"בסייבר, מנהל האבטחה הוא שוער כדורגל, שמתפרסם רק כשחטף גול"

"תפקידו של מנהל הגנת הסייבר בארגון הוא כפוי טובה: הוא השוער שמקבל גול, לא מסי או רונאלדו", אמר לאנשים ומחשבים יגאל אונא, לשעבר ראש מערך הסייבר הלאומי וכיום חבר הוועדה המייעצת של סייטאקה

יגאל אונא, לשעבר ראש מערך הסייבר הלאומי.

"עולם הגנת הסייבר משול לסירת זודיאק: לא משנה כמה ישמרו עליה, בסופו של יום, חור אחד קטן שינוקב בה יביא למצב שכל האוויר יצא. גם אם ננהל תמיד את הסיכונים באופן הנכון, לא יהיה ניתן לאטום את הכול הרמטית. תפקידו של מנהל אבטחת המידע והגנת הסייבר בארגון הוא כפוי טובה: בכדורגל, כולם יודעים מי זה מסי או רונאלדו, אבל את שמו של השוער יודעים רק כשהוא חוטף גול. כך גם מנהל אבטחת המידע בעולם הגנת הסייבר, וזו עוד סיבה שמרתיעה אנשים מלהיכנס לעולם זה", כך אמר יגאל אונא, לשעבר ראש מערך הסייבר הלאומי.

דורון אמיר, ממייסדי ומנכ"ל סייטאקה.

דורון אמיר, ממייסדי ומנכ"ל סייטאקה. צילום: יוסי אלוני

אונא, חבר הוועדה המייעצת של סייטאקה, שבראשה עומד דורון אמיר, התראיין לאנשים ומחשבים במסגרת אליפות העולם בסייבר – CyTaka, שנערכה בסוף השבוע בדובאי. באליפות התמודדו ארבעה האקרים, שאילו אחד מהם היה זוכה בה – הוא היה מקבל פרס בסך של מיליון דולר. האתגר שהוצב להם היה לפרוץ למצלמה של רחפן שנמצא במקום מרוחק, ואף אחד מהם לא עמד בו.

לדברי אונא, "אתגרי הסייבר נערמים לפתחו.ה של כל מנהל.ת אבטחת מידע. מי שחושב שהגענו לרוויה – צר לי לאכזב אותו ולומר שאנחנו רק בפתחה של הבעיה: כיוון שהעולם נהיה דיגיטלי, משטחי התקיפה רק גדלים".

"המשכורות שמשולמות בתחום הגנת הסייבר – סכומי עתק"

"אתגר נוסף איננו בהיבט הטכנולוגי, אלא בכוח האדם", ציין. "לצד הטכנולוגיה, נדרש מישהו שיפעיל אותה, יבנה, יילחם ויגן על הארגון. חסרים בעולם מיליוני מקצועני אבטחת מידע והגנת סייבר, והמחסור הזה לא הולך להיעלם. הפער הזה הולך וגדל, כי יש יותר ויותר בעיות. אינדיקציה לפער היא משכורות העתק שמשולמות בתחום, לעתים באופן לא פרופורציונלי – גם במונחי היי-טק".

"המענה למצב לא יכול להיות תלוי בממשלות", הסביר מי שהיה, כאמור, ראש מערך הסייבר הלאומי. "הן לא הכי טובות בהיבט הביורוקרטי, מה גם שיש להן בעיות של תקציבים".

אונא ציין לסיום כי "יש שני דברים שמחברים אנשים יחדיו: אתגר משותף ותחרות. כך הדבר בתחרויות ספורט, וכך גם בעולמות אחרים. שני אלה לוקחים את האנושות למקומות גבוהים יותר, להמצאתיות ולשבירת שיאים. לצערי, אתגרי הגנת הסייבר הולכים ונהיים מורכבים וקשים מאי פעם. יש יותר איומים ואנחנו עדים לדברים שניתן לעשות עם כלי נשק בסייבר. אבל, אני לא מודאג, כי אליפות עולם כמו זו, שבה מחבקים ומשלבים ידיים, תביא לבנייה של סייבר חיובי, אזרחי, עם רמות הגנה גבוהות יותר".

אלוף (מיל') דני יתום.

אלוף (מיל') דני יתום. צילום: יוסי אלוני

גם אלוף (מיל') דני יתום, שהיה ח"כ וראש המוסד, הוא חבר הוועדה המייעצת של סייטאקה. יתום אמר לאנשים ומחשבים כי "העולם הולך ליותר ויותר חיבוריות וליותר קישוריות. בתחום אבטחת המידע והגנת הסייבר, אנחנו נדרשים לפתח את הכלים שיעזרו לעולם האזרחי לפעול בסייבר, תוך צמצום הנזקים והאיומים".

הוא ציין כי "סייטאקה מובילה בעולם בפיתוח דרכים למניעת מתקפות. את רוב חיי הבוגרים ביליתי בעולמות הביטחון והאבטחה. כעת נוסף ממד חדש ללחימה, בנוסף לאוויר, לים, ליבשה ולחלל – הסייבר. חשיבותו של הסייבר גדלה, ובהתאמה גדלה חשיבות הגנת הסייבר. זה ממד שבו ניתן לקבל מודיעין, ולמשל, לאתר מתקפת טרור לפני שהיא יוצאת לפועל. סייבר יהיה אחד הרכיבים העיקריים ביכולת של מדינה, בשל היכולת שלה להצליח ולהביס את האויב".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים