לידיעת בן גביר: טכנולוגיות ישראליות חדשות עבור השוטרים

כשהשר המיועד לביטחון לאומי ייכנס לתפקיד הוא ילמד על הטכנולוגיות לעולמות הביטחון והמשטרה ● אחת החברות הבולטות בתחום זה היא מוטורולה סולושנס, שהציגה היום (ה') פתרונות חדשים

המערכת החדשה של מוטורולה סולושנס לשימוש המשטרה.

המשטרה נמצאת בימים אלה בכותרות, משום שהשר שצפוי להיכנס בקרוב למשרד האחראי עליה, איתמר בן גביר, רוצה יותר סמכויות לקבוע מדיניות. זאת גם אחת הסיבות ששמו שונה מהמשרד לביטחון פנים למשרד לביטחון לאומי. כשבן גביר ייכנס למשרד, הוא יגלה את הטכנולוגיות שמשטרת ישראל משתמשת בהן, וגם, באופן כללי, ודאי ילמד כיצד ההיי-טק מסייע למשטרות ולכוחות הביטחון.

כשאומרים היי-טק בסיוע המשטרה וכוחות הביטחון מתכוונים בדרך כלל קודם כל לחברות סייבר, אבל אסור לשכוח שזה כולל גם אמצעים אחרים, כגון מצלמות אבטחה, מכשירי אינטרנט של הדברים ואפילו שעונים.

אחת החברות המנוסות בעבודה עם העולם הביטחוני היא מוטורולה סולושנס. החברה, שמשטרת ישראל היא בין הלקוחות שלה – וגם צה"ל ועוד גופי ביטחון, קיימה באחרונה האקתון לפיתוח טכנולוגיות חדשות לעולם זה – לתקופות שגרה ובמיוחד חירום. זאת, על מנת לאפשר לגורמי הביטחון והחירום להתמודד ביתר קלות וביתר יעילות עם שלל האירועים שהם מתמודדים אתם: מהומות וטרור, וגם אירועים כגון אסונות טבע ומגיפות.

מחברים את מצלמת הגוף של השוטר ל-Apple Watch

החברה בחרה לקיים האקתון פנימי – כל הפתרונות פותחו על ידי צוותי הטכנולוגיה שלה. באירוע לעיתונאים שהיא קיימה היום (ה') הציגו אנשיה פתרונות לאנשי ביטחון ומשטרה, ובמרכזם מצלמת גוף לשוטרים שנשלטת על ידי Apple Watch ומערכת אחרת שמגנה על תשתיות קריטיות. בהתאם, הוצג סיפור לקוח של חברת המים הלאומית – מקורות.

המצלמה מאפשרת לשוטר לקשר את מצלמת הגוף שעליו עם Apple Watch, שהשעון מפעיל אותה באופן אוטומטי כשהוא נוכח "לדעת" שקצב הלב של אותו שוטר מגיע לנתון מסוים שמכניסים אליו. משם, המצלמה מקליטה ומעבירה את מה ש-"רואות עיניה" למוקד, שם רואים זאת ויודעים לקבל החלטות איך לפעול. במוטורולה סולושנס אומרים שמאחר שמה שהמצלמה מקליטה עלול לשמש כראייה משפטית, השוטר לא יכול לערוך את זה ומה שצולם לא נמחק. יש לציין שהשוטר יכול לשלוט במצלמה באמצעות פקודות קוליות.

פיתוח נוסף שפותח במסגרת ההאקתון מזהה עבור איש הביטחון סכינים, באמצעות טכנולוגיית וידיאו מבוססת בינה מלאכותית. כך, אותו איש ביטחון יכול לזהות את התקיפה מבעוד מועד, ולייצר התראה והגנה.

צילום: מוטורולה סולושנס.

לדעת מיד כשמישהו גונב מים

פתרון נוסף שהוצג מאפשר לנטר מה קורה בתשתיות קריטיות ולהגן עליהן במקרה הצורך – במקום צוות אבטחה שינכח במקום פיזית. זה רלוונטי מאוד לחברות שפרוסות על פני שטחים גדולים, למשל מקורות, שיש לה 3,000 מתקנים ברחבי הארץ. המערכת מאפשרת לה לנטר מה קורה בכל אחד מהם בכל רגע נתון, ולעשות את כל זה ממרכזי השליטה והבקרה שלה. זה יכול למנוע הרבה צרות, לרבות הפסקת מים לאזורים שלמים.

איך המערכת עובדת? על ידי שימוש בבינה מלאכותית ביחידות קצה של בקרי תשתית היא יכולה לזהות פעילות לא שגרתית בשטח ולייצר התראה כהגנה על אותן תשתיות קריטיות. אנשי מוטורולה סולושנס הציגו באירוע שימוש בבקרים שבאמצעות AI ומצלמה מקומית מתריעים על פעילות חריגה לגניבת מים ונזק לתשתית.

המערכת החדשה לבקרה ולהגנה על התשתיות הקריטיות.

המערכת החדשה לבקרה ולהגנה על התשתיות הקריטיות. צילום: דרור סיתהכל

"הצוותים בישראל ניחנים תמיד ברוח חדשנות ויזמות מרשימה, והם מספקים פתרונות חדשניים לשירותי הביטחון וההצלה, שמאפשרים להם להגביר הן את היעילות והבטיחות של אנשיהם והן את ביטחון האזרחים", אמר אברהם בן דוד, מנכ"ל מוטורולה סולושנס ישראל.

לדברי מייק פטרסן, מנהל ההנדסה במוטורולה סולושנס, "האקתונים כמו זה מאפשרים לנו לקבל רעיונות חדשים מצוותי ההנדסה שלנו לפיתוחי פתרונות טכנולוגיים עתידיים. הצוותים שלנו בישראל מתמקדים במיוחד במכשירי הדור הבא, פתרונות וידיאו ותוכנה, ציוד לביש וחיישנים חכמים, וכן במערכות שליטה ובקרה לבטיחות הציבור והשווקים הארגוניים. מרכז המו"פ בתל אביב הוא מרכיב מרכזי באסטרטגיית החדשנות הגלובלית שלנו".

תגובות

(1)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים