ד"ר ג'ימי שוורצקוף, מנכ"ל STKI: "ה-IT והטכנולוגיה אשמים חלקית במשבר הכלכלי העולמי"
"הופעתן של טכנולוגיות חדשות משנה את חוקי המשחק הכלכליים, את האופן בו אנשים סוחרים ומתנהגים בשוק ואת האופן שבו הם יוצרים מוצרים", אמר שוורצקוף בכנס "שישי טכני", שנערך ביום ו' האחרון ● הוא הוסיף, כי הקשר ההדוק הזה נובע מהיותו של העולם הכלכלי תלוי בטכנולוגיה
"ה-IT והטכנולוגיה הולכים שלובי זרוע יחד עם העולם הכלכלי, ולכן הם אשמים, באופן חלקי, ביצירת הסיבות שהביאו למשבר הכלכלי העולמי", כך אמר ד"ר ג'ימי שוורצקוף, מנכ"ל חברת המחקר STKI, בכנס "שישי טכני", שנערך ביום ו' האחרון באתר להנצחת חללי חיל הקשר והתיקשוב ביהוד. הכנס הוא הראשון בסדרת מפגשים מקצועיים בנושאי קשר ותיקשוב, המיועדים לקהילה הטכנולוגית בארץ. את הכנס הנחה פלי הנמר, נשיא אנשים ומחשבים, והוא נפתח בדברי ברכה של ד"ר יעקב בעל-שם, מרכז הכנס, ושל אלוף (מיל') שלמה ענבר, נשיא העמותה להנצחת חללי חיל הקשר והתיקשוב.
שוורצקוף אמר בכנס, כי עולם הכלכלה הוא עולם מבוסס טכנולוגיה. כך, מאסופה של מחקרים שסקרו את הקשר בין שני עולמות אלה ב-300 השנים האחרונות עלה, כי הופעתן של טכנולוגיות חדשות משנה את חוקי המשחק הכלכליים, את האופן שבו אנשים סוחרים ומתנהגים בשוק ואת האופן שבו הם יוצרים מוצרים.
הוא תיאר את השלבים המרכיבים מחזורים של פעילות כלכלית, אשר אורך בין 40 ל-60 שנים. "במהלך כל מחזור יש כמה תופעות הקשורות זו בזו, ומופיעות בהכרח: הופעתה של טכנולוגיה חדשה; התלהבות בלתי פרופורציונלית ממנה; הפניית משאבים כלכליים לכיוונה, לא תמיד באופן מוצדק כלכלית; השינויים הכלכליים והחברתיים שהיא מחוללת; מיתון או מלחמה; מהפכה חברתית, כתגובה לחוסר האיזון שנוצר; בשלות טכנולוגית של המוצר או הטכנולוגיה שהופיעו – ולבסוף איזון. המשמעות היא שהטכנולוגיה כבר אינה מהפכנית וחדשנית, אלא מהווה חלק מסדר יומה של החברה". כדוגמה למחזור שכזה הביא שוורצקוף את המחצית הראשונה של המאה ה-20'. במהלך מחצית זו חלה המהפכה הבולשביקית ברוסיה; ייצור המוני של מוצרים, ובכלל זה המכוניות של פורד; השפל הכלכלי הגדול של סוף שנות ה-20' ותחילת שנות ה-30'; מלחמת העולם השנייה, והסדר הכלכלי העולמי החדש שבא בעקבותיה.
שוורצקוף סיכם את דבריו באומרו, כי "הופעתן של טכנולוגיות שונות מביאה לכך שניתן לתחום את תקופות המיתון הכלכלי בתאריכים".
ההכנסות מסלולר – בין 2.6 למאה דולרים לחודש
שאול כץ, מנהל תחום רישוי אלחוטי מיוחד באגף הספקטרום ורישוי התדרים במשרד התקשורת, דיבר על תחום הסלולר בעולם. לדבריו, "יש בעולם 3.7 מיליארד מכשירי סלולר פעילים, בהשוואה לפחות ממיליארד קווי טלפון נייחים. ההכנסות ממכשיר נייד אחד נעות בין 2.6 דולרים למאה דולרים בחודש, תלוי במדינה שבה נמצאים המכשיר ובעליו".
"האתגר המרכזי העומד בפני תעשיית הסלולר כיום הוא קצב ההורדות", הוסיף. "בעולם הסלולר משתמשים בשתי טכנולוגיות: WiMAX, (ר"ת Worldwide Interoperability for Microwave Access), שהינה תו למוצרים המתאימים ועובדים על פי תקן מסוים; ו-LTE, שצפויה להגיע לשוק בשלב מאוחר יותר".
כץ ציין את "ההצלחה הפנומנלית של רשתות ה-Wi-Fi הביתיות, שהביאה לכך שהמשתמשים התרגלו לעבוד עם המחשב בכל מקום". הוא הוסיף כי שירותים מבוססי מיקום צפויים להיות צרכנים רציניים של תקשורת ניידת, בשל השילוב בין GPS עם בסיסי מידע. כץ העריך, כי, בסופו של דבר, צפויה התלכדות בין השירותים הניידים והנייחים ברצף שבין הסלולר כמכשיר דיבור מחד, ובין המחשב המקוון הנייח.
תגובות
(0)