פרופ' ניב אחיטוב, המרכז האקדמי דן: "האקדמיה – החוליה החלשה בשרשרת הייצור של עובד בהיי-טק"
"התוכן שמלמדים כיום הוא אנכרוניסטי ולא מתייחס לכלים שאפשר ללמוד מהמיחשוב", אמר פרופסור אחיטוב, נשיא המרכז, בטקס גזירת הסרט שלו ● הוא שאל: "למה שמרצה לא ישתמש בטוויטר? למה לא להשתמש בכלים כמו יו-טיוב או מוזיאונים וירטואליים כדי לחזק את הלימוד וההבנה?" ● 150 הסטודנטים במרכז, שממוקם בפתח תקווה, מסיימים היום את הסמסטר הראשון
"האקדמיה כפי שהיא כיום היא החוליה החלשה ביותר בשרשרת הייצור של עובד בתעשיית ההיי-טק – החל מגן הילדים ועד שאותו ילד מתבגר והופך לעובד בתעשייה", כך אמר אמש (ד') פרופסור ניב אחיטוב, נשיא המרכז האקדמי דן, בטקס גזירת הסרט שלו בפתח תקווה. מטרתו של מרכז זה היא להכשיר סטודנטים במקצועות ההיי-טק וה-IT ולסייע בהשתלבותם בעבודה.
לטענתו של פרופסור אחיטוב, האקדמיה לא התאימה את עצמה לעובדה שכיום יש לילדים נגישות גבוהה יותר לאינטרנט ושהם רגילים לעבוד מול מסך, שמכיל אפשרויות נגישות גדולות הרבה יותר מבעבר, לאנשים ולמידע כאחד. "התוכן שמלמדים כיום, לצערי, הוא אנכרוניסטי וכמעט לא משנה באיזה חוג מדובר", אמר. "הוא לא מתייחס להתקדמות בהיי-טק ולכלים שאפשר לקבל מתחום המיחשוב. למה, למשל, שמנחה באקדמיה לא ישתמש בטוויטר (Twitter)? הרשת הזו מאפשרת פתיחת קבוצה ל-40 תלמידים שבה סטודנטים יכולים לפרסם שאלות והמנחה יכול להשיב עליהן, וכן להעביר מידע דחוף לידיעת הסטודנטים. למה שלא ישתמשו, למשל, ביכולות שמציע הטלפון החכם? אני לא מכיר אף פרופסור בארץ שמשתמש בטוויטר כפלטפורמה, וחבל".
"כולנו גדלנו על לימוד לינארי, ולא משנה אם מדובר באלגברה או בהיסטוריה. אבל אם יש את כל בסיס הנתונים תחת היד, למה ללמוד כך? למה לא להשתמש בכלים כמו יו-טיוב (YouTube) או מוזיאונים וירטואליים כדי לחזק את הלימוד וההבנה? אולי אי אפשר ללמד ככה את חוגי הליבה, אבל כשנגיע לשנה ג', אנחנו רוצים להשתמש בכלים שמציע עולם המחשוב החדש כדי לתת כלים אמיתיים שיעזרו לבוגרים בענף".
פתיחת המרכז בפתח תקווה התרחשה, כאמור, אמש – יום לפני הסיום של הסמסטר הראשון ללימודים שנערך בו וכשנה מההכרזה הרשמית על הקמתו. המרכז הוקם בסיוע הדוק של תעשיית ההיי-טק, ו-150 הסטודנטים שמסיימים היום את הסמסטר מתחלקים בין המסלול לתואר ראשון במדעי המחשב למסלול לתואר ראשון במערכות מידע ניהוליות. במרץ הקרוב אמור להצטרף להיצע מסלול חדש לתואר ראשון ייחודי במנהל עסקים שמיועד לאנשים שפועלים בתחום ההיי-טק.
לדברי אפרת רהט, סמנכ"לית לקשרי אקדמיה-תעשייה במרכז, הוועדה המייעצת שלו מורכבת מאנשים מובילים בתחום שמעורבים באופן ישיר בנעשה במרכז ובתכנים הנלמדים בו. "הוועדה צמחה מאז ההכרזה לפני כשנה מ-50 ליותר מ-104 אנשים. בנוסף, חברי הוועדה מגיעים למרכז כדי להעביר הרצאות וליצור קשר ישיר עם הסטודנטים", אמרה.
שי און, מנכ"ל CA ישראל, דיבר בשם חברי הוועדה. הוא אמר, כי "דיברנו הרבה בוועדה המייעצת על חשיבות המוסד הזה לתעשייה שלנו. הייתי רוצה להציע נקודת מבט נוספת על כך ועל הקשר שבין התעשייה לאקדמיה: נחשפתי רבות לתעשייה בסין ומזרח אירופה והודו. קראנו רבות על ירידת האטרקטיביות של העובד הישראלי לעומת האזורים הללו, גם מבחינת עלות וגם מאחר שהחבר'ה במזרח סוגרים לאט לאט את הפער. אבל עדיין, חברות בעולם מחפשות את העובד הישראלי, מאחר שהוא מכיר את התעשייה, חי, נושם ומכיר את העולם התעשייתי והעסקי של המאה ה-21. החיבור בין התעשייה לאקדמיה חשוב כל כך, כדי לשמור על היתרון היחסי של העובדים שילמדו כאן".
בטקס השתתפו מנכ"לים וסמנכ"לים רבים מהתעשייה וכן ראש עיריית פתח תקווה, יצחק אוחיון. הוא אמר, כי "עיריית פתח תקווה והמרכז רואים עין בעין את פיתוח תעשיית ההיי-טק בגוש דן. יש למרכז קשר ישיר לצעירי העיר והאזור הסובב לה, שרוצים ללמוד את המקצועות הטכנולוגיים שנדרשים בתעשייה עתירת הידע, שהיא הקטר שמוביל את התעשייה הישראלית. אנחנו נחבר בית ספר תיכון ישירות לקמפוס ואף חושבים על הקמת מעונות לסטודנטים". אוחיון פנה לאנשי המרכז ואמר, כי "אנחנו גאים שבחרתם בפתח תקווה כבית לאקדמיה שלכם ונעמוד לצידכם לאורך כל הדרך".
תגובות
(0)