סימה סימון, מנהלת השיווק לשעבר במלם, תובעת 820 אלף שקלים מהחברה: "פוטרתי, כי אימצתי ילד"

סימון הגישה תביעה בבית הדין האזורי לעבודה בתל אביב נגד מלם-תים ונגד מנהל העסקים של קבוצת החברה, שלמה איזנברג, בטענה, כי פוטרה באופן מפלה ולא חוקי ● "פיטוריי מנוגדים לכללי הצדק הטבעי ולחוק", כתבה ● מלם-תים: "קיבלנו את כתב התביעה, ואנחנו לומדים אותו. מלם-תים פועלת על פי החוק, ואף מעבר לכך"

סימה סימון, לשעבר מנהלת השיווק של מלם מערכות, הגישה בשבוע שעבר תביעה לבית הדין האזורי לעבודה בתל אביב נגד שלמה איזנברג, מנהל העסקים הראשי של קבוצת מלם-תים, ונגד החברה. בתביעתה, טענה סימון, כי פוטרה מהחברה לאחר שאימצה ילד, וכי פיטוריה היו מפלים ולא חוקיים. היא דורשת, כי בית המשפט יורה לחברה לפצותה ב-820 אלף שקלים.

עוה"ד אודליה לוי-אטינגר ורוני דאודי ממשרד עו"ד לוי-אטינגר-בוטון, שמייצג את סימון, טענו בכתב התביעה, כי זו פוטרה מעבודתה ללא מתן זכות שימוע, "בניגוד לכללי הצדק הטבעי, חוק שוויון הזדמנויות בעבודה, חוק עבודת נשים וחוק שוויון זכויות האישה".

עו"ד דאודי אמרה לאנשים ומחשבים, כי "לסימון נגרם עוול, ואנו פועלות לקבלת פסק דין עקרוני ומרתיע, כזה שידגיש שלא יעלה על הדעת שאפליה כה בוטה על רקע חופשת אימוץ והורות, ואפליית נשים בכלל בשוק העבודה, תתקיים בישראל בשנת 2009. מדובר בתופעה חמורה ומדאיגה שיש לעקרה מן השורש, דווקא בתקופה של אבטלה. הראשונות להיפגע בתקופה זו הן הנשים. אנחנו רוצות להיות פה לכל הנשים המופלות".

התפקיד לא חיכה לסימון?
מכתב התביעה עולה, כי ב-19 בפברואר 2008, במהלך חופשת האימוץ, נקראה סימון לשיחה במשרדו של איזנברג. במהלכה הוא הודיע לה על פיטוריה מעבודתה, "באופן מפתיע, ללא קיום שימוע כנדרש על פי דין". "הפיטורים", נכתב בתביעה, "היו מלווים באמירות סתמיות וכלליות מפי איזנברג".

בתביעה צוין, כי "גם לאחר שמלם ואייזנברג חזרו בהם כביכול מפיטוריה, הם המשיכו בפעולותיהם הלא תקינות, ומנעו את שילובה בחזרה לעבודה אחרי חופשת אימוץ". כך, פירטה, "מיד לאחר תום התקופה המוגנת של 60 הימים, הם השלימו את הליך הפיטורים שבו החלו במהלך חופשת האימוץ שלי, ושיגרו לי הודעת פיטורים בכתב, שלפיה אפוטר ב-8 באוקטובר 2008".

הליך האימוץ החל בפברואר 2007, ממניעים הומניטאריים, לדברי סימון. בנובמבר 2007 קיבלו היא ובן זוגה את התינוק בגואטמלה, ושבו עמו לארץ. לשניים יש שני ילדים ביולוגיים. סימון טענה, כי עדכנה את לוי הלוי, מנכ"ל מלם מערכות באותה העת, לכל אורך תהליך האימוץ. זמן מה לאחר סיום תהליך האימוץ הלוי עזב, ואת מקומו מילא איזנברג. במהלך חופשת האימוץ, ב-19 בפברואר 2008, נקראה סימון לשיחה אצל איזנברג, ושם הוא הודיע לה במפתיע על פיטוריה. איזנברג אמר לה, לטענתה, כי "אני מעריך שאין לך את היכולת להתחבר לתהליך שהחברה עוברת עכשיו. אני מבטל את תפקיד סמנכ"ל השיווק, ולכן – תפקיד זה לא מחכה לך". "במעט שעבדנו ביחד", נטען בכתב התביעה, כי איזנברג הוסיף, "אני מרגיש שלא נתת לי רוח גבית".

סימון אף טענה, כי יש לאיזנברג "חלק מרכזי בהתנהלות חסרת תום הלב והבלתי חוקית של מלם מערכות. הוא היה זה שקיבל את ההחלטה המפלה והפוגענית הזו בעיצומה של חופשת האימוץ, ובהצגת מצגי שווא כאילו חזר בו מפיטורי והשיב אותי לעבודה למשך התקופה המוגנת בחוק, ל-60 ימים, כאשר בפועל מיד לאחר מכן פיטר אותי".

היא הוסיפה, כי חופשת האימוץ וההורות הייתה הסיבה היחידה לפיטוריה ממלם מערכות. "אלמלא החופשה הזו, הייתי ממשיכה להיות היום מועסקת בחברה בתפקידי, שאותו ביצעתי במיומנות, מסירות ומקצועיות".

סימון: "הייתי עובדת מוערכת ביותר ותפקדתי ללא דופי"
לפי התביעה, סימון עבדה בחברה יותר משמונה שנים, שש מהן כמנכ"ל Alpha CSP – חברה שאותה ייסדה. כשזו נרכשה על ידי מלם, כתבה סימון, "נבחרתי כמנהלת היחידה מתוך קבוצת מנהלים בכירים, וקודמתי לתפקיד בכיר במלם מערכות". עוד צוין בכתב התביעה, כי "סימון שימשה בתפקיד בכיר במלם, בשכר חודשי של כ-40 אלף שקלים ותנאים נלווים. היא הייתה עובדת מוערכת ביותר בחברה, מילאה את תפקידה על הצד הטוב ביותר, והגיעה להישגים שבגינם זכתה לשבחים, להוקרה ולהערכה מצד הממונים עליה, וזאת לאורך כל שנות העסקתה".

על עצמה העידה סימון, כי "הייתי עובדת מוערכת ביותר, תפקודי מאז ומתמיד היה ללא דופי ולשביעות רצונם המלאה של הממונים עלי. מילאתי את כל תפקידיי המגוונים על הצד הטוב ביותר, והגעתי להישגים שבגינם זכיתי לשבחים, להוקרה ולהערכה מצד מלם ואיזנברג, לאורך כל שנות העסקתי, וכן להבטחה למענק בונוס שנתי".

היא סיימה את התביעה בטענה, כי הפיטורים גרמו לה ל-"תחושות תסכול, השפלה ועלבון, וכן לפגיעה קשה בכבודי כאם וכאישה עובדת".

טרם הוגש כתב הגנה. עו"ד דפנה שמואלביץ', ממשרד עו"ד רובין-שמואלביץ', המייצג את מלם-תים, מסרה, כי "בימים אלה קיבלנו את כתב התביעה, ואנו לומדים אותו. באופן עקרוני, וכפי שעולה גם מהתביעה, קבוצת מלם-תים פועלת לשילוב נשים בתפקידים בכירים ביותר אצלה. בכל מקרה, אנחנו פועלים על פי החוק, ואף מעבר לכך".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים