"התחילו אג'ייל בטכנולוגיה ומשם – החוצה, לכלל הארגון"

כך אמר היום (א') אופיר קדוש, מנכ"ל מת''ף, זרוע הטכנולוגיה של הבנק הבינלאומי, שדיבר במפגש פורום C3 - מועדון המנמ''רים והמנכ''לים מבית אנשים ומחשבים ● המפגש דן בטכנולוגיות החדשות בהן ייעשה שימוש ב-2023

אופיר קדוש, מנכ"ל מת''ף, זרוע הטכנולוגיה של הבנק הבינלאומי.

"העולם מתקדם בלא הרף, כאשר קצב השינויים הוא מעריכי (אקספוננציאלי). השינוי הוא הקבוע היחיד, ובהתאמה, נדרש לייצר תהליכי שינוי רציפים. המענה לשלל האתגרים הללו בשדה הטכנולוגיה הוא מורכב, ואחת מאבני הבניין העיקריות בו הוא מעבר לעבודה ולתפישת אג'ייל, כאשר מתחילים במערך הטכנולוגי, בגוף ה-IT שבארגון – ומשם מוציאים את תפישת האג'ייל החוצה, לכלל הארגון", כך אמר אופיר קדוש, מנכ"ל מת"ף, זרוע הטכנולוגיה של הבנק הבינלאומי.


צילום ועריכת וידיאו: ליטל רובינשטיין

קדוש דיבר במפגש של פורום C3 – מועדון המנמ"רים והמנכ"לים מבית אנשים ומחשבים. המפגש, הראשון השנה, דן בטכנולוגיות החדשות בהן ייעשה השימוש ב-2023, והוא התקיים היום (א') במלון NYX בהרצליה. הנחו אותו יהודה קונפורטס, עורך ראשי אנשים ומחשבים, רונן זרצקי, מנכ"ל BSD-IT ויו"ר הפורום, ופלי הנמר, יזם ונשיא הקבוצה.

לדברי קדוש, "בעבר, הבנקים היוו נקודת מפגש מול הלקוחות וסיפקו להם שירות מקצה לקצה. כיום, גופים נוספים החלו נכנסים לטריטוריה מושכת זו – חברות ביטוח, חברות פינטק, כמו גם ארגוני היי-טק".

"האתגר כיום", ציין, "הוא לתת פתרון מקצה לקצה, לחשוף את הדיגיטל, לייצר אינטגרציה חוצת פלטפורמות, חלקן ותיקות בנות 40 שנים, עם אלו החדשות".

קדוש אמר כי "האתגר מועצם בשל ה
צילום ועריכת וידיאו: ליטל רובינשטייןצורך להלום לרגולציות בתחום, ולשנות את אופן הפעולה של תהליכים מובנים ומסודרים, שהתקבעו ברבות השנים".

"המענה לכלל האתגרים", אמר קדוש, "הוא טיפול במשולש של הון אנושי-טכנולוגיות-תהליכים. החיבור שלהם הוא זה אשר יניב את הפתרון המיטבי. בהיבט כוח האדם, יש לחבר נכס זה שבהווה – אל העתיד. אנו ב-מת"ף משקיעים רבות בחניכה ובהכשרות של עובדים ועובדות, על מנת לייצר תהליכי שינוי רציפים, למשל לשבור את הפרדיגמה שתהליך מסוים אורך חצי שנה, ולקצר אותו לרבעון".

האג'ייל – גם אמצעי וגם מטרה 

"בהיבט הטכנולוגי", ציין, "חשוב לייצר מפת דרכים אסטרטגית, עם חזון גדול, בתוכו שולטת תפישת האג'ייל, עם צעדים קטנים למימוש החזון, עם ארכיטקטורה מודרנית. התחלנו בתהליכי כניסה לענן, אנו פועלים להטמעת טכנולוגיות מבוססות לואו קוד. עוד אנו פועלים לשילוב של הנכסים הקיימים, שצברנו במהלך השנים, עם עולם הדיגיטל החדש. המיינפריים משמש עבורנו מנוע, המייצר תעבורה לאותם נכסים איכותיים ויציבים, ואנו מחצינים אותם באמצעות הדיגיטל. כך אנו ממצים את המרב מהנכסים".

"האג'ייל", ציין קדוש, "הוא גם אמצעי וגם מטרה. היעד הוא להפיץ את עקרונות האג'ייל בתחילה במערך המחשוב ולאחר מכן, בכל הארגון. זו הדרך הנכונה להתמודד מול שינוי גדול שקשה לעיכול".

בנוגע להיבט התהליכי הוסיף קדוש כי "המטרה היא להשיא ערך לארגון, לא רק שיפעל מהר וטוב יותר, אלא לקדם את הארגון מבחינה עסקית, כך שהוא יוביל בתחרות. אנו מסתייעים בחברות הזנק ופינטק, כדי לראות מה והיכן פספסנו ולסגור פערים. אנו פועלים לייצר תהליכים חדשניים באופן עקבי ולאורך זמן, עם הפקת לקחים, לימוד תקלות ושיפור תהליכי תכנון וביצוע".

"הדרך לעזור לארגוני בנקאות להיערך ולפעול בעתיד", סיכם קדוש, "היא לסייע לארגון להשתנות בקצב מהיר, כי העולם מתקדם בלא הרף. ככל שנהפוך את הארגון לגמיש ולכזה אשר משתנה בקצב מהיר, כך נדביק את הפערים ונהפוך לעוד יותר תחרותיים. זה המענה לאתגר המשמעותי, זו הדרך הטובה ביותר לעשות זאת, לקחת את אתגרי ההווה למען העתיד. זה נעשה עם חזון גדול, צעדים קטנים, עבודה קשה והפקת לקחים".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים