דו"ח: מכירות מעבדי ה-x86 ירדו ב-9% ברבעון האחרון של 2008
המצב הכלכלי הקשה משפיע גם על תחום מעבדי המחשבים: ברבעון האחרון אשתקד נמכרו רק 35.5 מיליון מעבדים - כך על פי דו"ח שפרסמה מרקורי ריסרץ' ● נמשכת השליטה של אינטל בשוק: החברה עברה את קו ה-82% ● ההערכה היא, כי ב-2009 צפויות ירידות גדולות יותר
ירידה שנתית של כ-9% במכירת מעבדי ה-x86 – לכ-35.5 מיליון, נרשמה ברבעון האחרון של 2008 – כך על פי דו"ח שפרסמה בסוף השבוע מרקורי ריסרץ'. הירידה במונחים רבעוניים באותו רבעון הגיעה ל-18% במעבדים המיועדים לשוק המחשבים השולחניים, ול-25% בתחום המחשבים הניידים. נתונים אלה מצביעים על כך שהן הצרכנים הפרטיים והן הצרכנים למטרות עסקים חושבים פעמיים לפני שהם רוכשים מחשב חדש.
למרות הירידה הגדולה, המחיר הממוצע של מעבדי אינטל עלה בדולר אחד. אינטל המשיכה וחיזקה את מעמדה בשוק ברבעון האחרון של 2008, כשעברה את קו ה-82%. לעומת זאת, AMD, שידעה בעבר רבעונים שבהם עמד נתח השוק שלה על יותר מ-23%, הגיעה ברבעון האחרון לנתח שוק של 17% בלבד. המחיר הממוצע למעבד מתוצרתה ירד ל-60 דולרים בלבד, שלושה דולרים פחות מאשר ברבעון השלישי של 2008. נתח השוק של כל אחת משאר החברות המתחרות בשוק הגיע לפחות מאחוז.
העלייה בכוחה של אינטל נובעת בראש ובראשונה מכך שהיא שולטת כמעט לחלוטין בשוק המחשבים הניידים, בין היתר בתחום מחשבי ה-Netbook הכל כך פופולרי. יש לציין, כי AMD בחרה שלא להתחרות בשוק זה כלל. אינטל שולטת גם במכירות המחשבים השולחניים, עם 74% מהמכירות ברבעון האחרון של 2008 מול כ-25% ל-AMD.
הרבעון האחרון של השנה שעברה היה הרבעון הראשון שבו המשלוחים של המעבדים למחשבים הניידים היו גדולים יותר באופן מובהק מאלה של המעבדים למחשבים השולחניים. בסך הכול, עמדו משלוחי המעבדים למחשבים הניידים על כ-37 מיליון. מהמחקר עולה, כי ככל הנראה, זה לא היה קורה ללא תחום מחשבי ה-Netbook.
את התמונה משלימים המעבדים לשוק השרתים: למרות השקת מעבד השנחאי מרובע הליבות של AMD, החברה הפסידה כ-3% במונחים חודשיים. ממכירות בסך של כ-2.75 מיליון מעבדים לשוק השרתים, כ-2.4 מיליון היו של מעבדים מתוצרת אינטל.
הצפי לרבעון הראשון של 2009 גרוע יותר, וההזמנות מהשווקים השונים עתידות לרדת עוד יותר. יצוין כי בדרך כלל צפויה תמיד ירידה במכירות אחרי הרבעון האחרון של כל שנה, אבל השנה הירידה צפויה להיות כואבת במיוחד ולהגיע ל-15% במונחים רבעוניים.
תגובות
(0)