יוון – המדינה המוכנה בעולם למניעת איומי סייבר
ישראל מדורגת בחלק העליון של הטבלה, במקום ה-36 ולפני ארצות הברית - כך לפי מדד NCSI
יוון היא המדינה המובילה בעולם במוכנות שלה למניעת אירועי סייבר – כך עולה מ-NCSI, מדד אבטחת הסייבר הלאומי, שמודד את המוכנות של מדינות לתחום ולניהול אירועי סייבר, ושפורסם בסוף השבוע. ישראל מדורגת בחלק העליון של הטבלה, במקום ה-36.
NCSI הוא גוף מחקר בינלאומי, שנתמך על ידי האיחוד האירופי ומשרד החוץ האסטוני. המדדים שלו כוללים את איומי הסייבר הבסיסיים: מניעת שירותים אלקטרוניים (משמע – שירותי דיגיטל שאינם נגישים); פגיעה בשלמות הנתונים (משמע – שינוי, עריכה וביצוע מניפולציות לא מורשים שלהם); וחשיפת נתונים סודיים (בהיבט האישי, הפרטי, הרפואי, הפיננסי, ובהיבט העסקי – סודות מסחריים וקניין רוחני). המתודולוגיה של NCSI מזהה את האיומים שעימם מתמודדת מדינה ואת אמצעי האבטחה המתאימים שהיא נוקטת. המדד מורכב מכמה קבוצות: פעולות חקיקה, פעילויות של ארגונים, צורות מגוונות של שיתופי פעולה (למשל, בין האקדמיה, התעשייה והממשל), ואיגום של כל אלה לכדי מדד שבוחן את רמת ההגנה מפני מתקפות סייבר.
במקום הראשון מדורגת יוון, כאמור, ולה ציון 96.1. אחריה מדורגות ליטא, בלגיה ואסטוניה (93.5 לכל אחת), צ'כיה (92.2), גרמניה (90.9), רומניה ופורטוגל (89.6 כל אחת) וספרד (88.3). סוגרת את העשירייה הראשונה בדירוג פולין, עם הציון 87.
בריטניה נמצאת במקום ה-22, עם הציון 77.9. אוקראינה במקום ה-24, וציונה 75.3. רוסיה ממוקמת במקום ה-27, עם הציון 71.4 – ציון נמוך ב-2.5% מהממוצע האירופי. ישראל מדורגת במקום ה-36, עם הציון 67.35 – שישה מקומות לפני ארצות הברית, שקיבלה את הציון 64.9. איראן מדורגת במקום 133, עם 14.3.
מאז הפלישה לאוקראינה: מתקפות רוסיות רבות – גם על אסטוניה
עורכי הדירוג ציינו כי 15 מדינות מזרח אירופה מדורגות היטב, ולהן דירוג ממוצע של 50.8 – נתון המשקף ציון הגבוה בכמעט 20% מהממוצע של מדד אבטחת הסייבר העולמי, שעומד על 42.71. ארבע מהמדינות – שלוש המדינות הבלטיות (אסטוניה, ליטא ולטביה) ואוקראינה – מדורגות גבוה במיוחד. כך, ציון אבטחת הסייבר של ליטא ואסטוניה גבוה יותר מזה של אוסטרליה, צרפת, קנדה, ארצות הברית, בריטניה ורוסיה. החוקרים תולים את הדירוג הגבוה של ארבע המדינות בחשש של עשרות שנים מפני איומי הסייבר הרוסיים – "שכנה אגרסיבית, שמאלצת אותן להתייחס ברצינות לאבטחת סייבר, ולהקצות לנושא כספים ותשומת לב".
מאז שרוסיה פלשה לאוקראינה בתחילת השנה, אסטוניה חוותה זינוק של 136% בהיקף המתקפות והחדירות למערכות ה-IT של הארגונים שבשטחה. אסטוניה אף הייתה אחת המדינות הראשונות בעולם שחוותה מתקפת סייבר ברמה המדינתית – על ידי רוסיה, כבר לפני 15 שנים. מתקפה זו כונתה בשם "מלחמת הסייבר הראשונה", וכללה מתקפות חוזרות ונשנות מסוג מניעת שירות מבוזרת (DDoS), שמהן היא סבלה במשך כמה שבועות.
סוגרות את הרשימה תימן במקום ה-154 וטורקמניסטן במקום ה-155, כאשר כל אחת מהן קיבלה את הציון 7.8; ולאחריהן קונגו, קיברנטי, דומיניקה (ואיאטו קובולי), איי שלמה וטובאלו. דרום סודן מדורגת אחרונה ברשימה, במקום 161 ועם הציון 1.3.
בושה וחרפה לישראל רק מקום 36
אתם לא אומת הסטארטאפ ולא אומת הסייבר אתם פשוט זeveל ... אקרא לכל המשקיעים להשקיע רק באירופה ובייחוד ביוון
זה בכלל לא מקום טוב למדינה שמתיימרת להיות מעצמת סייבר
רק במקום ה-36 ? מעצמת סייבר ? אנחנו פשוט בושה וחרפה