מנכ"ל משרד התקשורת: "יש מצוקה בכתובות ה-IP – וצריך לתקן אותה"
המנכ"ל, נתי כהן, הגיע לוועדת המדע והטכנולוגיה, על מנת להסביר כיצד המדינה נותנת מענה לבעיה ולהסביר על יישום הפרוטוקול החדש, IPv 6
כתובות ה-IP בפרוטוקול הקיים, IPv4, הולכות ואוזלות, וקיימת מצוקה בנושא – כך התריע מנכ"ל משרד התקשורת, נתי כהן, בדיון בוועדת המדע והטכנולוגיה של הכנסת. הוא הגיע הבוקר (ב') לוועדה על מנת לדווח לה מה המשרד עושה כדי לפתור את הבעיה.
כהן ציין כי משרד התקשורת פועל בימים אלה להטמעת הפרוטוקול החדש, IPv6. עם זאת, בוועדה מודאגים שקצב ההטמעה לא מספק והיו"ר שלה, ח"כ אורי מקלב, ציין כי הדבר "לא מכבד אותנו כמדינה טכנולוגית, ולא מתאים ליכולות שלנו בתחומי הדיגיטציה".
לדברי מנכ"ל משרד התקשורת, "הפרוטוקול הקיים כולל 4.3 מיליארד כתובות IP, והמאגר שלהן מידלדל, בעיקר בגלל ההתקדמות הטכנולוגית והופעתן של טכנולוגיות חדשות כמכוניות אוטונומיות, ערים חכמות, בתים חכמים ועוד. סיבה נוספת לכך היא שעוד מ-2012, הארגון שמקצה את הכתובות למדינת ישראל, Ripe NCC, לא מקצה יותר כתובות בפרוטוקול IPv4.
"שאיפתנו היא ש-80% מבתי ישראל יהיו מחוברים בתוך חמש שנים לסיבים אופטיים", אמר כהן. הוא ציין שכדי לממש את השאיפה הזאת, לתת מענה לעידן האינטרנט של הדברים, שבו כל מכשיר מזדקק לכתובת אינטרנט משלו, ולפתור את מצוקת כתובות ה-IT, המשרד מטמיע את התמיכה בפרוטוקול IPv6. המנכ"ל הצהיר שבכוונת המשרד לתקן את רישיונות המפעילים על מנת להבטיח תמיכה בפרוטוקול זה של כלל מרכיבי הרשת ובכל השירותים המסופקים.
"מחויבת התערבות ממשלתית"
עו"ד יורם הכהן, מנכ"ל איגוד האינטרנט, ציין בישיבה שהמצוקה בפרוטוקול הנוכחי באה לידי ביטוי במחירים: "בגלל מצוקת הכתובות, מחיר כתובת נע בין 12 ל-14 דולר. בלעדיה, המחיר צריך להיות אפס. בפרוטוקול החדש זה יהיה חינם, בגלל כמות הכתובות הרבה", אמר.
דורון שקמוני, מומחה סייבר ואינטרנט, טען שיישום ה-IPv6 עד כה הוא כישלון והמצב מחייב "התערבות ממשלתית על ידי תיקוני רגולציה, כדי שספקי האינטרנט יהיו חייבים לספק כתובות למשתמשי הקצה, ולדרוש ממארחי התוכן לספק כתובות תוכן. אלה תיקונים פשוטים". בנוסף, הוא קרא להטמעת הפרוטוקול החדש בהתקשרויות ממשלתיות עתידיות עם ספקי תקשורת.
תגובות
(0)