נעים להכיר: Google Home – רמקול עוזר אישי חכם, חדש ומדליק
הענקית ממאונטיין ויו הכריזה על רמקול ייחודי וחכם שמעביר הוראות לעוזרת האישית שלכם ושעומד לתת פייט על לב הציבור כמו גם על השליטה במכשור הביתי שלו
בשורות חמות נחתו אתמול על משתתפי ה-Google I/O 2016 conference – ענקית ההיי-טק הודיעה על מוצר חדש שעונה לשם Google Home, שדומה להפליא ל-Amazon Echo.
מדובר על רמקול שהוא בפועל עוזר חכם שנענה לפקודות קוליות, ושיכול לשלוט על התאורה בבית כמו גם לענות על שאלות טריוויה או לכוון בעבורכם שעון מעורר, ועוד הרבה הרבה פעולות מגוונות ומדליקות.
ההבדל המשמעותי היחיד שניכר מיד בין שני המכשירים הוא שבמקום לפנות אליו כמו אל ה-Amazon Echo ולומר "Alexa" – שמה של העוזרת האישית שמפעיל המכשיר בעבור משתמשיו – אל Google Home פשוט פונים בשם של החברה "גוגל" (Google), או למעשה בצמד המלים "OK Google", בכדי למשוך את תשומת לבו של הרובוט שישמש כעוזר האישי שלכם.
וה-Home הוא בהחלט רובוט. הוא אמנם יכול להשמיע מוזיקה, אבל הוא גם מסוגל ומיועד לעשות כל דבר בבית או במשרד ולשלוט במגוון אביזרים ומכשירים ביתיים בכל חדר, אפילו במרפסת או בעליית הגג. הגאדג'ט המלבב עובד עם הנתב Google OnHub, שהוא מוצר של גוגל שמייעל את פעולת ה-Wi-Fi, ואפילו משתלב יפה עם העיצוב של ה-OnHub.
לשלוט באופן מלא בכל המכשור מסביבנו
הרמקול מבית הענקית ממאונטיין וויו הוא קטן ומעוגל ופועל על בסיס טכנולוגיית בינה מלאכותית בשילוב יכולות החיפוש של גוגל. משמעות הדבר היא שהעוזר האישי החדש מסוגל גם לספק מענה על מבחר שאלות ותהיות של משתמשיו מבלי שאלו יצטרכו להקליד או להשתמש במחשב או בנייד שלהם.
בנוסף ה-Home יוכל לשבץ בעבורכם פגישות ביומן, לשלוח במקומכם סמסים לחברים, להפעיל מוזיקה לפי בחירתכם, לחפש טיסות ליעדים לפי צורכיכם, ואף להתחבר למכשירים חכמים אחרים, כמו לשירות Chromecast Audio לצורך הזרמת סרטים, לסמארטפונים בכדי להעביר מידע אליהם, ועוד ועוד. למעשה הכוונה היא שנוכל לשלוט באופן מלא בכל המכשור שנמצא סביבנו ישירות מ-Google Home.
מעצם הדמיון בייעוד ובתפקוד יש לצפות שהפיתוח החדש של גוגל עומד לנהל קרב רציני מול המתחרה שלו, ה-Echo, שכבר עובד בבתים רבים מאז יוני אשתקד. הסיבה העיקרית לתחרות היא ההתעוררות של הציבור אל האפשרות להפעלה קולית של מכשירים. זה אמנם ארך קצת זמן, אבל לאחרונה החלו יותר ויותר אנשים לקבל את הרעיון של פנייה בקולם אל הטלפונים ואפילו אל הטלוויזיות שלהם, ולא רק לקבל אלא גם להתלהב מהרעיון הכייפי הזה.
ה-Echo הוותיק יודע להקריא ספרים מה-Kindle, להזכיר לבעליו אירועים שמועדם קרב, לשלוט על נעילת דלת הבית באמצעות שירות Vivint, או למשל לעמעם את האורות בסלון. המשתמשים בו – שחלקם מיודדים עם שירותיה של Alexa כמעט שנה – כבר יודעים לפנות אל הרמקול בבקשה שיקריא להם את החדשות ויעדכן אותם בנוגע למזג האוויר בזמן שהם מכינים את הקפה שלהם בבוקר.
בנוסף, Echo משך אליו שיתופי פעולה עם חברות רבות כמו TP-Link ,Lutron ו-LIFX, בעיקר בשל העובדה שהוא באמת יעיל בהאזנה לפקודות קוליות וביצוען. לגוגל יש אמנם קצת פערים להדביק עם המכשור המתחרה שלה, אבל אין ספק שהיא תשתלט עליהם קל מהרה.
בינתיים טרם דווח מתי יחלו בשיווק המוצר, אבל כבר ניתן להירשם כדי לקבל עדכונים.
שימוש בטלפון החכם שלהם ללא מגע
הכרזה נוספת אשר נעשתה במהלך Google I/O הייתה של ססמי אינייבל על השקת האפשרות להוריד את הטכנולוגיה שלה כאפליקציה, ולאפשר למיליוני אנשים עם מוגבלויות לעשות שימוש בטלפון החכם שלהם ללא מגע לחלוטין, תוך שימוש בגרסת האנדרואיד הבאה של גוגל. החברה, המבוססת בישראל, מדגימה את הטכנולוגיה שלה ב-Google I/O במסגרת יוזמות של Google.ORG.
Android N, גרסת מערכת ההפעלה החדשה ביותר של גוגל למכשירי אנדרואיד, תכיל ממשקי תכנות יישומים (API) לשירותי נגישות המאפשרים שימוש במסך גם למשתמשים בעלי מוגבלות מוטוריות. ממשקי תכנות היישומים החדשים יכילו אפשרויות כגון מעקב אחר פנים, עיניים וסריקת נקודות, כדי לספק את צרכיהם של משותקים, פגועי עמוד שדרה, מקרים חמורים של שגרון (Arthritis), טרשת נפוצה וכל מצב אחר המגביל את יכולתו של המשתמש לגעת בטלפון.
"הפיתוחים החדשניים של גוגל הופכים את הטלפון של ססמי לנגיש וזול הרבה יותר למיליוני האנשים ברחבי העולם אשר אין להם אפשרות אחרת להשתמש בטלפונים חכמים", אמר עודד בן דב, מנכ"ל ומייסד ססמי אינייבל.
השנה, הזרוע הפילנטרופית של גוגל תרמה מיליון דולר כדי שססמי אינייבל תוכל לספק את הטכנולוגיה שלה בחינם לכל ישראלי שזקוק לה. הפרויקט, המבוצע על-ידי בית איזי שפירא, הינו פרוייקט מתמשך ולמעשה מעצים אנשים עם מוגבלויות שהיו עד עתה מנותקים מאהוביהם והיו זקוקים לעזרה מתמדת כדי לתקשר.
השימוש שגוגל עושה במילה "גוגל" כשם-עצם-פרטי יגרום לה נזק, כי השימוש ב"גוגל" ( to google) כפועל במובן "לחפש" הוא נכס-מוניטין ענק שלה. אני מתפלא על הטעות הזו...