אלף איש עצורים בישראל באמצעות אזיקים אלקטרוניים; המשטרה: אין לנו כוח אדם לעצור את המפרים
מנתונים שהוצגו בדיון שהתקיים אתמול (ג') בוועדת המדע והטכנולוגיה של הכנסת עולה, כי בין 10% ל-12% מהמשתתפים בניסוי שבוחן את יעילות האזיקים האלקטרוניים מפרים את תנאי הכליאה ● ח"כ מאיר שטרית, יושב ראש הוועדה: "מי שמפר את התנאים צריך להישלח למעצר. כך תיווצר הרתעה" ● שטרית קרא לסיים את הניסוי, שנמשך כבר כעשור, ולהתחיל ליישם את האיזוק האלקטרוני
כאלף בני אדם מסתובבים כיום בישראל עם אזיקים אלקטרוניים, במקום להיות במעצר או משוחררים בערבות. זאת במסגרת ניסוי שעורכים המשרד לביטחון פנים והמשטרה, שהחל לפני 10 שנים. לאחרונה הגישה הממשלה הצעת חוק במטרה להרחיב את השימוש בהם, ולהעביר את סמכויות התפעול וניהול הפרויקט לשירות בתי הסוהר.
ועדת המדע והטכנולוגיה של הכנסת דנה אתמול (ג') בהצעת החוק הזו. מנתונים שמסרו בדיון נציגי המשטרה עולה תמונה עגומה על יכולת הפיקוח של המשטרה על האסירים המשתתפים בניסוי. על פי הנתונים, בין 10% ל-12% מהם מפרים את התנאים. למרות זאת, הודו במשטרה, כי הם מטפלים רק באלה מהם שמטרידים את הציבור, ועושה זאת על פי תעדוף משלה. היסבה לכך היא שאין למשטרה מספיק כוח אדם. דברי המשטרה ושירות בתי הסוהר, הצורך במערך אזיקים אלקטרוניים נובע עקב הצפיפות ההולכת ועולה במתקני המעצר.
ח"כ מאיר שטרית, יושב ראש הוועדה, הגיב על הנתונים ואמר, כי "אין כאן בכלל מקום לשיקול דעת. אסיר שמפר את תנאי הכליאה המיוחדים הללו צריך ללכת מייד למעצר, ובכך תהיה הרתעה על כלל האסירים". הוא הוסיף, כי יש צורך להפסיק את הניסוי ולהתחיל ביישום האיזוק האלקטרוני, תוך כדי ניסיון לתקן את הליקויים שנתגלו. ח"כ אריה ביבי, בעברו בכיר במשטרה ונציב שירות בתי הסוהר, אמר בדיון שלדעתו, שיטת האזיקים האלקטרוניים היא מצוינת, והעלתה את מרחב המחייה של האסירים, בעקבות צמצום העצורים בתאי הכליאה.
בסיום הדיון ביקש ח"כ שטרית להגיש לו נתונים נוספים על הניסוי. לאחר שיוגשו הנתונים הללו, תשוב הוועדה ותדון בנושא.
תגובות
(0)