הוט הרחיבה את רשת התמסורת האופטית שלה בהיקף של 12 מיליון שקלים

השדרוג גרם להכפלת קיבולת הרשת פי ארבעה, בין היתר באמצעות מעבר מאורכי גל בקיבולת 2.5 ל-10 ג'יגה סל"ש ● הכפלה זו תאפשר הגדלת התעבורה ברשתות ה-IP והווידיאו של הוט, כפונקציה של גידול כללי בנפח השירותים ובמספר לקוחות החברה ● הפרויקט בוצע בעזרתה של ECI

הוט סיימה לפני ימים אחדים פרויקט לשדרוג והרחבת רשת התמסורת האופטית שברשותה. הפרויקט הביא לכך שקיבולת הרשת הוכפלה פי ארבעה, בין היתר באמצעות מעבר מאורכי גל בקיבולת 2.5 ל-10 ג'יגה סל"ש. הכפלת הקיבולת תאפשר הגדלת התעבורה ברשתות ה-IP והווידיאו של הוט, כפונקציה של גידול כללי בנפח השירותים ובמספר לקוחות החברה. מהחברה נמסר, כי השדרוג הוא נדבך ראשון וחשוב לשדרוגים עתידיים, שיתבצעו בכל שכבות הרשת של הוט. היקפו הכספי של הפרויקט נאמד בכ-12 מיליון שקלים.

הפרויקט בוצע בעזרתה של ECI, שהייתה יצרנית ושותפה מרכזית בתכנונו ובהקמתו. במסגרת הפרויקט, סיפקה ECI להוט ציוד מסוג XDM1000, המהווה את צמתי השדרה של רשת התמסורת האופטית. השדרוג הביא ליישור קו של הוט עם בזק, המשדרגת אף היא את תשתית הסיבים האופטיים שלה. אלא שבזק עושה זאת במסגרת פרויקט אחר, ה-NGN, ואילו בהוט מדובר בפרויקט בפני עצמו.

יניר סרגה, ראש אגף הנדסת תקשורת בהוט, אמר לאנשים ומחשבים, כי התשתית החדשה "תאפשר לנו לספק בעתיד כל שירות, משום שהרשת תתמוך בכל השירותים הללו. מדובר בתשתית WDM המאפשרת לנו לנצל בצורה מרבית את התשתיות האופטיות ומאפשרת להעביר את כל הפלטפורמות: אינטרנט, תשתית, שידורים ועוד".

האם תקימו משהו המקביל ל-NGN של בזק ותאפשרו לשפר את השירות לציבור המנויים?
"כרגע, מדובר בהרחבת התשתית של שדרת הרשת. בשלב זה לא נבצע שדרוג מול הלקוח. לכן זה לא בר השוואה מול ה-NGN של בזק. עם זאת, שדרוג השדרה הוא השלב הראשון. במידה שהוט תחליט ללכת על דוקסיס 3 – המקביל של ה-NGN בתשתית הכבלים – כל המהלך יהיה פחות מורכב מאשר אצל בזק, העלויות תהיינה יותר נמוכות וגם נוכל להקים את הרשת בפרק זמן קצר יותר".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים