"ההשקעות בטכנולוגיות Low Code ינסקו השנה"

זיו אברמוביץ', קבוצת אמן: "פלטפורמות Low Code מעניקות למשתמשים פתרונות תוכנה השירות עם מענה לאתגר כוח האדם, לצד קיצור זמני הפיתוח וחיבור עסקי"

זיו אברמוביץ', סמנכ''ל פיתוח בקבוצת אמן

"השנה נראה גידול עולמי של כ-20% בשימוש בפלטפורמות Low Code – כך לפי התחזית של גרטנר. מדובר בעלייה של כ-20 מיליארד דולר, שתנבע מהעמקת הפעילות בפיתוח בארגונים שעושים בה שימוש ומכניסה של גופים נוספים לתחום", כך אמר זיו אברמוביץ', סמנכ"ל פיתוח בקבוצת אמן, לאנשים ומחשבים.

"ההתעניינות בתחום היא חוצת מגזרים וגדלים. גם ארגוני אנטרפרייז מוכנים לאמץ את הטכנולוגיה. הם מתעניינים בבניית תהליכי פיתוח אג'יליים מואצים", ציין אברמוביץ'. באשר לארגוני SMB, הוא אמר שהם "רוצים לנצל את הפלטפורמות הללו לביצוע קפיצת מדרגה כפולה: מעבר לענן ואימוץ יכולות ענניות, כדי להשיג האצה דיגיטלית. גם חברות סטארט-אפ, שמתקשות בגיוס כספים, מנצלות את תפיסת הפיתוח הזריזה לטובת הגעה מהירה לשוק עם מוצר ראשוני".

"אתגר נוסף שהשימוש ב-Low Code עונה לו הוא גיוס הטאלנטים – משימה שהופכת לקשה יותר מיום ליום", אמר. "הקושי בגיוס ומחירי שוק גבוהים מהווים מכשול שפלטפורמות אלה באו לפתור – שמירה על הישגיות והצגת ערך למשקיעים".

"קבוצת אמן חווה צמיחה של התחום"

לדברי אברמוביץ', "קבוצת אמן חווה את הצמיחה של התחום: אם בשנה שעברה היינו בשלב הגישושים והדיבורים עם לקוחות וארגונים בנושא זה, שנחשב ל-'משבש', הרי שהשנה הוא הפך למיינסטרים, ואנחנו חווים האצה ועוברים לביצוע בפועל של פרויקטים רבים".

קבוצת אמן מייצגת את הפלטפורמה של אאוט סיסטמס, שמאפשרת לארגונים מכל הגדלים לפתח תוכנה כמעט ללא כתיבת קוד. "כך מתקבלים חיסכון משמעותי בעלויות הפיתוח ויכולת להפחתת ההשקעה בכוח אדם טכנולוגי יקר. בנוסף, תוצרי הפיתוח מתקבלים במהירות רבה יותר", הוסיף אברמוביץ'.

"הפלטפורמה מאפשרת לארגונים להשיג זמן הגעה לשוק מהיר ומעבר חלק ויעיל לענן", פירט. "פלטפורמות Low Code מאפשרות לצרף משתמשים עסקיים לתהליך הפיתוח ולשתף אותם בתהליך היישום. כך מתקבלים תוצרים בקצבי זמן מהירים ובלוחות זמנים קצרים, עם יכולת לגמישות ולהשפעה על שינויים. פיתוח Low Code הפך למאפשר עסקית והתקבע ככלי מרכזי בארגונים לפיתוח בעידן החדש".

בשנה שעברה סיימה קבוצת אמן את הקמת מרכז המצוינות שלה בישראל, שבראשו עומד טל גור-אריה. המרכז מונה כ-20 עובדים בתחום "ואני מעריך שהוא ימנה עשרות רבות בסוף 2023", אמר. "לצד המרכז, אנחנו מעסיקים מומחים בעלי היכרות עם פלטפורמת אאוט סיסטמס. כולם בצוותא עוסקים בתהליכי פיתוח מרכזיים של אפליקציות עבור ארגונים בשוק הישראלי".

"2023 תהיה שנת הפריצה בעולמות ה-Low Code"

"בשנה החולפת", ציין אברמוביץ', "ביצענו פרויקטים המבוססים על הפלטפורמה של אאוט סיסטמס, ואף פיתחנו מוצרים לארגונים פיננסיים שכפופים לרגולטורים. בהראל חברה לביטוח יישמנו פרויקט למשכנתאות – מקצה לקצה – כפלטפורמת תוכנה כשירות (SaaS) מלאה. כך אפשרנו להראל להגדיל את פעילותה ולהרחיב את מקורות ההכנסה והרווח שלה".

הוא הוסיף ש-"בקרוב יגיעו לביקור בישראל בכירים מאאוט סיסטמס, שיתרשמו מהגידול בפעילות הפלטפורמה בארץ בכלל ובקרב לקוחות אמן דיגיטל בפרט. אנחנו רואים הרבה עבודה והתעניינות ביכולות פיתוח שכאלה. המאמצים שביצענו ב-2022 הביאו להאצה בפעילות שלנו בתחום ב-2023, ואנחנו חשים זאת כבר ברבעון הראשון שלה. הגיוסים הנרחבים שלנו של מומחים יהפכו את 2023 לשנת פריצת הדרך בתחום".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים