ג'יימס ריינדרס, אוונגליסט חטיבת התוכנה באינטל: "ישראל היא מקום אידיאלי להקים בו חברות סטארט-אפ"

"יש כאן אנשים מוכשרים מאוד, ולשמחתי אינטל מגייסת רבים מהם", אמר ריינדרס בכנס מפתחי התוכנה שערכה החברה בהרצליה ● לדבריו, "התרשמתי מאוד מהשאלות שהציגו בפני המהנדסים הישראלים בכנס ומעומק ההבנה של המשתתפים" ● הוא פירט את תרומתה של עוצמת המיחשוב למגמות ה-IT המרכזיות וציין כי "אחד התפקידים שלנו באינטל, הוא לדאוג שתוכנה תפעל מספיק מהר על גבי החומרה שאנו בונים"

"ישראל היא מקום אידיאלי להקמת חברת סטארט-אפ שמבוססת על רעיון גדול – ולהצליח איתה. יש כאן אנשים מוכשרים מאוד, ולשמחתי אינטל (Intel) מגייסת רבים מהם", כך אמר ג'יימס ריינדרס, אוונגליסט חטיבת התוכנה של אינטל, בכנס מפתחי התוכנה של חברת מאגרי תוכנה – מפיצי כלי הפיתוח של אינטל בישראל. הוא ציין, כי "התרשמתי מאוד מהשאלות שהציגו בפני המהנדסים הישראלים בכנס ומעומק ההבנה של המשתתפים".

לדבריו, מגמות-העל היום – מיחשוב ענן, Big Data, קישוריות קבועה וניידות – אולי עשויות להיראות מנוגדות, אולם מדובר בהמשכיות של המובן מאליו: יותר ויותר אנשים מקושרים יותר זמן, עם מחשבים חזקים יותר בענן שמנתחים יותר ויותר מידע, כשלכל סביבה צרכי פיתוח שונים. "פעם היינו בונים סוג אחד של מחשבים ועושים אותם מהירים יותר מדור לדור. עכשיו אנחנו בונים סוגים רבים של מחשבים, והסכנה היא שהתוכנה לא תצליח לעמוד בקצב".

"כאשר מדברים על ניידות כאחת המגמות המרכזיות היום", אמר ריינדרס, "הרבה אנשים לא מבינים כמה חשובים ביצועי המיחשוב לעולם הנייד. כדי לקבל מכשיר שהוא נייד באמת, צריך עוצמת מיחשוב גדולה מאוד. גם כדי לספק שירותים בענן צריך עוצמת מיחשוב גדולה מאוד. הרי כשאתם מחפשים באינטרנט מחיר, מוצר או שירות – החיפוש מתבסס על עוצמת מיחשוב עצומה שמפעילה את הענן. זו אחת הסיבות לכך שהדגש עובר מבניית סוג מחשב אחד, להקצאת סוגי ביצועים בסוגי מיחשוב רבים".

"אנשים רוצים שתוכנה תפעל מהר מאוד, וצריך לעזור להבין את צרכי קהילת המפתחים ולהבטיח שמאפשרים להם גם כן להתקדם מהר", אמר. "אחד התפקידים שלנו באינטל, הוא לדאוג שתוכנה תפעל מספיק מהר על גבי החומרה שאנו בונים".

בתשובה לשאלה בנושא, אמר ריינדרס שתכנות מקבילי עדיין מהווה בעיה, וימשיך להוות בעיה לזמן ארוך. "אחד הפרויקטים שלנו הוא Intel TBB – שיטה למקביליות עבור תוכניתני ++C. כשהתחלנו אותו לפני שש שנים, אנשים לא הבינו למה צריך אותו. היום זה הרבה יותר ברור".

הוא סיכם בציינו, כי אינטל לא רק מפתחת עבור אחרים, אלא אף בנתה בעצמה מחשב-על, המדורג במקום ה-150 בעולם. "זהו אב טיפוס של מחשב-העל Knight's corner, המכונה Xeon Phi", הסביר. "הוא כולל יותר מ-50 ליבות בכל מעבד ונבנה כולו על ידי אנשי אינטל".

תגובות

(1)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

  1. מ

    אינטל מגאה בכך שהיא מגייסת מהנדסים ומצד שני מפטרת מהנדסים אחרים במקום להסב אותם לצרכיה החדשים. מהנדס אלקטרוניקה זרם נמוך לא קיבל את יסודות ההנדסה מאינטל, אבל כמובן הרבה יותר זול לקחת מהנדס שאך זה סיים הנדסת אלקטרוניקה וחשמל ולהכשיר אותו. עד אשר אדם כזה מביא תפוקה לוקח פרק זמן של מינימום חצי שנה. ללמוד נהלים ללמוד סטנדרטים וללמוד טכנולוגיה. אז שאינטל לא ינפנפו בדגל של גיוס עובדים בשלטים גדולים ומצד שני בכותרות קטנות מפטרים אחרים.

אירועים קרובים