בוב ביצ'אמפ, BMC: "תקציב ה-IT העולמי הצטמצם משמעותית – למעט תחום מיכון התשתיות"
"מנמ"רים מבינים שזה המקור להפחתת עלויות", אמר ביצ'אמפ ● הוא הוסיף, כי "מיכון התשתיות הוא זה שהביא להגדלת נתח השוק שלנו, גם השנה. אנחנו היחידים שיש להם ERP לתשתיות IT" ● לדבריו, "מערך ה-IT הארגוני הוא התחום היחיד שנותר לא מנוהל בארגון" ● על ה-IT בישראל אמר: "יש כאן טכנולוגיה טובה, חברות הזנק מרובות ואינני שולל רכישות נוספות פה"
"המשבר הכלכלי משפיע על כולם, אבל ב-IT יש מקום אחד שבו לא ניכר קיצוץ במשאבים – ניהול התשתיות, מיכון ושליטה ובקרה. לא רק אני אומר זאת, אלא מנמ"ר של אחד הבנקים, מהגדולים בעולם", כך אמר בוב ביצ'אמפ, נשיא ומנכ"ל BMC, בראיון שנתן לאנשים ומחשבים בביקורו השבוע בארץ. לדבריו, "המנמ"רים מבינים את החשיבות של התחום הזה, וכי גם בימים קשים אלה, טיפול נכון בתשתיות ה-IT עשוי להניב צמצום משמעותי בעלויות ה-IT. לכן אנו חווים צמיחה בשוק".
BMC היא חברת התוכנה התשיעית בעולם, וביצ'אמפ הגיע לישראל לרגל ציון עשור לפעילותה בארץ. "רוב הארגונים כבר מיכנו את עצמם בכל היבט אפשרי", אמר בראיון. "רק מקום אחד בארגון נותר בלתי מנוהל: מערך ה-IT הארגוני". הוא הוסיף, כי "כיום, מנמ"רים כבר הפנימו את העובדה שמצבם הנוכחי של מערכי ה-IT הארגוניים לא יכול להימשך: ריבוי מערכות, מערכות שאינן מדברות זו עם זו, העדר תמונת מצב מה קורה בהן, חוסר בניטור, או ניטור חלקי, אי יכולת לחיזוי בעיות, העדר נתונים על ניצול נכון ויעיל של המערכות". לדבריו, "מערכי ה-IT הארגוניים הם הכי פחות מנוהלים מאשר כל שאר חלקי הארגון".
איך המשבר הכלכלי העולמי השפיע על המנמ"ר?
"בימים כתיקונם, המנמ"ר ומערך ה-IT הארגוני שתחתיו אמורים לספק מגוון של שירותי מיחשוב, לטובת כלל ההיבטים העסקיים והתפעוליים בארגון. מגוון מערכות ה-IT נדרשות לספק שירותים ביעילות, תוך התאמה לשינויים עסקיים, לרגולציה ולתחרות בשוק. כעת נדרש המנמ"ר לספק את השירותים הללו תוך צמצום הוצאות גדול מבעבר, משמע: עשיית יותר בפחות משאבים, לצד הוספה של מערכות ויישומים, מיזוג מערכי IT בשל מיזוגים ורכישות, עמידה בהיבטי הלימה לרגולציות וטיפול באבטחת מידע.
טיפול בתשתיות הוא זה שיכול להניב צמצום משמעותי בתקציבי ה-IT הארגוניים. פורסטר מציין, כי הטמעת תפיסת ה-BSM שלנו מביאה לחסכון של 25% בתפעול ה-IT, ולצמצום זמן נפילות ב-40%".
כיצד זה נעשה?
"על מערך ה-IT להפוך מיחידה ממוקדת טכנולוגיה ליחידה מוכוונת שירותים עסקיים. גם פעילותה צריכה לעבור תעדוף, כזה שתלוי בעדיפות העסקית. היינו חלוצים בתפיסת ה-BSM (ר"ת Business Service Management), המספקת תהליכי עבודה מבוססי ITIL, כמו גם פתרונות למיכון התהליכים הללו. השילוב בין תהליכי עבודה נכונים, לבין מיכון תהליכים אלו – מאפשר לממש את היעד של ניהול מערך ה-IT הארגוני, מערך ממוקד שירותים עסקיים. כך, ה-IT יכול להפוך ממרכז עלות למרכז ערך, ולשפר את יעילות הביצועים שלו".
איך משפיע המשבר על BMC?
"בגלל הצורך במיכון תשתיות ה-IT ובשל היותנו חלוצים בתפיסה – לא נפגענו. BMC נמצאת בצמיחה בכל המדדים: ברווחים, במכירות, בגידול בכל המגזרים – בנקאות, קמעונאות, ביטוח וממשלה.
רכישת BladeLogic במרץ 2008 עשתה לנו רק טוב ומשתלבת עם תפיסתנו להניב עלויות תפעול נמוכות יותר של מרכז המיחשוב. סיסקו השיקה באחרונה שרתי להבים חדשים, הכוללים רכיבי וירטואליזציה, במסגרת תוכניתה ל-'מיחשוב מאוחד', תוך שיתוף פעולה עימנו. התחזקות BMC נובעת גם מחיזוק שיתוף הפעולה שלנו עם דל.
לא נשקוט על השמרים ונמשיך לפעול להרחבת פעילותנו בשוק, אבל לא נרכוש חברות שאינן תואמות את פעילותינו בעולם השו"ב ומיכון התשתיות. יש לנו שם עוד כר נרחב לפעילות".
ומה לגבי המתחרים?
"כולם מתבססים על תקנים שאותם הגינו ומיסדנו. לא אתייחס לשמות ספציפיים, אך אציין כי הגדלנו השנה את נתח השוק שלנו לעומתם. אפרופו, EDS, שכידוע לך היא כיום חברה בת של HP, ביצעה אצלנו הזמנה של מוצרים רק לאחרונה…".
מי תהיה ענקית המיחשוב שתרכוש אתכם?
"תשאל את הרוכשים הפוטנציאליים לדעתם".
מה אתה אומר על השוק הישראלי?
"בעקבות כמה רכישות של חברות הזנק בישראל, יש כיום ל-BMC מרכזי פיתוח גדולים כאן – בתל אביב ובתל חי. BMC מציינת 10 שנים לפעילותה העסקית בישראל, ולרגל האירוע הגעתי לכאן. במהלך העשור השקיעה BMC יותר ממיליארד דולרים בפעילות המקומית. יש כאן טכנולוגיה טובה, חברות הזנק מרובות ואינני שולל רכישות נוספות פה.
בשל ההצלחות בישראל פתחנו קמפוס מחקר ופיתוח בתל חי שמעסיק כ-150 איש, בנוסף לעובדים בתל אביב. ב-2009 תגדל כמות אנשי המו"פ פה ב-10%".
"ארגונים ברחבי העולם משקיעים מיליארדי דולרים על תפעול מרכזי המיחשוב. מיכון הוא הדרך היחידה היכולה לסייע למערכי ה-IT הארגוניים להביא את ההוצאות הללו לכלל שליטה, ויחד עם זאת – עדיין לעמוד בדרישות העסקיות: אמינות וזמן ההגעה קצר לשוק", סיכם ביצ'אמפ. "אנחנו היחידים שיש להם ERP לתשתיות IT".
תגובות
(0)