תת-ניצב ניר מריאש, ראש מינהל טכנולוגיות במשטרה: "אנו נאבקים יומיום ב-IT של ארגוני הפשיעה"
"זמינותו הקלה של ציוד המיחשוב מסייעת להגברת הפשע", אמר מריאש בכנס לשכת מנתחי המערכות בכפר המכביה ● לדבריו, "העולם כיום הוא מאד שטוח, וקל לפעול במסגרת של פשיעה גלובלית" ● על פי מריאש, המנהל שבראשו הוא עומד מטפל ב-100 פרוייקטים טכנולוגיים בכל פרק זמן נתון
"אחת הבעיות עימה מתמודדת משטרת ישראל היא ההתעצמות הטכנולוגית של ארגוני הפשיעה בארץ. אנו נמצאים במאבק יומיומי מול ההשתכללות שלהם", כך אמר היום (ב') תת-ניצב ניר מריאש, ראש מינהל טכנולוגיות במשטרה. מריאש דיבר במסלול "תרומת ה-IT לאסטרטגיה העסקית", במסגרת הכנס השנתי ה-15 של לשכת מנתחי המערכות בכפר המכביה.
לדבריו, המלחמה בפשיעה גלובלית היא דו-כיוונית, ואנו נאלצים להתמודד עם שיתופי פעולה של הפשע בעולם עם זה המתרחש בישראל, וכן עם פעילות של פושעים ישראלים בחו"ל. אלו, אמר, פועלים עם מיטב הציוד הטכנולוגי וה-IT: "כיום כל ציוד המיחשוב ניתן להשגה בכל מקום, דבר המגביר את הפשע. משטרת ישראל נמצאת במעקב מתמיד אחר ההצטיידות הטכנולוגית של הפושעים, המשתמשים ב-IT לשכלול פשעיהם. העולם כיום הוא מאד שטוח, קל לפעול במסגרת של פשיעה גלובלית". במסגרת תכנון האסטרטגיה של המינהל, אמר מריאש, נעשית בחינה של "מפת הדרכים הטכנולוגית" של הפושעים, על מנת לספק להם מענה טכנולוגי מרבי.
הוא הוסיף, כי "מערכות ה-IT מסייעות גם בהיבטים מבצעיים אחרים של המשטרה. בשל הגידול וההחמרה בהפרות סדר – לדוגמה בעת מלחמת לבנון השנייה – יש צורך במערכות פו"ש ושו"ב (ר"ת של פיקוד ושליטה ושליטה ובקרה, י.ה) המספקות תמונת מצב מדויקת של המתפרעים ושל מיקום כוחות המשטרה".
מריאש גם אמר, כי גורם נוסף המשפיע על פעילות המינהל שבראשותו הוא הרגולציות הרבות והתכופות, כמו גם החקיקה. הוא הביא לדוגמה את חוק "האח הגדול", אשר מימושו דורש מהמשטרה היערכות טכנולוגית מתאימה.
על פי מריאש, על מנהל הטכנולוגיות מוטלת המשימה לספק יישומים ומידע עבור כ-16,000 משתמשי קצה במשטרת ישראל. במינהל עצמו משרתים כ-550 עובדים, חלקם אזרחים, והם מטפלים בכ-100 פרויקטים טכנולוגיים בכל פרק זמן נתון.
מריאש ציין את האתגרים הטכנולוגיים בפניהם ניצב המנהל שעליו הוא מופקד: מתן שירות מבוסס IT לציבור, שילוב בין עולמות התוכן הנמצאים במערכות השונות, לצורך טיוב עבודת המשטרה והידוק הקשר בין הגורמים השונים שבה, הטמעת כלי BI לצורכי טיוב קבלת החלטות, והבאת כלים טכנולוגיים שישפרו את היעלות המבצעית של המשטרה. "היעילות המקצועית שלנו נוצרת בשל היתרון היחסי שמספקים האמצעים הטכנולוגיים, ובראשם כלי IT", סיכם תת ניצב מריאש. "רק הטמעת מערכות IT מתקדמות יכולה לספק לשוטרים יכולות נוספות. אנו בדרך למימוש החזון לפיו השנה נוביל בחזית הפיתוח הטכנולוגי, ונספק את היתרון לאנשי השטח בלחימתם בפשיעה".
תגובות
(0)