קל, ביצועיסט ומחזיק מעמד: ה-Lifebook U939X של פוג'יטסו מפתיע לטובה

שמה של פוג'יטסו הוא לא הראשון שעולה לראש כשמחפשים איזה מחשב נייד לקנות ● ה-U939X החדש שלה מראה שכדאי לשנות זאת

ה-Lifebook U939X של פוג'יטסו. צילום: יח"צ

כשחושבים מה לקנות כמתנה למישהו אהוב או לחבר לעבודה ועולה לראש מחשב נייד, שמה של פוג'יטסו הוא, בדרך כלל, לא הראשון. זה לא מאחר שהמחשבים שהחברה מציעה לא טובים, אלא כי נתח השוק שלה (ובהתאם, כנראה, המודעות למחשביה) נמוך באופן משמעותי מזה של המתחרות. קחו לדוגמה את לנובו, שם הפער משמעותי הרבה יותר בתחום המחשבים ההפיכים, אלה שהמסך שלהם מסתובב עד מצב עבודה של טאבלט.

זה לא רק במחשבים – בדרך כלל, אנחנו מסתכלים קודם כל על מוצרים שמציעות החברות הגדולות בשוק. אבל מי שמזיז את הראש מעט הצידה מגלה, לפעמים, שיכולות להיות גם הפתעות. ראינו את זה כאן, במדור הסקירות של אנשים ומחשבים, לא אחת בשוק הטלפונים החכמים, ו-Lifebook U939X של פוג'יטסו הוא המקביל הפעם, בשוק ניידי ה-2-ב-1 ההפיכים.

בזכות המשקל

אחד ההיבטים הכי מוצלחים של ה-U939X הוא המשקל שלו. כשפוג'יטסו השיקה אותו, היא הכריזה שמדובר במחשב הקל ביותר מסוג בעולם. אני לא יודע אם ההצהרה הזו עדיין תקפה, אבל עם משקל של 1.015 ק"ג עבור מחשב שמציע מסך בגודל של 13.3 אינץ', ה-U939X הוא מסוג המחשבים שאפשר להחזיק אותו בקלות ביד.

הבעיה היא שכדי להגיע למשקל הזה יש צורך בוויתורים. להבדיל ממחשבים עסקיים רבים אחרים בשוק, הגוף של ה-U939X יחסית רך. בחברה אמנם מספרים שהיא שילבה הגנת מגנזיום בין המסך למכסה של המחשב, אבל הוא מאוד רגיש לנגיעות, לאו דווקא חזקות, ועם מעט מאמץ אפשר ממש לעקם אותו. באופן אישי הייתי נזהר מאוד שלא להפיל אותו מהיד אל הרצפה.

המסך מציע דיוק צבעים יפה. הוא בהיר מאוד ומכוסה בציפוי נגד החזרת אור שבאמת עובד, מה שמאפשר להשתמש בו אפילו עם שמש כמעט ישירה מאחור, בלי לחשוש שהוא יהפוך למראה. מדובר במסך מגע, כיאה למחשב הפיך, ברזולוציה של 1,920×1,080 פיקסלים.

ה-U939X מגיע גם עם עט אלקטרוני, המבוסס על טכנולוגיית AES של וואקום, שמזהה 4,096 רמות לחץ. את העט שומרים בחריץ מיוחד בצד המכשיר, שבו הוא גם נטען. אחד הדברים הנחמדים שקשורים לזה הוא שמעל המקלדת יש כפתור ייעודי לעבור ל-Windows Ink, כדי להציג מיד רשימה של יישומים שתומכת בשימוש בעט.

בזכות היציאות

אחד הדברים המוכרים במחשבים דקים וקלים הוא מיעוט ביציאות וחיבורים. לא במקרה של ה-U939X. יש בו שני חיבורי USB-C, שני חיבורי USB-A וחיבור לרשת מקומית בגודל מלא, שנשלף מהמחשב באופן מבריק וחדשני. קיימת גם אפשרות לשילוב סים עם תמיכה ב-LTE, כדי להוסיף קישוריות. זה בא קצת על חשבון יציאות אוויר חם, אבל במחשב קל ודק זאת לא ממש בעיה, כי הוא מבוסס על Core i7-8665U – מעבד במהירות בסיסית של 2.1 ג'יגה-הרץ ומהירות טורבו מרבית של 4.7 ג'יגה-הרץ, שהוא אחד המהירים ששחררה אינטל במשפחת מעבדי ה-U מהדור השמיני.

יחד עם זיכרון גדול יחסית של 16 ג'יגה-בייט וכונן SSD בנפח של 512 ג'יגה-בייט, מדובר בתצורה יחסית גבוהה לשוק המחשבים ההפיכים. הדבר בא היטב לידי ביטוי בבדיקות השונות שעבר המכשיר – הן בדיקת ליבה אחת מבין הארבע שעליהן מבוסס המכשיר והן בבדיקות של ריבוי הליבות. כך, לדוגמה, במבחן הליבה היחידה של Geekbench 4.4.3 הוא הגיע לציון של 5,437 נקודות ובמבחן הריבוי הליבות – לציון גבוה של 15,005 נקודות.

בזכות זמן העבודה

אולם, הדבר הכי מרשים הוא זמן העבודה של המחשב. הוא מגיע עם סוללה של 50 וואט/שעה, שתומכת בטעינה מהירה מאוד – בתוך שעה היא נטענת ל-80%. בבדיקות הרגילות שעובר כל מחשב הוא הגיע לזמן עבודה מרשים של 6:37 שעות – רחוק מעל כל מחשב דומה שנבדק באחרונה. הדבר מצביע על כך שהוא כנראה עומד בהבטחות של החברה לעד 15 שעות עבודה רגילות.

ה-U939X מציע בנוסף מקלדת קלה ומשטח שליטה יחסית קטן אבל עם כפתורי לחיצה שכבר מזמן לא רואים במקומותינו, וזה דווקא נחמד. בשורה התחתונה, הוא מספק הרבה מאוד הפתעות טובות. המחיר: כ-7,400 שקלים לתצורה שבה הוא נשלח לבדיקה.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים