GoArt: להיות פיקאסו או ואן גוך בקליק

תכירו את היישום שיכול להפוך תמונות שקיימות במכשירים הניידים שלכם, או כאלו שתצלמו בזמן אמת, ליצירות אמנות מרתקות ● אם אתם מחובבי פריזמה, יש לו כמה חידושים נוספים להציע לכם

לא חייבים קנבס ומכחול כדי לצייר. צילום אילוסטרציה: BigStock

כשהכרתי מקרוב את פריזמה (Prisma), האפליקציה שכבר פגשתם בעבר במדור הזה ושיכולה להפוך כל צילום טלפוני למעין יצירת אומנות, חשבתי שבהיבט הזה הגעתי לקצה הדרך. טעיתי. מתברר שיש אפליקציה חדשה שעושה את מה ש-פריזמה עושה, אבל קצת יותר רחוק, עם קצת יותר אפשרויות, וגם עם מס ערך מוסף כלשהו, שכמובן אתייחס אליו בהמשך.

קוראים לה GoArt, ובעיקרון היא עושה, כאמור, את אותו רעיון בדיוק: מאפשרת למשתמשים לבחור תמונה ממאגר הצילומים השמור בטלפון האנדרואיד שלהם – ואין לי מושג למה אין גרסת iPhone לאפליקציה מהסוג הזה – ולהפוך אותם למשהו אחר לחלוטין,  באמצעות שימוש באחד המסננים המיוחדים שמציעה האפליקציה. המסננים השונים מתייחסים אל זרמים באמנות וכוללים גם כאלו שקיבלו את השראתם מאמנים מפורסמים כמו פיקאסו או ואן גוך.

לחלופין אפשר לבחור במסך הראש, במקום צילום קיים, להשתמש באופן מיידי במצלמה של המכשיר בכדי לצלם משהו ובו במקום להפוך אותו לתוצר אומנתי יותר ומרשים בהרבה.

עובדת על אלגוריתם בינה מלאכותי מתוחכם

בכל מקרה, לאחר צילום או בחירת תמונה מגיעים למסך העיקרי, שבו בוחרים את המסנן. יש כמה עשרות מסננים לבחירה. לחיצה על מסנן מפעילה את אלגוריתם הבינה המלאכותית של האפליקציה, כדי לשנות את תמונת המקור למשהו חדש המעוצב בהתאם. אתם יודעים מה – אולי השימוש במילה מסנן לא הכי מדויקת. אולי במקום זאת צריך להשתמש במילה תבנית, אבל את המינוח 'מסנן' קצת יותר קל להבין.

לאחר כמה שניות זה קורה והתמונה החדשה מוצגת על המסך. בזמן התהליך מוצגות גם אמרות שונות של אמנים ידועים יותר או פחות. כך, לדוגמה, מוצג המשפט "כל ילד הוא אמן" שאמר, ככל הנראה, פיקאסו באיזשהו שלב בחייו.

בשלב זה אפשר לבחור, במקרה שהתוצאה לא עולה בקנה מידה אחד עם הציפיות, מסנן אחר. אין החלה מצטברת של מסננים. אפשר לבחור רק תבנית אחת בעבור כל תמונה, כך שבחירת מסנן חדש 'שוכחת' את הקודם. אם רוצים, אפשר תמיד לבחור את תמונת המקור שממוקמת בהתחלה.

עוד דבר שניתן לעשות הוא לקבוע את מידת ההשפעה של המסנן על התמונה. עושים זאת על ידי הזזת האצבע על התמונה מימין לשמאל או להפך. אחוז ההחלה של המסנן מופיע בזמן שעושים זאת.

מה נשתנה ב-GoArt?

זוכרים שאמרתי שיש ערך מוסף? ובכן, אחד הדברים הנחמדים שאפשר ללמוד מהאפליקציה הזו הוא – במיוחד עבור אלו שיודעים קצת מונחים בציור אבל לא יודעים בדיוק מה זה אומר – מה למשל משמעות המונח קוביזם, אקספרסיוניזם, סוריאליזם ועוד. פשוט בוחרים את המסנן המתאים ורואים מה הוא עושה לתמונה, ואז אפשר לקבל מושג, יותר מירוק, למה התכוונו המומחים.

כך או כך, בסופו של דבר אפשר לשמור את התמונה וגם לשלוח אותה לכל החברים והמשפחות בכל אפליקציית שיתוף קיימת.

אחד הדברים שרואים שמכינים את התמונות היא אפשרות לשמור את התמונה באיכות HD. למעשה, קיימת אפשרות לשמור את התמונה ברזולוציה של 2,880×2,880 פיקסלים, כך שיהיה ניתן להדפיס אותה במדפסת ביתית ברמה איכותית מאוד. הבעיה היא שאפשרות זו, כמו גם חלק מהמסננים וגם האפשרות להסיר מהתמונות את סימן המים של האפליקציה, זמינים רק בגרסת ה-Pro או תמורת נקודות שניתנות לאיסוף אם נרשמים לאפליקציה.

את הנקודות תוכלו לצבור על ידי המלצה לחברים על GoArt, מה שלא ממש בטוח שכולם יקבלו בשמחה. אבל האפשרות שם, ואם לא, ניתן גם להסתפק במה שיש, ויש מספיק. למעשה, החברה אף מתחייבת להציע בכל שבוע מסננים (תבניות) חדשים, ואני בטוח שחלקם יהיו בחינם, למרות שלצרוך הבעלות על חלק מהם יידרשו, בוודאות, כסף או נקודות.

בכל אופן התוצאה מלבבת גם כשמשחקים עם היישום קצת או אפילו כשמסתפקים במסנן הראשון שמנסים. העיבוד יגרום לתמונות שלכם להיראות לגמרי אחרת, ודי מהר תגלו שאתם מבלים לא מעט זמן בבחירת המסנן שמתאים בדיוק לתמונה מסוימת כזו או אחרת.

להורדה מ-Google Play לחצו כאן.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים