ביל דילייסי, סגן נשיא בכיר ב-HP: "הביקוש לשירותי הדפסה יפצה על הירידה במכירת מדפסות"

"עד 2012, ההיקף הכספי של תחום ה-MPS יעמוד על 26.7 מיליארד דולרים ויהווה כ-35% מההיקף הכולל של שוק ההדמיה", אמר דילייסי - מנכ"ל חטיבת ה-IPG של HP באזור EMEA, בכנס הלקוחות שערכה החברה באוסטריה ● שלומי פרייס, מנכ''ל חטיבת ה-IPG ב-HP ישראל: "חברות ישראליות רבות שותפות להבנה, כי ניהול שירותי ההדפסה הארגוניים הם חלק חשוב ביותר מהמערך התפעולי הכולל"

31/05/2009 16:14

"למרות המיתון, הביקוש לשירותי הדפסה מנוהלים יגדל, ויפצה על ירידת ההכנסות ממכירות המדפסות", קבע ביל דילייסי, סגן נשיא בכיר ומנכ"ל חטיבת ה-IPG של HP באזור EMEA, בפתיחת כנס הלקוחות של חטיבת ה-IPG באוסטריה.

דלייסי הציג את ממצאי המחקרים האחרונים בתחום. הוא הסתמך, למשל, על אד קרואלי – מייסד ומנכ"ל חברת ניתוחי השוק פוטיזו, הטוען שתחום שירותי ניהול ההדפסה (MPS, ר"ת Managed Printing Services) הוא אחד מהתחומים הפועלים בכיוון ההפוך להאטה הכלכלית. לדבריו, "עד 2012, ההיקף הכספי של תחום ה-MPS יעמוד על 26.7 מיליארד דולרים ויהווה כ-35% מההיקף הכולל של שוק ההדמיה. זו עובדה שאסור להתעלם ממנה, בייחוד בתקופת מיתון כמו זו בה אנחנו שרויים".

זו השנה השלישית בה חטיבת ה-IPG (ר"ת Imaging and Printing) של HP, ענקית המיחשוב העולמית, עורכת את MTC (ר"ת Managing The Challenge) – כנס ללקוחותיה באזור EMEA, אליו שייכת גם ישראל. השנה נערך הכנס בווינה, בירת אוסטריה.

כנס ההדמיה וההדפסה, שהמוטו שלו היה "מחשבה רעננה על הדפסה" (או Alternative Thinking about Printing בלעז) נערך בהשתתפות כ-300 לקוחות HP, בעיקר מארגונים גדולים. השנה, לראשונה, נפתח גם מסלול מיוחד לעיתונאים ולאנליסטים. באירוע השתתפו מישראל נציגי בנק איגוד ואמדוקס.

הנושא המרכזי היה ההזדמנויות שנוצרות בענף המיחשוב בימי מיתון. דוברי HP טענו, כי תקופת המשבר הכלכלי דווקא מעלה את הביקוש לשירותי ניהול הדפסה בארגונים, כדי לעמוד בתקציבי ההשקעות המידלדלים וגם על מנת לצמצם בעלויות השוטפות.

סקרים שונים שהוצגו לבאי הכנס, הראו שהוצאות הארגונים על הדפסה עומדות על כ-3% מסך כל ההכנסות. אימוץ האסטרטגיה לשימוש בשירותי ניהול ההדפסה הפכה לאחרונה לדרך אשר באמצעותה הופכים בארגונים את ההדפסות וההדמיה הדיגיטלית מהוצאה, לדרך לחסוך בעלויות ולצמצם את הנזק לסביבה. זאת, על פי סדרה של מחקרי שוק.

שימוש נכון יותר
במצב הכלכלי של ימינו, יש האומרים שתעשיית ההדפסה מתנגשת עם הצורך לחסוך בעלויות ולשמור על הסביבה. מדפסות צורכות אנרגיה, דיו, טונרים ונייר. לשימוש לא יעיל יש השלכות סביבתיות וכספיות. אז איך משלבים בין העובדה שהדפסה צורכת נייר ומשאבים אחרים, לבין הרצון לשמור על איכות הסביבה?

זה לא מפתיע שההאטה הכלכלית השפיעה על כל יצרניות המדפסות, כולל על HP, אשר חוותה ירידה של 19% בהכנסות חטיבת ההדפסה וההדמיה שלה ברבעון הראשון של 2009 ל-6 מיליארד דולרים. הקיטון במכירות של מדפסות הוא תסמין של כלכלה נחלשת, בה יצרני המדפסות מתחרים מול יצרניות דיו גנריות שהמוצרים שלהן זולים, ועסקים רוכשים פחות ציוד ומצמצמים את כמויות ההדפסה שלהם.

אולם, בעוד שחלה ירידה בכמות הציוד החדש אותו רוכשות חברות, הן עדיין נזקקות לפתרונות שסייעו להן להפיק את המרב מהציוד הקיים ולהפחית את הנזק הסביבתי שהמערכות שלהן עלולות לגרום.

על כן, סבורים ב-HP, כי זו תקופה מצוינת עבור עסקים להגדיל את השליטה שלהם על סביבת ההדפסה בארגון. ברבות מסביבות ההדפסה ישנן מדפסות מסוגים שונים, ישנות כחדשות, משומשות יותר ומשומשות פחות. שילוב זה גורם לחוסר יעילות, להוצאות מיותרות ולנזק סביבתי. לעיתים קרובות, תשתית ההדפסה בארגונים אינה מנוהלת או מבוקרת בדרך המאפשרת ניתוח עלויות. סביבה לא מבוקרת שכזו עלולה להוביל גם לבעיות אבטחת מידע ארגוני הנחשף לעיני כל. העלות האמיתית של כל זה עשויה להיות הרסנית לעסקים.

מטרת שירותי ניהול ההדפסה היא לבצע הערכות שוטפות של סביבת ההדפסה ושל צי המדפסות, ולפתח תוכניות ייעול לשימוש נכון יותר. בעזרת שיטות אלה, יכולים ארגונים להוציא פחות משאבים על תיקון בעיות והזמנת ציוד, להגביר את תפוקת ההדפסה, ובמקביל לקחת חלק פעיל בשמירה על הסביבה. HP מציעה כלי מיוחד למדידת ההשפעה הסביבתית הנוצרת על ידי המדפסות, הנייר, הדיו, הטונרים וצריכת האנרגיה בשם Carbon Footprint Calculator.

כיום, הוסבר בכנס, לרוב הארגונים אין עדיין את היכולת או הידע לנהל בעצמם את מערכות ההדפסה שלהם ללא עזרה מבחוץ. השימוש בשירותי MPS יעזור לארגון לצמצם בעלויות ולתכנן טוב יותר את רכישות הציוד העתידיות שלו.

כל התחזיות מראות שלאחר יותר משלושים שנה מאז שתעשיית ה-IT הכריזה על "משרד ללא נייר", השימוש בנייר אינו צפוי להיעלם בזמן הקרוב, היות ועדיין מדובר בכלי עבודה מרכזי. אולם, יש הרבה מקום לשיפור וייעול השימוש – הן בנייר והן בסביבת ההדפסה.

הזדמנויות בימי המיתון
HP תמיד הייתה גדולה, אך רק בשנתיים האחרונות הגיעה לפסגה, כשהיא חולפת על פני מחזורה של יבמ, אך טרם על רווחיה. הרכב יצרניות ה-IT התכנס למבנה של יצרני-על, כשבמרכזו ציר דו-קוטבי של ספקי-על שעוסקים במערכות בהיקף שנתי של מעל 100 מיליארד דולרים: HP – עם 118 מיליארד, ויבמ – עם 100 מיליארד. לצידן של השתיים מספר קטן של יצרנים גדולים דוגמת דל (61), ספקית מערכות ה-PC; סיסקו (37), ספקית פתרונות הרישות; ושחקניות התוכנה הענקיות – מיקרוסופט (61), אורקל (23 + 12 של סאן אותה רכשה) וסאפ (16).

שלומי פרייס, מנכ"ל חטיבת ה-IPG ב-HP ישראל, אמר, ש-"ארגונים גדולים ובינוניים רבים במשק פונים לשירותי ניהול הדפסה – דוגמת חברות ביטוח, חברות סלולר, משרדי עו"ד, רו"ח ואחרים". לדבריו, "חברות ישראליות רבות שותפות להבנה, כי ניהול שירותי ההדפסה הארגוניים הם חלק חשוב ביותר מהמערך התפעולי הכולל. התקופה הנוכחית מחייבת חשיבה ארגונית חדשה בתחומים רבים, כולל בתחום ההדפסה, הצורכים משאבים רבים. ניהול נכון של ציוד ההדפסה והשימוש בו, מוכח כדרך מצוינת להפחית בעלויות התפעוליות וכן לצמצם לסייע בשמירה על איכות הסביבה".

חלק מהחברות, ציין פרייס, עדיין לא מוציאות את תחום ניהול ההדפסות למיקור-חוץ, אלא משפרים את מצבת המדפסת בארגון, משלבים מוצרים משולבים, תוכנות ופתרונות אך עדיין מנהלים את הסביבה בעצמם.

מגמה זו, אמר, ניכרת בכל איזור EMEA, בו לקוחות מחפשים דרכים לייעל את סביבת ההדפסה שלהם על מנת לצמצם בעלויות, לשפר את התפוקה ולקחת חלק במאמץ לשמירה על הסביבה כתוצאה מההפחתה בצריכת החשמל של המערכות בשימוש יעיל ומיטבי, צמצום בשימוש בחומרי גלם, כגון נייר וייצור פסולת.

דוברי HP הסבירו באירוע שפתרונות ה-MPS שלהם מפחיתים עלויות בכ-28% עד 48%, וההשלכות החיוביות בטווח הארוך הן אפילו גדולות יותר. בנוסף להפחתה בהוצאות, הסבירו אנשי HP, יישום MPS יכול להוסיף בין 2% ל-6% לרווח השולי הגולמי של הארגון – שיקול חיוני בכל סביבה עסקית.

בעוד שהשיקול המניע ארגונים ליישם MPS הוא בדרך כלל כספי, לרבים מהארגונים אין שיטה למדידת כמויות ההדפסה בפועל. המנהלים במקרים רבים אינם מודעים לכמות המכשירים הפועלים בארגון והאם פעילותם נעשית באופן מיטבי. בנוסף, שימוש לא נכון או תקלות בציוד ובמכשירים גורם לנטל כבד על מחלקת התמיכה של הארגון ומגדיל את העלויות. ההערכות הן, כי בעיות הקשורות במדפסות מהוות כ-25% מכל הפניות לתמיכה הטכנית בארגון.

פתרונות ה-MPS של HP הכוללים רמות שונות של שירות, תמיכה, תחזוקה, מימון ואפשרויות תשלום – מהווים בין 30% ל-40% משוק ההדפסה העולמי. בשנת 2008 סיפקה HP תמיכת MPS ליותר מ-1,000 ארגונים ברחבי אירופה, כולל בשוויץ, ספרד, בריטניה והולנד.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים