האם רכישת נוטניקס על ידי HPE חזרה לשולחן המו"מ?

HPE תפרד מהמיזם הסיני H3C בו הייתה שותפה - תמורת מיליארדי דולרים ● אנליסטים החלו להרהר בקול רם האם עילת המכירה קשורה לצורך של HPE במזומן בהיקף גדול לטובת רכישת נוטניקס

יתמזגו אם לאו? HPE ו-נוטניקס.

באופן מפתיע משהו, HPE הודיעה אתמול (ג') לרשות ניירות הערך האמריקנית, ה-SEC, כי היא מוכרת את חלקה, בסך 49%, במיזם המשותף הסיני H3C. מיד לאחר ההודעה, אנליסטים החלו להרהר בקול רם האם עילת המכירה קשורה לצורך של HPE במזומן בהיקף גדול, לטובת רכישת נוטניקס (Nutanix). "מכירת חלקה במיזם של H3C יכולה לספק ל-HPE רוח גבית פיננסית, לטובת רכישות, או פעילויות אחרות", כתבו אמש.

H3C היא הספקית הבלעדית בסין של שרתי HPE, מערכות האחסון שלה, וכן שירותי IT טכניים נלווים להטמעת מוצרי ענקית ה-IT. הענקית האמריקנית החזיקה ב-49% ממניות החברה.

החברה הסינית Unisplendour – שהיא חברה בת של צינגוהה יוניגרופ (Tsinghua Unigroup), חברת טכנולוגיה סינית שפועלת במימון ממשלתי, אשר נמצאת בבעלות צינגוהה הולדינדס (Tsinghua Holdings) – אוחזת ב-51% מהמיזם.

המיזם המשותף H3C הוקם ב-2015, בהובלת מג ויטמן, אז מנכ"לית HP – בטרם היא התפצלה. הבעלות של HPE עמדה על 2.3 מיליארד דולר, וכלל המיזם – הוערך בשווי של 4.5 מיליארד, בניכוי מזומנים וחובות. המניות שבבעלות HPE במיזם יימכרו לפי שער של פי 15 מהרווח של H3C, נכון לסוף אפריל האחרון – חלקי המספר הכולל של מניית H3C באותה עת. HPE צפויה להכריז על המכירה ועל העלות שלה בתוך 30 ימים. המיזם המשותף איפשר ל-HPE להתחרות בהצלחה בשוק ה-IT הארגוני בסין – הצומח במהירות. במועד הקמת המיזם, ב-2015, היו ל-H3C כ-8,000 עובדים והכנסות שנתיות של 3.1 מיליארד דולר, עם היצע שלם של פתרונות IT ארגוניים, כולל רישות, שרתים, אחסון ושירותי IT – ומאז ערכה צמח.

"השאלה היא מה הם הולכים לעשות עם המזומנים הללו"

חיזוק להערכת האנליסטים על רצונה של HPE במזומנים בהיקף של מיליארדים, הגיע כאשר בדצמבר האחרון, בשיחה עם אנליסטים, אמר טארק רוביאטי, מנהל הכספים הראשי של HPE, כי "H3C תרמה סכום משמעותי לרווח, למניה ולתזרים המזומנים החופשי (של HPE – י"ה) בשנת הכספים 2022… נאזן את היתרונות האסטרטגיים והפיננסיים של מעורבות מתמשכת (שלנו – י"ה) בסין, עם הסיכונים הנמצאים במגמת עלייה, לרבות סיכון גיאופוליטי. נמשיך לעדכן אתכם ככל שנגיע לפתרון ארוך טווח עבור הנכס הזה".

אחד האנליסטים כתב כי "HPE עומדת לקבל ערימה של מזומנים – עדיין לא מוגדר כמה. השאלה היא מה הם הולכים לעשות עם המזומנים הללו: האם זה נועד לרכוש חברה אחרת, או להכפיל את עסקי שירותי הענן שלהם? יהיה מעניין לראות כמה מזומנים הם מקבלים ומה הם עושים עם המזומנים".

ההחלטה של ​​HPE למכור את חלקה במיזם מגיעה שבועיים בלבד לאחר שפוקסקון (Foxconn) – יצרנית האלקטרוניקה מהגדולות בעולם, שבסיסה בטייוואן – אמרה כי חברת הבת שלה בסין תמכור את מלוא חלקה בקונצרן צינגוהה. בתגובה, ממשלת טייוואן הודיעה כי היא תקנוס את פוקסקון בשל "השקעה לא מורשית" ביצרנית השבבים הסינית.

HPE מסרה כי בכוונתה "לשקול את השימוש המתאים ביותר בתמורה שכזו (הסכום שיתקבל ממכירת חלקה במיזם – י"ה) בהתאם לנוהג שלנו, של נטילת גישה מאוזנת, מבוססת תשואה, לקבלת החלטות על הקצאת הון".

בדצמבר האחרון דווח בעולם על רכישה אפשרית של ענקית ה-IT את נוטניקס. סוכנות בלומברג דיווחה עם תחילת החודש כי "HPE הביעה עניין" ברכישת נוטניקס, וכן שהשתיים ניהלו – לסירוגין – משא ומתן בדבר רכישה עתידית בחודשים האחרונים. לפי הדיווח, ברקע המחלוקת ביניהן נמצא מחיר העסקה.

בעקבות הדיווחים הללו, שווי השוק של נוטניקס חצה את רף שבעה מיליארד הדולרים. שווי השוק של הרוכשת הפוטנציאלית עומד על 21.5 מיליארד.

אלא שאז HPE הצהירה כי "היא כבר לא מנהלת שיחות בדבר רכישת נוטניקס", בהצהרה שבאה בתגובה לדיווח לפיו הסתיימו, בלא הצלחה, שיחות הרכישה בין השתיים.

נוטניקס לא הגיבה לדיווח.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים