נמשכות הצרות בשוק הקריפטו: האם בנק סילבר גייט בדרך לסגירה?
החברה החליטה על סגירת מערכת העברת התשלומים הפופולרית SEN ובוחנת את המשך דרכה ● מדובר בעוד מכה ששוק הקריפטו סופג
שוק הקריפטו ממשיך לספוג מכות: אחרי האישום של סם בנקמן-פריד, מייסד FTX, בהונאה, ויחד עם הצניחה החופשית במניות של רבות מהחברות בעולם זה, עכשיו מגיע התור של סילבר גייט. אחד מבנקי הקריפטו הבולטים נמצא בצרות ולפני ימים אחדים הודיע על תוכנית לסגירת פלטפורמת התשלומים שלו, Silvergate Exchange Network (או, בקיצור, SEN).
מזה חודשים אחדים שיש בשוק ספקות באשר ליכולת של סילבר גייט להמשיך ולהתקיים. בשבוע שעבר פרסמה החברה שהיא דוחה את מועד פרסום הדו"חות הכספיים הרבעוניים שלה, עקב צפי לגידול ניכר בהפסדים. החברה צפתה מוקדם יותר שאלה יעמדו בסיכום השנה הכספית 2022 על 948.7 מיליון דולר, לעומת רווח של 75.5 מיליון בשנה הכספית 2021. אלא שבחודשיים האחרונים היא מכרה עוד ניירות ערך, "ומצפה לרשום הפסדים נוספים שקשורים לירידת ערך שאינה זמנית בתיק ניירות הערך". לכן, ציינה, היא בוחנת האם היא יכולה בכלל לשרוד.
פלטפורמת SEN היא אמנם פופולרית, אבל היא לא מכניסה לסילבר גייט מספיק כסף. הפלטפורמה מאפשרת למשקיעים מוסדיים להעביר כספים לחברות קריפטו בכל רגע נתון, באמצעות שימוש במטבע שניתן להמרה חופשית כמו הדולר. בניגוד לבנקים מסחריים רגילים, שהם מאוד איטיים בביצוע עסקאות אלה דרך SEN, סילבר גייט מאפשרת את ביצוען באופן מיידי. לכן, החשש הוא כי סגירתה תפגע במשתמשים בה.
ההודעה על סגירת SEN הובילה לצניחה של השער של מניית סילבר גייט מכ-13.5 דולר בסיום המסחר ביום ד' לכ-5.2 דולר בלבד בסיומו ביום ו' האחרון. ירידה תלולה זו מגבירה עוד יותר את הספקות באשר ליכולתה להמשיך ולהתקיים. עם זאת, בהודעה של החברה על הפסקתה המתוכננת של פעילות הפלטפורמה צוין שהשירותים האחרים שלה ימשיכו לפעול כרגיל. מאז הירידה נרגעה, אם כי לא לגמרי, ושער המניה של סילבר גייט ירד היום, במסחר שלפני פתיחת שערי וול סטריט, ביותר מ-8%.
תגובות
(0)