איתי כפרי, נס טכנולוגיות: "אנחנו חיים בוואקומים שסאפ משאירה בתחומים השונים"

"מסביב לסאפ התפתחה סביבה אקולוגית שלמה של מוצרים משלימים", אמר כפרי, מנהל קווי מוצרים משלימים ב-NessPRO - קבוצת המוצרים של נס טכנולוגיות, שהנחה הבוקר (ב') את מסלול הפתרונות המשלימים בכנס המשתמשים השנתי של סאפ, ISUG 2009 ● יורם אילן מנטפים ומשה פנצר מאספנדיון, הציגו מוצרים כאלה

"אנחנו חיים בוואקומים שסאפ משאירה בתחומים השונים, כמו לדוגמה ניהול המשתמשים, נגישות למידע, אפשרות להעתקות מידע סלקטיביות ואחרים", אמר איתי כפרי, מנהל קווי מוצרים משלימים ב-NessPRO – קבוצת המוצרים של נס טכנולוגיות. כפרי הנחה את מסלול הפתרונות המשלימים בכנס המשתמשים השנתי של סאפ, ISUG 2009, שנערך הבוקר (ב') במרכז הכנסים אבניו בקרית שדה התעופה, בהפקת אנשים ומחשבים.

כפרי הרצה בכנס על שני מוצרים נפרדים של חברות שונות, המיוצגות בארץ על ידי קבוצת המוצרים של נס. המוצר הראשון עליו סיפר היה Data Sync Manager FOR SAP ERP, או בקיצור: DSM. לדבריו, מסתבר שסאפ מאפשרת להעביר גרסה שלמה של כל המערכת ומסד הנתונים שלה – משרתי הפיתוח לשרתי ה-QA ולבסוף גם לשרתי הייצור. "אי אפשר, למשל, להעביר רק את הנתונים שהצטברו בחודש האחרון משרת הייצור לשרת ה-QA כדי לבדוק את המערכת או לערבל רשומות המכילות מידע רגיש באופן שיתנתק הקשר בין מספר זהות של אדם, לבין כתובתו ותכולת חשבון הבנק שלו במידע שיועבר לשרת ה-QA".

כך, אמר כפרי, באתרים גדולים, מתאפשר בעזרת DSM חסכון עצום בשטחי דיסקים, משום שלעיתים חברות שנפח המידע שלהן מגיע לחמישה טרה-בייט ויותר, צריכות לשמור 20 טרה-בייט בעותקים, כאשר ניתן להשתמש לצורך פיתוח ובדיקות, בנגזרות חלקיות של בסיס הנתונים, וכך לחסוך שטח אחסון עצום.

כפרי הדגיש שהפתרון משמש את בנק מזרחי טפחות ואת נס טכנולוגיות עצמה, המשתמשות בו (כל אחת בנפרד) במערכות שכר, כאשר הן מבצעות מדי חודש סנכרון של המידע מהמערכות התפעוליות למערכות בדיקות. עד כה הן נדרשו להעתיק את כל בסיס הנתונים בכל חודש, אך כעת המערכת מאפשרת להם להעתיק רק את ההפרש. המיישמים עצמם הם המבצעים את ההעתקה בלא צורך בסיוע אנשי התשתיות, ציין.

המוצר השני אותו הציג כפרי הוא Live Compare של חברת אינטלי-קורפ (IntelliCorp), המסייעת לניהול שינויים בפרויקטי ERP, כגון שדרוגים, יישום חבילות תמיכה או פרויקטי פיתוח. המערכת מאפשרת לנתח את השלכות אותם שינויים על הארגון, אמר כפרי בסיום דבריו.

יורם אילן, מנהל התפעול ההנדסי בנטפים, הציג מצד המשתמש פרויקט הטמעת מוצר של בבילון ככלי ממשק עם ה-ERP, בפרויקט אותו ביצעה נס טכנולוגיות. נטפים, המייצרת מוצרים להשקיה חסכונית, פרוסה בכל העולם עם מפעלים וחברות בנות רבות. מזה עשור, ציין אילן, היא מעבירה בהדרגה את כל המפעלים שלה לסביבת סאפ המופעלת מישראל, ואולם עדיין כשליש מהמערכות שלה בעולם הן עדיין מקומיות.

החברה, הסביר אילן, משתמשת בכלי בבילון, המוכר לנו מיישום התרגום, לצורך כניסה ל-ERP כך שכל עובד של נטפים יכול ללחוץ על מק"ט המוצר ולקבל את כל הפרטים עליו – ואפילו תמונה שלו. היישום, לדבריו, זכה להצלחה ומדי פעם מבקשים גורמים שונים בתוך החברה להוסיף גם נתונים הנוגעים להם. כך, יישום ששימש בעבר מחסנאים, מאפשר גם למנהלי הרכש לדעת את מצב המלאי של כל מוצר. היישום, הסביר, אינו מחובר לסאפ ישירות, אך מתעדכן בתדירות גבוהה.

אבטחת המידע וניהול המשתמשים

משה פנצר, ה-CTO של חברת אספנדיון, הציג את המוצר Profile Tailor for SAP. למרות שהחברה ישראלית, אמר, המוצר עצמו משווק בארץ על ידי קבוצת המוצרים של נס. "מטרתנו היא לספק ללקוחות כלי תפעולי המאפשר חיסכון והתייעלות בהיבט מיידי ומתמשך", אמר פנצר. "כדי לנהל הרשאות, להגביר אבטחת מידע ולהוריד עלויות – נדרש כלי מיידי שייתן לנו תמונת מבט מתמשכת על הארגון – האם יש עובדים החורגים מפרופיל המשתמש הרגי שלהם, מי המשתמשים שעולים יותר מיד מבחינת רישוי כי הם מסווגים ברמות גבוהות ממה שהם צורכים בפועל מהמערכת וכו'. גם מבקרי הפנים והמבקרים החיצוניים של הארגונים זקוקים לכלים מהסוג הזה כדי להגביר את הפיקוח על הנעשה בארגון ולמנוע מעילות, במקום רק לעקוב בדיעבד כיצד מי שביצע אותן ניצל את המערכת".

המדובר, הסביר פנצר, במערכת "לומדת", המכילה חוקים וידע ובוחנת באופן רציף פעילות וגישה למידע במערכות סאפ. היא "מתלבשת" על כל משתמש, אמר פנצר, ויוצרת פרופיל התנהגות לאורך זמן, וכך מאפשרת לנהל אותו בפשטות. "במקום לקבוע סדרה ארוכה של עשרות חוקים לכל משתמש, שלא תמיד בטוח שהוא מנצל את כולם, וכל חוק עולה הרבה כסף ברישוי לסאפ, המערכת עוקבת אחר הניצול בפועל. כך, נוכל לדעת בדיוק במה משתמש לדוגמה מנהל מוצר או מנהל שיווק, ולספק לכל בעלי התפקידים הזהים הרשאות זהות. כך לא נצטרך לרכוש סתם רשיונות יקרים של סאפ".

לדברי פנצר, התקנת מערכת כזו במסגרת פרויקט סרביינס-אוקסלי או פרויקט רגולטורי אחר, יכולה לחסוך עד 50% בזמן ובעלות הפרויקט. המערכת, ציין לסיכום, קיבלה סרטיפיקציה של סאפ ואינה דורשת התקנה על מערכת הסאפ עצמה, אלא אך ורק גישה לקבצי ה-LOG.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים