מי זה אמנון המתמלל ולמה כדאי לכם להכיר אותו?

אמנון הוא פיצ'ר שפותר את אחת הבעיות המעצבנות של השנים האחרונות: ההודעות הקוליות בווטסאפ ● איך? פשוט מאוד - הוא הופך אותן לטקסט ● שילה מגן, שפיתח את אמנון, ואף 'הוליד' לו אחים, מסביר

ככה אמנון נראה.

הנה "חבר" טכנולוגי, או בעצם חבר בלי מירכאות, שיש בהחלט מצב שהייתם רוצים שיהיה לכם: אמנון המתמלל. אמנון שלנו פותר בעיה מעצבנת: ההודעות הקוליות בווטסאפ. הוא לוקח את ההודעות האלה והופך אותן לטקסטים. או, במילה פשוטה, מתמלל.

אמנון המתמלל פותח על ידי שילה מגן, מהנדס תוכנה ב-Wix, שכמו רבים מאתנו, כולל כותב שורות אלה, מאס בהודעות הקוליות באפליקציה הפופולרית – והחליט למצוא לזה פתרון. "הודעות קוליות בווטסאפ הן אחת הבעיות הקשות ביותר. זה אף פעם לא זמן טוב לקבל הודעה קולית", אמר מגן – וצדק. כך, במקום ללחוץ על כפתור ה-Play ולהקדיש שניות לעתים ארוכות להאזנה להודעה, אפשר לקבל את תוכנה בקריאה, בזמן הרבה יותר קצר ובאופן שהרבה פחות מפריע.

לשדרג פתרון שפותח ב-1952 לימינו

מגן הציג את סיפורו של אמנון המתמלל בכנס Lynx Devcon של אנשים ומחשבים, שנערך באחרונה. הוא אמר שכדי לפתח את הבוט הזה "לקחתי בעיה שנפתרה כבר ב-1952 – להפוך קול לטקסט, והוספתי מרכיב סודי במתכון שיהפוך את המנה לסופר טעימה". "אמנון הוא לא אפליקציה חיצונית, אלא חבר. כדי לתפעל אותו, צריך רק ווטסאפ ואת אנשי הקשר בטלפון", ציין. "על מנת לפתח את התוכנה, לקחתי את פונקציית התמלול שגוגל מציעה. היא מתמללת את ההודעה הקולית ומחזירה אותה למשתמש כטקסט. זה לקח לי לילה אחד בלבד של תכנות".

שילה מגן, האיש שמאחורי אמנון המתמלל.

שילה מגן, האיש שמאחורי אמנון המתמלל. צילום: ניב קנטור

המטרה הראשונית של מגן הייתה למצוא פתרון לו עצמו – וזהו בערך, אלא ש-"הבנתי תוך כדי עבודה שהפתרון הזה הוא ממש לא רק בשבילי. יש אוכלוסייה של כבדי שמיעה שפיצ'ר כמו אמנון המתמלל הוא עבורם לא דבר שטוב שיהיה (Nice to haveI) ותו לא, אלא ממש צורך. זאת הייתה אחת הסיבות שבגללה לקחתי את זה צעד קדימה".

השקה שקטה? ממש לא

אחרי שסיים לתכנת את הגרסה הראשונה של אמנון, מגן ביצע "השקה שקטה" – הוא "רק" צייץ בחשבון הטוויטר האישי שלו שאמנון מוכן. אלא שזו הייתה השקה רועשת: אחרי חמש דקות בלבד הוא קיבל 100 תגובות על הטוויט ועוד מאות תגובות לתיבת ההודעות שלו. "ביקשתי מכל מי שנתתי לו את הלינק לאמנון שלא יעביר אותו אלא ישמור אותו אצלו. כמובן שזה לא הלך, ויום אחרי זה קיבלתי הודעה ממישהו שקיבל את אמנון מקבוצת חברים. אז הבנתי שאין לי שליטה על אמנון, הוא התפשט לחלוטין. ראיתי שבתוך 48 שעות, מפה לאוזן, הוא הגיע מ-50 משתמשים ל-5,000", אמר.

אמנון הוא אמנם חבר, אבל מגן משלם עליו כסף – שני סנט לבן אדם על כל הודעה ביום ושלושה סנט על כל תמלול. "מהר מאוד הבנתי שהכיס שלי עומד להיקרע. לכן, התחלתי לבקש תרומות", ציין. "זה הציל אותי ואחרי שלושה שבועות בבטא רציתי לשחרר את הגרסה הסופית. עשיתי את זה בשבת אחת בשעה 22:00, שזה זמן גרוע להשקה של דברים באופן כללי, אבל הוא היה לי טוב, כי רציתי שההשקה תהיה רגועה". השקה רגועה? רצון לחיוד ומציאות לחוד. "כבר באותה השבת בלילה זה התפוצץ לחלוטין, עם אלפי לייקים ואלפי ציוצים. יום אחרי זה היו על כך כתבות בלא מעט אמצעי תקשורת, ויומיים אחרי ההשקה כבר היו לאמנון 40 אלף משתמשים", סיפר.

"הרגשתי נורא לבד, אמנון השתלט על החיים שלי"

בשלב הזה, טבעי לחשוב שמגן חש גאווה על הפיתוח שלו, שהידיעה עליו "טסה" ברשת והגיעה להמון אנשים, שחלקם החלו להשתמש בו. אלא שההרגשה שלו הייתה אחרת: "הרגשתי נורא לבד, זה השתלט על כל העולם שלי, הגעתי לרמה שאני לא ישן בלילה מפחד שאולי מישהו יפרוץ לי ויצליח להוציא משם מידע על המון אנשים. באחד הלילות קמתי בשעה 02:00 כדי לוודא שאין כל בעיית אבטחה. זה לא שהייתה לי התרעה על בעיית אבטחה או משהו, אלא נבע רק מתוך החשש הזה", ציין מגן.

"שלושה שבועות לאחר מכן", המשיך מגן בסיפורו של אמנון בעל השם הכה ישראלי, "הוא המשיך 'לטוס' וחשבתי לעצמי: מה עושים? האם להתרחב גלובלית? הייתי חייב, יחד עם אנשים נוספים ששיתפתי בכך, לקבל החלטות מהר. החלטתי ללכת גלובלית. הבנתי שאני צריך לעשות מיתוג מחדש, כי מי מכיר בחו"ל את השם אמנון? בחרתי בשם הפשוט Transcribers (מתמללים), ויצרתי לאמנון 'אחים': אלפרד, שלקח לי שלושה שבועות 'להוליד' אותו, וחואניטה, שתצא לעולם בקרוב. הפכתי אותם לחבורת גיבורי על עולמית". הפעם, ההשקה לא ממש נחלה הצלחה, ומגן אומר שזה "למזלו" – תגובה שאנחנו לא מצפים ממישהו שמשיק פיתוח, אבל ניתן להבין אותה לאור מה שהוא שיתף וצוטט בפסקאות הקודמות, וניתן עוד יותר להבין אותה מהדברים הבאים שלו: "אם ההשקה בחו"ל הייתה חזקה, היה לי חור גדול בכיס, כי מנגנון התרומות לא עובד שם".

כאן מגן כבר שכר את שירותיו של אנליסט, כדי שינטר את ההתפתחות של אלפרד – באילו מדינות הוא מתחזק (מרכז ודרום אמריקה), להבין את הטרנדים בתחום זה ולסייע להחליט כיצד לפעול בהמשך.

עד כה, אמנון ואלפרד הגיעו ל-165 מדינות, שהן 88% ממדינות העולם, תמללו כ-130 ימים (!) של הודעות קוליות ושכנעו 400 איש לשלם תמורת שירותיהם. זה לא מספר גדול, אבל זאת בהחלט התחלה של משהו שייתכן שיאזן את ההוצאות של מגן, שלא לומר יניב לו רווח. למי שמשתמש בו החבר החדש כבר בהחלט מניב רווח: הוא לא צריך לשמוע את ההודעות הקוליות בווטסאפ. אה, לסיום, צריך לציין עוד דבר: זה עוד "קסם" של ה-AI.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים