MIT: מעבד שייוצר מ-Graphene עשוי להגיע למהירות שעון של 500 עד 1,000 ג'יגה-הרץ

חוקרים מסרו בוועידה של האיגוד האמריקני לפיזיקה, שהתקיימה לפני ימים אחדים, כי ה-Graphene הוא צורה מסוימת של פחמן טהור, במבנה של חלת דבש ובעובי של אטום בודד ● לכן, הוא יוכל להכפיל את מהירות המעבדים ● החומר צפוי להיות זמין לשימוש מסחרי בעוד שנה או שנתיים

חוקרים מאוניברסיטת MIT הודיעו בוועידה של האיגוד האמריקני לפיזיקה, שהתקיימה לפני ימים אחדים, כי חומר חדש בשם Graphene עשוי לסלול את הדרך לייצור מעבדים שיפעלו במהירות שעון של 500 עד 1,000 ג'יגה-הרץ. הממצאים המלאים של המחקר יפורסמו בגיליון מאי של כתב העת Electron Device Letters.

החומר המדובר הוא צורה מסוימת של פחמן טהור, במבנה של חלת דבש ובעובי של אטום בודד. הוא נתגלה בשנת 2004, ומאז בדקו מדענים ממוסדות מחקר שונים אילו שימושים אפשר לעשות בו. תומס פלצ'יוס, מרצה במחלקה להנדסת חשמל ומדעי המחשב של MIT ואחד החוקרים, העריך, כי החומר ימלא תפקיד חשוב בשבבים עתידיים. ביחד עם ג'ינג קונג, מרצה נוסף במחלקה להנדסת חשמל ומדעי המחשב של MIT, והסטודנטים האן וונג ודניאל נזיץ', ייצר פלצ'יוס שבב ניסיוני מ-Graphene, שמסוגל להכפיל את תדירות האותות החשמליים.

החוקרים הסבירו, כי הטכנולוגיה שמשמשת כיום להכפלת המהירות יוצרת הפרעות, מחייבת סינון ומגדילה את צריכת החשמל. השבב שמיוצר מ-Graphene כולל טרנזיסטור אחד בלבד, לא יוצר הפרעות וחוסך את הצורך במסנן.

להערכת פלצ'יוס, הטכנולוגיה תוכל להיות זמינה ליישום מסחרי כבר בעוד שנה או שנתיים. בשלב הבא, מתכוונים החוקרים לפתח שיטות לייצור של לוחות Graphene גדולים יותר.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים