מדוע "הואשמה" פינק פלויד כ-"Woke" שתומכת בקהילת הלהט"ב?
לוגו האלבום המפורסם, 'The Dark Side Of The Moon', ו"תובנות" בנוגע לצבעי הקשת שבו, הסעירו את המדיה החברתית בסופ"ש ● היו אף מי שבישרו כי לא יאזינו ללהקה יותר ● אך מדובר במסקנות מוטעות ובלהט"בופוביה נטו
להקת פינק פלויד האגדית הכריזה באחרונה על יום השנה ה-50 לאלבומה האיקוני The Dark Side Of The Moon. כחלק מהאירוע הלהקה הוציאה את האלבום מחדש, עם שלל שיפורי סאונד ועוד צ'ופרים נלווים, והעלתה לחשבונותיה במדיה החברתית העולמית איור ובו המספר 50 כשהספרה אפס שבו מלאה בכל צבעי הקשת. הסיבה לכך היא פשוטה – על עטיפת אלבום המופת שהלהקה הוציאה ב-1973 הופיעה מנסרה שאור עובר דרכה ומייצר את הצבעוניות היפה.
ואולם, כשהלהקה, שבסך הכל הציעה את המארז למכירה למעריציה, שיתפה את הלוגו של האלבום בגרסתו המעודכנת כתמונת הפרופיל הרשמית שלה בפייסבוק – התגובות היו די מדהימות, ולאו דווקא לטובה.
מסתבר כי כמה מאוהדיה של הלקה ראו בתמונת הפרופיל החדשה הצהרה שמכוונת כתמיכה בקהילת הלהט"ב ושיתפו את כעסם על מה שהם האמינו שהוא מהלך ממחוזות ה-Woke.
כשמתייחסים לדבר מה כאל Woke, לפי מילון וובסטר, הכוונה היא למצב "מודע וקשוב באופן פעיל לעובדות ולנושאים חשובים (במיוחד לסוגיות של צדק גזעי וחברתי)". אמנם קשה להבין מה באופן גורף רע במצב זה, אבל באבולוציה של המינוח בשנים האחרונות הוא למעשה מתייחס גם למי שהתנגדו לחיסוני הקורונה ואף שהכחישו כליל את המגיפה, משמע – לתנועה עולמית של מתקוממים שלא מקבלים עוד את סדרי העולם הרגילים ומתנגדים להם ביתר שאת.
"מה זה פינק פלויד? איזה בושה", הגיב משתמש פייסבוק אחד. "תזרקו את הקשת, אתם גורמים לעצמכם להיראות טיפשים!" כתב מגיב אחד על תמונת הפרופיל. מגיבים אחרים בישרו אפילו על חרם ואמרו כי לא יקשיבו לפינק פלויד שוב לעולם.
משתמשת טוויטר הכבירה והסבירה: "הלהקה המפורסמת ביותר שכתבה שיר נגד הממסד והממשלה הגדולה (The Wall – ג"פ) הפכה לממסד מלא וממשלה גדולה. למרבה המזל, הם כבר לא כותבים שירים, הם היו מתרוששים. איפשהו הם איבדו את דרכם".
Most famous group that wrote song against the establishment & big government has gone full establishment & pro big government. Thankfully they're no longer writing songs, they'd go broke. Somewhere they lost their way. 😂
— 🇺🇲 con 🏴☠️ (@Con___c0n) January 20, 2023
תגובה אחרת כללה הפרזה בולטת אף יותר ונכתב בה: "לא מאמין שפינק פלויד התעוררה. מעתה והלאה האמנים הבריטיים הקלאסיים היחידים שאני מאזין להם הם קווין, דיוויד בואי, אלטון ג'ון, ג'ורג' מייקל, ג'ודס פריסט, מוריסי והריינבו (אלבום הבכורה – ג"פ) של ריצ'י בלקמור", כשהחלק הארי של האמנים שציין הכותב הם בכלל בעצמם חברים מאוד מכובדים בקהילה הלהט"בית.
Wait, people are upset about @pinkfloyd 's 50th anniversary cover album, because there's a rainbow in it and it's somehow "woke"? Do they not recall the 1973 album cover? It's a prism. pic.twitter.com/W7g8fDT8vR
— Shane Elliott (@shane_elliott) January 21, 2023
הלוגו של פינק פלויד הקדים את זה של הלהט"ב
בתגובת נגד מעריצי פינק פלויד התקוממו על הכעס המוטעה, כשאחד מהם כתב: "חשבתי שזו בדיחה והייתי חייב לבוא לראות בעצמי. האם לאנשים באמת יש התקפי זעם על הקשת בענן שתמיד הייתה שם בכריכה האיקונית הזו?" אחר הוסיף: "אתה יודע שאתה הומופובי כשאתה כועס על הקשת שתמיד הייתה הלוגו של פינק פלויד. היא זורחת מתוך המשולש; מייצגת את תחילת החיים ואת כל הדרכים שנלקחו והשפיעו לאורך החיים".
למעשה באמת מדובר בטעות שמקורה בבורות, שאליה נלווית התנהגות להט"בופובית נטו.
ואם לדבוק בעובדות – לוגו הקהילה הגאה נוצר על ידי האמן גילברט בייקר והפך לראשונה לסמל לשחרור קווירי במצעד הגאווה בסן פרנסיסקו ב-1978.
מנגד, פינק פלויד הוציאה את אלבום הספציפי הזה שלה – אלבום האולפן השמיני, The Dark Side of the Moon – חמש שנים לפני כן, ב-1973, ועליו הופיע האיור שכלל קרן אור העוברת דרך המנסרה ונשברת לשלל קווים בצבעי הקשת. איור האור שנשבר דרך הפריזמה, שעליו חתום המעצב המנוח סטורם ת'ורג'רסון, נעשה בכלל, כך הוסבר בעבר, כמחווה למופעי האור המפורסמים של הלהקה המיתולוגית.
מוסיקה מעולה, אבל יותר מדי דברים הזויים נקשרים ללהקה הזו, ובראש ובראשונה, תומך ה-BDS רוג'ר ווטרס ההזוי. אפילו הוא אינו סיבה מספקת "לרדת" מפינק פלויד, כי אנחנו מבדלים ומפרידים, בין המוסיקה המעולה שלהם, למחלת הנפש של חבר בה...