סקירה: ST95 – מצלמה קומפקטית של סמסונג
למרות שסמסונג היא אחת מיצרניות הטלפונים החכמים המובילות בעולם, בחברה עדיין לא וויתרו על תחום המצלמות הקומפקטיות ● דגם ה-ST95 שלה מציע שילוב של סטילס ו-וידאו סבירים למדי, מסך מגע בגודל 3 אינץ' וגוף דקיק ומעוצב ● בנוסף, ניתן לבחור בהגדרות צילום ידניות, כולל ISO ולהוסיף אפקטים מובנים לצילום ● לא פחות חשוב – המצלמה מציעה גם תפריט בעברית ● ציון: 80
אחד המאבקים המעניינים ביותר שמתרחשים בעולם המיחשוב בו אנו חיים, הוא בין המצלמות הדיגיטליות לטלפונים החכמים. כעת, נראה, שיצרניות המצלמות התעוררו והחליטו לנסות להחזיר מלחמה נגד הטלפונים החכמים – שכידוע מצוידים כולם במצלמות. המטרה: לנסות לשרוד לצד הטלפון החכם, ולגרום לאנשים לבחור שוב במצלמה ייעודית כשהם יוצאים למקום בו יבוצעו יותר צילומים מאשר תמונה אקראית פה ושם. האמצעי העיקרי בסיבוב הזה, הוא להזכיר למשתמשים הפוטנציאליים שטלפון עם מצלמה מספק תוצאות איכותיות פחות ממצלמה ייעודית.
במקרה של סמסונג (Samsung), הנושא מעניין במיוחד. המדובר בחברה שעושה הכל בתחום המחשבים – מניידים, דרך מסכים ועד מצלמות, וכמובן גם טלפונים חכמים. למעשה, עיקר ההצלחה שלה בתקופה האחרונה הוא דווקא בשטח הסמארטפונים, כשהבולט ביניהם הוא הטלפון החדש והפופולרי, Galaxy S2. עם זאת, ובמקביל, מנסה סמסונג גם למכור מצלמות. הדרך שלה לתפוס את תשומת הלב של הלקוחות הפוטנציאליים, היא להביא לתחום כמה מהתכונות המוצלחות שמוצעות בשוק הטלפוניה.
מצלמת ה-ST95 של סמסונג מציעה כמה פיצ'רים שאמורים למצוא חן בעיני משתמש מהשורה, שמחפש מצלמה נוחה לשימוש, המספקת תוצאות סבירות – הן בתחום הסטילס והן בווידיאו: מסך גדול יחסית – 3 אינץ', שמגיע עם יכולות מגע, יישומים קטנים שמשמשים לבחירה נוחה באפשרויות השונות וגוף דקיק ומעוצב. חלק ממבנה העדשה בולט במקצת מעל המסגרת הכוללת ומוסיף למראה.
בנוסף, סמסונג מנסה לקרוץ לקהל הישראלי, עם תפריט מלא בעברית. היא אמנם לא הראשונה שעושה זאת, שכן אולימפוס (Olympus) מציעה תפריטים בעברית כבר קרוב לשנתיים, אבל זו בהחלט נקודה חיובית עבור מי שמנסה למכור מצלמות בישראל, ובעיקר מצלמות בתחום הביניים הנמוך, המגזר אליו משויכת המצלמה הזו.
מסך המגע לא תמיד מגיב בצורה אחידה, אבל לחבילה המגיעה עם המצלמה מצורף גם חרט קטן שמאפשר לבצע את הלחיצות בקלות רבה יותר. הבחירה במסך מגע מזערה את מספר הכפתורים הפיזיים, כך שהחלק האחורי של המצלמה מוקדש כמעט כולו למסך.
בחלקה העליון של המצלמה ממוקם כפתור קטן להפעלה וכיבוי, ומתחתיו נמצא כפתור קטן יותר למעבר למצב צפייה בתמונות. כפתור הצילום נמצא בסמוך אליהם כאשר מסביבו, כרגיל, ממוקמת חוגת הזום. כפתור נוסף ואחרון ממוקם בתחתית המצלמה, ובלחיצה עליו עוברים למסך הבית – בו בוחרים את אפשרויות הצילום.
בין אפשרויות הצילום קיים גם מצב צילום אוטומטי "חכם", עבור צילום וידיאו וסטילס. ניתן לצלם וידיאו באבחנה גבוהה עד איכות של 720p, ואילו צילום הסטילס מאפשר תמונה בגודל של עד 16 מגה-פיקסלים. כשבוחרים בתמונה ביחס של 4:3 במקום 16:9 (רחבה), תצוגת התמונה תופסת רק את החלק האמצעי היחסי של המסך. ניתן לבחור במצב תוכנית עבור צילומי סטילס או וידאו ולקבוע לבד את כל הגדרות המצלמה – כולל בחירת ISO.
כשבוחנים את האפשרויות הנוספות שמציעה המצלמה, מגלים שבסמסונג ניסו למצוא סיבות נוספות עבור הרוכש הפוטנציאלי להשתמש בה – מעבר לצילומים רגילים. כך, המצלמה מספקת מספר מצבי צילום, אפשרויות להוספת מעברים בין סצנות, ואפשרות הוספת גבול דקורטיבי. בנוסף, ניתן לבחור "מסגרת קסם", בעזרתה משלבים את נושא הצילום בתוך חלק מתמונה מוגדרת מראש. בדיקה שערכנו העלתה שאופציה זו מציעה כמה אפשרויות מוצלחות במיוחד. המצלמה מאפשרת גם לצלם תמונות עם אפקטים מיוחדים, כמו עין הדג (בצילום סטילס), או אפקט של סרטן ישן בצילום וידיאו.
עם זום אופטי עד x5, טווח מוקד של 26-130 מ"מ ו-ISO שנע בין 80 ל-3,200, איכות הצילום בדרך כלל טובה. עם זאת, בתמונות חוץ מורגש מעט טשטוש בקצוות בצילום רחב, אבל הוא ניכר רק ברזולוציות הגבוהות ביותר. למצלמה יש גם נטייה לבצע עיבוד יתר. זה בא לידי ביטוי בכך שבתמונות שצולמו בחלל סגור, הצבעים היו לעיתים קצת חמים מדי, ואיזון הלבן לא היה יציב מתמונה לתמונה – כך שלעיתים תמונות שצולמו ברצף, נראו מעט אחרת כשהעברנו אותן למחשב. למרות שלא הבחנו בעיוותים כרומטיים בצילומים שבדקנו, בחלק מהתמונות בהם שילבנו שמיים כחלק מהצילום, הקטעים הבהירים יותר סבלו מ-"שריפה" קלה, כך שהם נראו כמו גוש לבן אחד, והקצוות סבלו גם הם מטשטוש קל. בתופעות האלה הבחנו גם בעת צילום וידיאו, אבל בשורה התחתונה – בצילום אוטומטי, לרוב, התוצאות היו סבירות ומעלה.
המצלמה סובלת גם ממספר בעיות בשימושיות. לא אהבנו את העובדה שכדי להטעין את הסוללה – שהספיקה לנו לצילום של למעלה מ-300 תמונות לצד כמה סרטוני וידיאו קצרים באיכות הגבוהה ביותר – צריך לחבר את המצלמה לתקע החשמלי. לא כל כך אהבנו גם את השימוש בכרטיס microSD, שמחייב מתאם כדי להכניסו למחשב. זה היה יכול להימנע אם בסמסונג היו בוחרים בכרטיס SD סטנדרטי.
השורה התחתונה: תוצאות הצילום, מסך המגע, האפשרויות הרבות שמוצעות למשתמש והיכולת לבחור את הגדרות התמונה באופן ידני למי שרוצה קצת יותר מהמצלמה שלו, מעניקים למצלמה הזו ציון יחסית גבוה.
ציון: 80
מחיר: 1,000 ש"ח
ספק: סמסונג ישראל
מפרט
חיישן: CCD 1/2.3 אינץ', 16.1 מגה פיקסלים אפקטיבי
עדשה: 26-130 מ"מ,f/3.3-5.9
מסך: מגע, 3 אינץ', 230,000 פיקסלים
מהירות צמצם: 1-1/2000 שניות (עד 8 שניות במצב לילה)
מצבי צילום: אוטומטי (חכם), 7 סצנות שונות, תכנות ידני
טווח ISO: בין 80 ל-3,200
איזון לבן: אוטומטי, הגדרה ידנית ועוד 5 מצבים מוגדרים
מבזק: אוטומטי, אוטומטי + ביטול עיניים אדומות, מבוטל ועוד 4 מצבים מוגדרים
זיכרון: 10 מגה-בייט פנימי וכרטיסי microSD HC
סוללה: 740mAh, נטענת בתוך המצלמה
ממדים: 92x53x17 מ"מ
משקל: 107 גרם
תגובות
(0)