מק'אפי: כמות התוכנות הזדוניות ברבעון השני של 2010 – הגבוהה ביותר בכל הזמנים
מדו"ח האיומים העולמי של ענקית האבטחה עולה, כי ברבעון השני של 2010 נתגלו 6 מיליון קבצים זדוניים ● הספאם, לעומת זאת, עלה ברבעון ב-2.5% בלבד לעומת הרבעון הקודם ● על פי מק'אפי, איומים הקשורים בהתקני אחסון ניידים היו האיומים הפופולאריים ביותר ברבעון ולאחריהם תוכנות אנטי וירוס מזויפות ואיומים ספציפיים כנגד רשתות חברתיות ● בנוסף, מעבדות מק'אפי הבחינו בשתי רשתות בוטנט ששבו לפעולה לאחר שנדמה היה שפסקו לפעול
ענקית אבטחת המידע מק'אפי (McAfee) פרסמה היום את דו"ח האיומים העולמי שלה לרבעון השני של שנת 2010. מהדו"ח עולה, כי כמות התוכנות הזדוניות המשיכה לטפס ברבעון השני של 2010 והגיעה לרמה הגבוהה ביותר בכל הזמנים, כאשר ברבעון נתגלו 6 מיליון קבצים זדוניים. הספאם, לעומת זאת, עלה ברבעון ב-2.5% בלבד לעומת הרבעון הקודם.
על פי מק'אפי, איומים הקשורים בהתקני אחסון ניידים היו האיומים הפופולאריים ביותר ברבעון ולאחריהם תוכנות אנטי וירוס מזויפות ואיומים ספציפיים כנגד רשתות חברתיות. שני סוגי התוכנות הזדוניות הנפוצות ביותר, הינן תוכנות זדוניות בהרצה אוטומטית וסוסים טרויאנים הגונבים סיסמאות, כאשר בכל יום מופיעים כ-55 אלף קבצים חדשים בממוצע של תוכנות זדוניות מסוגים אלה.
הדו"ח מתייחס גם לאירועים הקשורים לישראל ומזכיר, כי לאחר אירועי המשט לעזה, קבוצות האקרים על רקע פוליטי, השחיתו אתרים ישראליים, כמו אתר עיריית ת"א. בין השאר נשתלו באתרים אלו תמונות מהמשט, מתוך מהדורת החדשות של אל-ג'זירה.
כמו כן, האקרים טורקיים פרצו לחשבונות פייסבוק (Facebook) של ישראלים והחליפו את תמונת הפרופיל של המשתמשים בתמונות מתוך המשט. הדו"ח מזכיר גם את תגובת הנגד של האקרים ישראלים, שפרצו לאתר IHH, הארגון הטורקי שמטעמו נשלחה ספינת המרמרה. באתר זה, ההאקרים הישראלים, החליפו את תמונת ספינת המרמרה, בתמונת לוחם ישראלי, עם הכיתוב Yes We Can.
הדו"ח גם מציין את ההשפעה של פרשת החייל החטוף, גלעד שליט, על הרשת. מוזכר כי באפריל השנה, הפיץ החמאס, סרט אנימציה עם דמותו של נועם שליט, אביו של גלעד ובתגובה לכך, פרצו האקרים ישראליים לאתר NNA – סוכנות החדשות הלאומית של לבנון.
עוד עולה מהדו"ח, כי לאחר שברבעון השלישי של שנת 2009, הספאם הגיע לשיא של 175 מיליארד הודעות ביום, אין צמיחה משמעותית בכמות הספאם. פושעי מיחשוב ניצלו את הבאזז סביב משחקי המונדיאל בדרום אפריקה ועשו שימוש במגוון שיטות לקידום הונאות ו"להרעלת" מנועי חיפוש.
לפי ממצאי הדו"ח, סוגי הספאם השתנו ממדינה למדינה, למשל ספאם שכותרתו הודעת סטטוס, על שליחת מיילים, או אי קבלת אי-מיילים היה פופולארי בארה"ב, ספרד, סין, איטליה, בריטניה, ברזיל, גרמניה, ואוסטרליה. ספאם זדוני המפנה לאתר מזויף היה פופולארי בקולומביה, הודו, דרום קוריאה, וייטנאם ורוסיה. בארגנטינה היה המגוון הגדול ביותר של סוגי ספאם, 16 סוגים שונים, כולל תרופות, נשים בודדות ותעודות.
ברבעון זה, כמו ברבעונים קודמים, הספאמרים ממנפים אירועים בולטים, כמו המונדיאל והקונפליקט במזה"ת, להפצת ספאמים ולשילוב בחיפושים אינטרנטיים. הדו"ח מגלה, כי באופן מפתיע, עניין דליפת הנפט של BP במפרץ מקסיקו, לא נכלל בין 20 הנושאים "המסוכנים" ביותר במנועי החיפוש. בנוסף, מעבדות מק'אפי הבחינו בשתי רשתות בוטנט (רשתות מחשבים זומביים, הניתנים להפעלה מרחוק ללא ידיעת המשתמש ומשמשים לשליחת ספאם), ששבו לפעולה לאחר שנדמה היה שפסקו לפעול. מדובר ברשתות Storm Worm ו-Kraken שנחשבו בעבר לרשתות בוטנט גדולות במיוחד וכעת הן שוב בעלייה.
תגובות
(0)