ג'יימס ריינדרס, אוונגליסט התוכנה הראשי של אינטל: "תוכנות שלא תותאמנה למקביליות – תיכחדנה"

"כעת, כאשר מחשבים אישיים נמכרים עם מספר ליבות, הגיע הזמן שהזרם המרכזי של המפתחים יעבור למקביליות", אמר הבוקר (ג') ריינדרס בכנס שעורכת החברה בנושא בזלצבורג ● בכנס הציגה החטיבה חבילה חדשה בשם Parallel Studio, המספקת ייעוץ למתכנתים בתחום המקביליות

חטיבת התוכנה של אינטל, שמפיקה כלי פיתוח המאפשרים לחברות תוכנה להתאים את התוכנות שלהן לניצול טוב יותר של מעבדים, הכריזה הבוקר (ג') בכנס המתקיים בזלצבורג שבאוסטריה, על חבילה חדשה בשם Parallel Studio, המספקת ייעוץ למתכנתים. בשלב זה התוכנה זמינה עבור מפתחי ויז'ואל סטודיו ++C בסביבת חלונות. בקרוב תציע אינטל גם גרסאות לסביבות אחרות, ולמערכות הפעלה שאינן של מיקרוסופט, דוגמת לינוקס, יוניקס ומקינטוש.

לדברי ג'יימס ריינדרס, אוונגליסט התוכנה הראשי של אינטל ומנהל חטיבת התוכנה, מדובר בהכרזה מרגשת ביותר. "לאינטל יש ניסיון רב בסיוע לחברות להפוך את התוכנות שלה למקביליות בסביבות HPC ומיחשוב-על. כעת, כאשר מחשבים אישיים נמכרים עם מספר ליבות, הגיע הזמן שהזרם המרכזי של המפתחים יעבור למקביליות".

בהרצאת הפתיחה של הכנס, אמר ריינדרס, כי מפתחים יידרשו לתכנת את המערכות שלהם כך שירוצו על מספר לא ידוע מראש של ליבות. ריינדרס השווה את המהפכה המקבילית לזו של המעבר משפת מכונה לשפות עיליות. "המפתחים יצטרכו לדאוג שביצועי התוכנה ישתפרו כאשר היא תרוץ בכמה מעבדים במקביל. אמנם לא במכפלת מספר המעבדים, כי ברור שתוכנה שרצה במקביל בשמונה ליבות לא תרוץ מהר פי שמונה, אך יש לעשות הכל כדי שהיא תרוץ כמה שיותר מהר".

ריינדרס מעריך שתוכנות שנכתבות היום למעבד אחד ומסתדרות בסביבה של שתיים וארבע ליבות, לא ישרדו בסביבה של 64 ליבות. "כדי שתוכנה תשרוד בעתיד, צריך להתאים אותה לריבוי ליבות", קבע.

חבילת Parallel Studio החדשה תספק למשתמשי ויז'ואל סטודיו יכולת להפוך כל תוכנה למקבילית בכל שלבי מחזור החיים שלה. לקראת ההכרזה, פתחה חברת מאגרי תוכנה, המפיצה הראשית של Intel Software בישראל, אתר המוקדש למוצר החדש, ולחינוך מפתחים למקביליות, בכתובת הבאה.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים