מבולבלים, שלא יודעים כיצד להשתמש בסנאפצ'ט.
תגובות
(0)