הדפדפן שמאפשר לעקוב אחרי העוקבים
רוצים לדעת אילו חברות עוקבות אחריכם? אוספות נתונים אודות הגלישה שלכם? Ghostery הוא דפדפן סלולרי שיעזור לכם לשמור קצת יותר על הפרטיות
אתם מכירים את אלה שאומרים שהתייאשו מהניסיונות שלהם לחפש שמירה על פרטיות באינטרנט? לא משנה מה אנחנו עושים באינטרנט, חברות רבות יודעות היכן אנחנו מבקרים ובאיזה תוכן אוהבים לצפות. כך פייסבוק (Facebook) יכולה לדחוף לנו פרסומות רלוונטיות וביכולתנו לראות מודעות בעברית, למוצרים ספציפיים שאנחנו עשויים לאהוב, גם אם אנחנו גולשים לאתר בספרד.
אפשר לוותר על המלחמה, אבל אפשר בהחלט להיאבק בכך. כל הדפדפנים הגדולים מציעים כיום אפשרות לגלוש בצורה אנונימית וחלקם, כמו פיירפוקס (Firefox), אף מציעים כלים שיעזרו לכם לשמור קצת יותר טוב על הפרטיות שלכם. אפשרות נוספת היא לבחור בדפדפן שנכתב כשהבסיס שלו מובנה על המטרה לעזור לכם לשמור על הפרטיות.
אחד היתרונות הגדולים של אנדרואיד (Android) הוא ריבוי בדפדפנים שעומדים לבחירת הגולש הפוטנציאלי. Ghostery Privacy Browser, שהמוקד שלו הוא שמירה על הפרטיות של הגולש, הוא אחד מהם.
הדפדפן מגיע מחברה שכבר מספקת כלי הגנה על הפרטיות בדפדפנים שולחניים כתוספים. היא לקחה את הידע הזה והעבירה אותו לעולם הסלולרי, הנגישה אותו לטובת הגולש מהנייד, תוך שהיא משאירה לו את אפשרות הבחירה עד כמה הוא שומר על הפרטיות.
השיטה: זיהוי מנועי המעקב
הכוח של הדפדפן נובע מכך שהוא מזהה מיד בכל אתר את כל מנועי המעקב שמושתלים בו, בכוונה או שלא. דמות הרוח בשורה העליונה של הדפדפן מציגה את מספר העוקבים. לחיצה עליה פותחת את הרשימה של החברות שעוקבות, כולל כאלה שמאפשרות לשלב ווידג'טים באתר, חברות מעקב ואנליטיקה. לחיצה על הדמות הזו יכולה להציג, במיוחד באתרים גדולים, רשימה ארוכה למדי שמכילה, לדוגמה, את Outbrain, רשת הפרסום DoubleClick, רשת הפרסומות של גוגל, Adsense, נתונים אנליטיים שבוחנים את בגלישה באתר, ועוד.
המשתמש יכול לבחור באותו רגע לאילו חברות הוא מרשה לבצע מעקב ולאילו לא. כל מה שצריך לעשות הוא להזיז מתג פשוט ולהעביר למצב חסימה. מעבר לכך, אפשר ללחוץ על שם העוקב או הרשת כדי לקבל מידע. כך, פשוט מאוד, עבור כל אתר, כשאפשר בהגדרות אפילו להגדיר "רשימה לבנה" של עוקבים מורשים, ואף להורות לחסום באופן אוטומטי את כל מי שלא נמצא ברשימה הזו. הרשימה הלבנה גם יכולה לכלול אתרים שמורשים באופן מוחלט, וכן אפשר לבחור לבטל חסימות באופן זמני. אם לא רוצים אף מעקב, פשוט חוסמים את הכול. כברירת מחדל, המעקב מותר.
בגלל המיקוד הזה, מנוע החיפוש שמוגדר כברירת מחדל הוא Duck Duck Go, שמשמש כברירת מחדל גם את פיירפוקס בגרסאות החדשות. הסיבה היא שמדובר במנוע שלא שומר נתונים על הגולש ומספק חיפושים ולא בעיקר מודעות שמכוונות היטב לגולש. כמובן שאפשר לבחור מנוע אחר אם רוצים.
כמו כן, Ghostery מונע הופעה של מודעות קופצות ומאפשר לחסום שימוש ב-Cookies באופן גורף, אם רוצים.
מעבר לכך, מדובר בדפדפן יציב ומהיר, במידה מסוימת אפילו מהיר באופן מפתיע. הגלישה ממש חלקה ומהירה, וזה כך גם אם מאפשרים את השימוש ב-Ghostrank. זוהי רשת איסוף נתונים ששולה מהגלישה של המשתמשים שמאשרים אותה נתונים על החברות שמשתילות אמצעי מעקב באתרים השונים, תוך שמירה על האנונימיות של המשתמש.
Ghostery אינו יפה במיוחד, אבל הוא פרקטי מאוד, ואם אתם מאלה שרוצים לקחת שליטה על המעקב אחרי הרגלי הגלישה שלכם, הוא בהחלט יעזור לכם. כאמור, בלי להקריב יותר מדי ביצועים.
תגובות
(0)