"הטכנולוגיה – המענה לאתגר מצוקת המשאבים"
כך לדברי עמנואל הוז, סמנ''כלית רימיני סטריט ומנהלת אזור EMEA בחברה, במפגש פורום C3 של אנשים ומחשבים
"העולם ניצב מול שלל אתגרים, בכל שדה שהוא – כלכלי, פוליטי וטכנולוגי. בממד הגיאו-פוליטי, מלחמת רוסיה אוקראינה נמשכת, וכך גם מאבק הסחר בין סין וארה"ב. השנה שהסתיימה התאפיינה במרכיב משמעותי של אי-ודאות, וזאת – לצד הגידול באינפלציה. גם בעולם ה-IT יש לא מעט אתגרים: החל ממתקפות סייבר הצורך בהגנה מפניהן, עבור במחסור כרוני בכוח אדם מקצועי בעולמות ה-ICT, עבור בהתמודדות עם מערכות דיגיטל חדשות ושילובן עם ולצד מערכות מורשת ותיקות. אתגרים נוספים הם תקציבי מחשוב מוגבלים, בעיות בשרשראות האספקה, והקושי להזריק חדשנות. לכן, ארגונים נדרשים לחשוב מחדש על האופן בו הם פועלים, ולהבין שבטכנולוגיה טמון גם הפתרון, כי היא-היא המענה לאתגר מצוקת המשאבים", כך אמרה עמנואל הוז, סמנ"כלית מנהלת אזור EMEA ב-רימיני סטריט (Rimini Street).
הוז דיברה במפגש של פורום C3 – מועדון המנמ"רים והמנכ"לים מבית אנשים ומחשבים. המפגש, הראשון השנה, דן בטכנולוגיות החדשות שבהן ייעשה השימוש ב-2023, והוא התקיים היום (א') במלון NYX בהרצליה. הנחו אותו יהודה קונפורטס, עורך ראשי אנשים ומחשבים, רונן זרצקי, מנכ"ל BSD-IT ויו"ר הפורום, ופלי הנמר, יזם ונשיא הקבוצה.
לדברי הוז, "מחקר שנערך ביוזמת החברה בקרב מאות מנמ"רים באירופה העלה, כי הנושא אשר מצוי בעדיפות עליונה, הוא המשאבים. זאת, כי הוא המשפיע ביותר והמאתגר ביותר. במקום השני בסדר העדיפויות של מנהלי ה-IT, מדורג נושא נעילת ספקים ולאחריהם – איומי הסייבר, ניהול סיכונים וההתמודדות מול תמיכה חלקית של הספקים".
"לכן", הסבירה הוז, "הדרך שבה ארגונים מגיבים לאתגרים הללו היא בניצול מעמיק יותר של הנכסים הקיימים, מיקסום החזר ההשקעה מהם והוספת ערך; הזרקת תפיסת האג'ייל להנפקת מהירות בפיתוח והבאת מוצרים ושירותים לשוק; טיפול בהיבטי חוויית לקוח וכן – מענה לאתגרי אבטחת מידע, הגנת פרטיות והלימה לרגולציות".
לדבריה, "בשל הארעיות שיש במציאות שברירית, מנמ"רים.יות נדרשים לפתח גמישות וחדשנות מבוססות IT – שתאפשרנה להם.ן לסייע לארגון לערוך התאמות מהירות לשינויים ולהיות תחרותיים יותר. יש לבחון את כלל תהליכי הארגון, לתעדף צרכים עסקיים ולבנות תוכנית שתתמקד אך ורק בהשקעות המפתח, שתביא לשיפור מיצובו התחרותי, ובכך היא תסייע להתמודד עם תקציבי IT שלא גדלו זה שנתיים, או שלוש".
"החברה", סיכמה הוז, "מתרכזת בשינוי תפעולי של תהליכי הליבה הארגוניים, כספים ושכר, משאבי אנוש והידוק וניהול הקשר עם הלקוחות. החוזקה שלנו היא בצמצום העלויות התפעוליות. כך, אנו מייתרים את הצורך בביצוע התאמות בין סביבות המחשוב השונות ומשנים את היחס הקלאסי שבתקציבי ה-IT, יחס שבמסגרתו הרוב, 90% ממנו – מוקדש לתחזוקה, ורק עשירית לטובת חדשנות. אנו מצליחים להביא לשינוי יחס זה כך שיעמוד על 60-40. כך, עם צמצום של כמחצית עלויות התחזוקה של היום, אנו מאפשרים לארגונים לשרטט את טכנולוגיות העתיד שלהם. אנו מאריכים את חיי התוכנה וחוסכים עד 90% מעלויות התפעול על פרויקטי השדרוג שאינם נחוצים".
תגובות
(0)