מחקר: משחקי פעולה בווידיאו עשויים לשפר את הראייה טוב יותר מהרכבת משקפיים או ניתוח

ממחקר שפורסם אתמול (א') עולה שהרגישות לניגודיות של הנחקרים שעברו תוכנית הדרכה במשחקי וידיאו השתפרה ● על פי החוקרים, תוכנית זו יכולה לסייע לסובלים מעין עצלה ולאלה שמתקשים לנהוג בלילה, וממשיכה לשפר את הראייה גם שנים לאחר שמפסיקים לשחק ● דפני בוולייר, פרופסור למדעי המוח ומדעים קוגניטיביים מאוניברסיטת רוצ'סטר ואחת החוקרות: "כשמשחקים במשחקי פעולה חלים שינויים בחלק של המוח שאחראי על עיבוד חזותי"

משחקי פעולה בווידיאו עשויים לשפר ראייה של מבוגרים – כך עולה ממחקר שתוצאותיו פורסמו אתמול (א') בכתב העת Nature Neuroscience. לפי תוצאות המחקר, הרגישות לניגודיות (כלומר, היכולת לזהות הבדלים קלים בגווני אפור) של הנחקרים שעברו תוכנית הדרכה במשחקי וידיאו השתפרה. על פי החוקרים, תוכנית ההדרכה יכולה לסייע למי שסובלים מעין עצלה ולאלה שמתקשים לנהוג בלילה.

"בדרך כלל, כדי לשפר את הרגישות לניגודיות חייבים להרכיב משקפיים או לעבור ניתוח בעיניים, על מנת לשנות את התכונות האופטיות של העין", אמרה דפני בוולייר, פרופסור למדעי המוח ומדעים קוגניטיביים מאוניברסיטת רוצ'סטר. "אולם מצאנו שמשחקי פעולה בווידיאו יכולים להרגיל את המוח לעבד את המידע החזותי הקיים בצורה יעילה יותר, והשיפור נמשך חודשים ארוכים לאחר שמפסיקים לשחק".

החוקרים בדקו שתי קבוצות של אנשים ששיחקו במשחקי וידיאו במשך 50 שעות, בתקופה של תשעה שבועות. באחת הקבוצות שיחקו הנבדקים במשחקי פעולה דוגמת Call of Duty 2 ו-Unreal Tournament 2003, בעוד שבקבוצה השנייה שיחקו במשחקים שאינם מחייבים שליטה חזותית מדויקת, דוגמת Sims 2. בקרב הנבדקים ששיחקו במשחקי פעולה ניכר שיפור משמעותי ברגישות לניגודיות, בשיעור של 43% עד 58%, בהשוואה למי ששיחקו במשחקים דוגמת Sims 2.

במחקר נתגלה, כי ההשפעה של תוכנית ההדרכה במשחקי וידיאו יכולה להימשך שנים ולהשלים שיטות אחרות לתיקון ראייה, כמו משקפיים, עדשות מגע או ניתוח. המחקר מומן על ידי המכון הלאומי לעיניים בארצות הברית ולשכת המחקר של הצי האמריקני, אם כי החוקרים הדגישו שלא כל משחקי הפעולה יכולים לסייע בשיעור דומה ללקויי הראייה.

בוולייר אמרה, כי "למיטב ידיעתנו, זו הפעם הראשונה שבה נמצא, כי ניתן לשפר את הרגישות לניגודיות באמצעות תוכנית הדרכה פשוטה. כשמשחקים במשחקי פעולה חלים שינויים בחלק של המוח שאחראי על עיבוד חזותי. המשחקים דוחקים את מערכת הראייה האנושית אל המגבלות, המוח מסתגל למצב החדש והשיפור נמשך אפילו שנתיים לאחר תום תוכנית ההדרכה".

תוצאות אלה עולות בקנה אחד עם מחקר שנערך בשנת 2007 ובו נמצא, כי תפיסת המרחב של מי ששיחקו מספר שעות ביום במשחקי פעולה בווידיאו במשך תקופה של חודש השתפרה בשיעור של כ-20%.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים