מלם-תים יישמה פרויקט וירטואליזציה מבוסס מיקרוסופט בהדסה עין-כרם
במסגרת הפרויקט הוטמעה מערכת ההפעלה חלונות סרבר 2008 שבה מובנית טכנולוגיית הווירטואליזציה של Hyper-V, וכן קונסול לניהול מרכזי של שרתים Virtual Machine Manager 2008 ● בשל הפרויקט, צומצם מספר השרתים במערך ה-IT של המרכז הרפואי מ-50 לשלושה שרתים פיסיים בלבד ● היקפו הכספי של הפרויקט מוערך בכ-200 אלף שקלים
המרכז הרפואי הדסה עין-כרם בירושלים השלים פרויקט וירטואליזציה של שרתים במערך ה-IT שלו, מבוססי טכנולוגיית Hyper-V של מיקרוסופט. הפרויקט, שארך כארבעה חודשים, בוצע על ידי מלם-תים, והסתיים בימים אלה. היקפו הכספי של הפרויקט לא נמסר לפרסום, אולם גורמים בשוק העריכו אותו בכ-200 אלף שקלים.
במסגרת הפרויקט הוטמעה מערכת ההפעלה חלונות סרבר 2008, שבה מובנית טכנולוגיית הווירטואליזציה של Hyper-V, וכן קונסול לניהול מרכזי של שרתים Virtual Machine Manager 2008. בשל פרויקט הווירטואליזציה, צומצם מספר השרתים במערך ה-IT של הדסה ב-94%: מ-50 שרתים לשלושה שרתים פיזיים בעלי 8 ליבות ו-32 ג'יגה-בייט זיכרון, המחוברים לאיחסון מרכזי. תצורת הפתרון כוללת גם אתר גיבוי והתאוששות מאסון (DRP). המערכת תומכת במסדי נתונים גדולים וביישומים רבים, כולל פתרונות ייעודיים פרי פיתוח עצמי של בית החולים.
ברק שרפלר, מנהל פרויקט הווירטואליזציה בהדסה, אמר: "צמצמנו באופן משמעותי את עלויות הרכש והתפעול, בשל צמצום בכמות השרתים. החיסכון נובע מצמצום בעלויות רכישת חומרה, בהוצאות על אנרגיה ושטח רצפה, כמו גם בעלויות אחריות ותחזוקה שנתיות לשרתים". גורמים בשוק העריכו, כי בשל הפרויקט, צפוי מערך ה-IT של הדסה לחסוך כ-400 אלף שקלים בשנה בציוד חומרה, רישיונות שרתים, תחזוקה חשמל.
שרפלר הוסיף, כי עם תום הפרויקט, יתאפשר ניצול יעיל יותר של כוח המיחשוב של השרתים, וכי הוא מצפה לקיצור זמני התגובה של מערך ה-IT בארגון. הוא סיים בציינו, כי הם מתכננים להוסיף כלים לסביבת הווירטואליזציה, אשר יאפשרו ניטור יעיל יותר של השרתים הפיסיים והוירטואליים, וכן כלי לגיבוי ולשחזור שרתים וירטואליים.
אורי אביטל, מנהל קבוצת שירותי מומחה במלם-תים, ציין, כי "כתוצאה מהטמעת המערכת החדשה, בית החולים קיבל ביצועים משופרים בהשוואה למערכת הקודמת, שיפור בזמינות המידע, רמה גבוהה יותר של שרידות וכלים נוחים יותר לניהול מרכזי של המערכת".
תגובות
(0)