נדחה המועד האחרון שבו ברודקום ו-VMware יכולות לסגת מהרכישה

המועד החדש - במאי השנה, בדיוק שנה לאחר ההודעה עליה ● תאריך הסגירה של העסקה נותר ללא שינוי

עוד שלושה חודשים, עם אופציה לשישה, שבהם ברודקום ו-VMware יכולות להודיע שהן נסוגות מעסקת הענק.

ברודקום ו-VMware דחו את המועד האחרון שבו השתיים יכולות לסגת מעסקת הענק ביניהן. במסמכים שהגישה ברודקום לרשות ניירות ערך בארצות הברית (ה-SEC) צוין שהמועד האחרון לנסיגה מהעסקה הוא ה-26 במאי השנה.

הסיבה לדחייה במועד האמור היא התארכות שלוש מהבדיקות שנעשות בטרם אישור עסקת הענק – על ידי הרגולטורים בארצות הברית, באיחוד האירופי ובבריטניה.

ההודעה על עסקת הענק בין ענקית ייצור השבבים וענקית הווירטואליזציה, בשווי של 61 מיליארד דולר, פורסמה בסוף מאי אשתקד. לצדדים היו תשעה חודשים מתאריך זה כדי לבחור באפשרות של נסיגה מהעסקה, "Outside Date". לפני ימים אחדים, ימים ספורים לפני פקיעת אותם תשעה חודשים, הגישה VMware הודעה לרשות ניירות ערך האמריקנית שלפיה היא וברודקום הסכימו להאריך את המועד ב-90 יום. ברודקום מסרה כי "יחד עם VMware הסכמנו לדחות את התאריך לנסיגה מההסכם ל-26 במאי 2023. אנחנו ממשיכים להתקדם עם רשויות רגולטוריות ברחבי העולם, וצופים שהעסקה תיסגר בשנת הכספים 2023 של ברודקום".

מיזוג ש-"העיר" את הרגולטורים

מיזוג הענק "העיר" את הרגולטורים ברחבי העולם. האיחוד האירופי מסר שהוא מודאג מכך שברודקום עלולה לנצל את היותה הבעלים של ענקית הווירטואליזציה כדי להגביל או למנוע את הגישה של מתחרים ל-VMware. במקביל, נציבות הסחר הפדרלית בארצות הברית (ה-FTC) פתחה בחודש יולי בחקירת "בקשה שנייה" מחמירה של המיזוג. חקירה זו נמשכת.

בדצמבר האחרון הודיע האיחוד האירופי כי הוא חוקר את העסקה באופן רשמי. מרגרט וסטגר (וסטאייר), נציבת התחרות של האיחוד וסגנית הנשיאה של הנציבות האירופית, מסרה בהודעתה כי היא מביעה דאגה שלעסקה תהיה השפעה שלילית על התחרות.

"ברודקום היא ספקית מרכזית של רכיבי חומרה. VMware היא ספקית תוכנת וירטואליזציה מרכזית לשרתים", כתבה הרגולטורית. "החקירה הראשונית שלנו הראתה שחיוני שרכיבי חומרה בשרתים יפעלו בשיתוף עם תוכנות הווירטואליזציה. אנחנו מודאגים שאחרי המיזוג, בשל רצונה לנצח בתחרות בעולם החומרה, ברודקום תמנע מהמתחרות שלה בעולם זה מלהתחבר לתוכנת הווירטואליזציה של VMware. המהלך הזה יוביל למחירים גבוהים יותר, לאיכות נמוכה יותר ולפחות חדשנות עבור הלקוחות והצרכנים". בנובמבר מסר הרגולטור האירופי כי החקירה נמצאת ב-"שלב ראשון", שרבות מהעסקאות שהוא חוקר מאושרות כבר בו. אולם, הוא יכול להחליט על חקירה מעמיקה ומפורטת יותר, במה שמכונה "שלב שני", כמו במקרה זה.

אנליסטים ציינו כי דברי נציבת התחרות וסטגר "מביעים חשש מעניין". זאת, כי ברודקום היא אמנם חברת שבבים, אבל היא גם השקיעה מיליארדים רבים ברכישת חברות תוכנה – סימנטק, CA וכעת VMware. לכן, לצד החשש, המוצדק, מפגיעה בתחרות, הם ציינו כי "נראה שהגבלת וצמצום הפעילות של VMware לא תהיה לטובתה היא, והשארתה עצמאית תהיה הדרך החכמה ביותר לפעול בצורה רווחית, בדומה לאופן שבו פועלות יבמ ורד האט. הם הוסיפו כי "דל זיהתה נקודה חשובה זו, של עצמאות ענקית הווירטואליזציה, כאשר היא רכשה את EMC במחצית העשור הקודם תמורת 67 מיליארד דולר. אף ש-VMware הייתה בבעלות EMC, היא פעלה כחברה נפרדת ממנה. כשנרכשה EMC, דל המשיכה בדרך זו, ואפשרה ל-VMware למכור למגוון רחב של לקוחות, במקום להגביל אותה להצעות החומרה שלה. לא לחינם כונתה ענקית הווירטואליזציה 'התרנגולת המטילה ביצי זהב של מייקל דל'. הם הבינו שהחברה פועלת בצורה הטובה ביותר כיצרנית עצמאית וניטרלית".

ברודקום כבר קיבלה אישור מיזוג משפטי בברזיל, דרום אפריקה וקנדה, ואישור שליטה בהשקעות זרות בגרמניה, צרפת, אוסטריה ואיטליה.

האיחוד האירופי הוא לא היחיד שבוחן את העסקה. בנובמבר האחרון הודיעה רשות התחרות הבריטית כי היא פצחה בחקירה לגבי העסקה. זאת, לצד בחינת הרכישה על ידי נציבות הסחר הפדרלי בארצות הברית (ה-FTC). בעבר חסמה ה-FTC את עסקת הענק בין אנבידיה לסופטבנק לרכישת ARM תמורת 40 מיליארד דולר.

עצר את עסקת ברודקום-קוואלקום. דונלד טראמפ, הנשיא לשעבר של ארצות הברית.

עצר את עסקת ברודקום-קוואלקום. דונלד טראמפ, הנשיא לשעבר של ארצות הברית. צילום: BigStock

לא המאבק הראשון

לברודקום יש "היסטוריה" עם הרגולטור בארצות הברית: ב-2018 הורה הנשיא האמריקני דאז, דונלד טראמפ, לעצור את העסקה הגדולה ביותר שהייתה אמורה להיות בעולם ההיי-טק, והוציא צו נשיאותי לקוואלקום לבטל את המשא ומתן שערכה למיזוג עם ברודקום. זאת, מסיבות של ביטחון לאומי אמריקני. במשרד האוצר בוושינגטון חששו אז מהשלכות העסקה על התחרות בין סין לארצות הברית בעולם רשתות הדור החמישי. ברודקום וקוואלקום הן שתי ענקיות שבבים בתחומי התקשורת והמובייל, וחולשות על נתח משמעותי משווקים אלה.

ב-2017 ברודקום ניסתה להשתלט על קוואלקום, בהצעת רכישה בסך של 105 מיליארד דולר, בנוסף לספיגת חוב של 25 מיליארד. קוואלקום דחתה את הניסיון, בטענה שההצעה לא משקפת את שוויה האמיתי. הצעה נוספת של ברודקום, בסך 121 מיליארד דולר, נדחתה אף היא. הממשל האמריקני פסל את מינוי 15 הדירקטורים של ברודקום במועצת המנהלים של קוולאקום – גם מטעמי ביטחון.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים