תא"ל דני גולד, מפקד יחידת המו"פ במפא"ת: "אנחנו נשארים מחוברים לפן המבצעי כל הזמן"

גולד, שדיבר בסדנת תל אביב למדע, טכנולוגיה ובטחון, אמר, כי "בשעת מלחמה אנו מביאים לשדה הקרב מערכות הנמצאות בפיתוח - הן כדי לענות על צרכים מבצעיים מיידיים והן כדי להפיק לקחים על מנת להמשיך לפתח את המערכת" ● לדבריו, "מפא"ת שומרת על קשר רציף עם האוניברסיטאות, התעשיות האזרחיות והבטחוניות ומשתפת פעולה אפילו עם סטארט-אפים"

"אף על פי שאנחנו ארגון מו"פ שאמור לעבוד לטווח הבינוני והרחוק אנחנו כל הזמן מחוברים לפן המבצעי – לרמת המג"דים, מפקדי האוגדות והיחידות המיוחדות", כך אמר תא"ל ד"ר דני גולד, ראש מו"פ במפא"ת, שדיבר במסגרת סדנת תל אביב למדע, טכנולוגיה ובטחון שהתקיימה אתמול (ג') באוניברסיטת תל אביב. לדברי גולד, "בשעת מלחמה אנו מביאים לשדה המערכה מערכות הנמצאות בפיתוח הן כדי לענות על צרכים מבצעיים מיידיים והן כדי להפיק לקחים על מנת להמשיך לפתח את המערכת. שני אילתורים שלנו אפילו זכו בפרס בטחון ישראל לפני שנה וחצי".

בדבריו תיאר תא"ל גולד תיאר את הדרכים בהן פועלת יחידת המו"פ: "יש את הדרך הפורמלית, שבה הצרכן המבצעי מגדיר צורך מבצעי עקרוני ואנחנו מנסים לפתח מענה, אך מהבחינה המעשית, בשנים האחרונות הטכנולוגיה בעצמה מייצרת צרכים מבצעיים. לדוגמה – פיתחנו טיל אוויר קרקע לטווח די ארוך שמוטל ממטוס קרב. במוח של הטיל יש תמונה של איזור המטרות שהעולתה אליו, וכן תיאור של הדרך למטרה אליה הוא טס. הטייס לוחץ על כפתור והטיל כבר מסתדר לבד. זו דוגמה לצורך מבצעי שאי אפשר היה להגדיר לפני 15 שנה (טווח זמן אופייני להבשלת טכנולוגיות). פיתוח זה נולד בכלל מהשקעה כללית בעיבוד תמונה שביצעו קודמיי לפני 10-15 שנה. אחר כך התקדמנו לעיבוד תמונה כדי לזהות משגרים, ופתאום עלה הרעיון של ניווט הטיל באמצעות עיבוד תמונה".

עוד אמר גולד, כי "הגענו למסקנה שאנחנו צריכים יכולת לשליטה על שטח אורבני ברמת הפיקסל. אחד הכלים שפיתחנו הוא כלי טכנולוגי שנראה כמו משחק מחשב שעליו המפקדים רואים את עקבות המל"ט, את סרט הוידיאו שמצלם המל"ט, את תנועת כוחותינו וכוחות האויב ועוד. מפקד האוגדה יכול לקבל תמונה ולנהל את המבצע. מערכת זו תחובר לצבא יבשה דיגיטלי".

לדברי גולד, יחידת המו"פ במפא"ת היא דוגמה מצוינת לגוף המקשר באופן הדוק בין זרועות הצבא – הדורשות את תוצרי המו"פ; האוניברסיטאות ומוסדות המחקר האחרים במדינה – העוסקים במחקר הבסיסי; והתעשיות הבטחוניות – המפתחות, מייצרות ובחלק מהמקרים גם מתחזקות את המוצרים. "מפא"ת שומרת על קשר רציף עם האוניברסיטאות ומממנת מחקרים. כמו כן, היא עוקבת אחר התעשיות האזרחיות והבטחוניות ומשתפת פעולה אפילו עם סטארט-אפים לצורך הגברת היכולת שלנו. כך לדוגמה אנו מפתחים ביחד עם חברת סטארט אפ מכ"ם חודר קירות. עם סטארט-אפ אחר אנו מפתחים מעבד אופטי שיהיו לו שימושים רבים", אמר גולד.

לדברי תא"ל גולד, ביחידת המו"פ עורכים תכנון אסטרטגי בכמה שיטות – תכנון היררכי, סיעור מוחות וסימולציות. "אנו מעריכים אילו טכנולוגיות יידרשו בתוך 4-5 שנים, ולבסוף מחליט צה"ל, לפי מגבלות התקציב, באילו טכנולוגיות להשקיע, הן בכוחות עצמו והן בשיתוף האקדמיה והתעשיה".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים