אקזיט: פאלו אלטו רוכשת את סיידר סקיוריטי ב-300 מיליון דולר

החברה הנרכשת מתל אביב פועלת בעולם אבטחת היישומים, ופיתחה פלטפורמה שמשלבת את האבטחה בכל אחד משלבי הפיתוח ● העסקה תבוצע במזומן ובמניות, ומהווה מכפיל של כמעט פי שבעה לעומת הסכום שהיא גייסה

ניר צוק, היזם הבכיר שמאחורי הבנק הדיגיטלי החדש.

ניר צוק – לא השף – "רעב", או שמא "צמא": פאלו אלטו שלו רוכשת את סיידר סקיוריטי הישראלית ב-300 מיליון דולר, מתוכם 200 מיליון במזומן ו-100 מיליון במניות – כך פורסם היום (ה').

סיידר סקיוריטי פועלת בעולם אבטחת היישומים, שכולל לא רק טכנולוגיה לניטור פעילות זדונית סביב יישומים בענן, אלא גם יכולת צפייה על כל הסביבה המקיפה אותם, לרבות פריסות קוד ושינויים ועדכונים. החברה פיתחה פלטפורמה בשם Application Security Operating System, שמספקת יכולת לשלב את ממד האבטחה בכל אחד משלבי הפיתוח. היא מעניקה למקצועני האבטחה בארגון מבט על כלל הטכנולוגיות, המערכות והתהליכים שישנם בסביבת הפיתוח שלו. בפלטפורמה משולב מרקטפלייס של מוצרי אבטחה, וכך ניתן לבחור מההיצע שבו את כלי ההגנה המתאים במועד או בעת אירוע מסוים. עוד היא מספקת שקיפות לתהליכי הפיתוח של הלקוח הארגוני, כמו גם של מרכיבי הקוד שדורשים אבטחה ושל הפגיעויות הקיימות.

מדובר בחברה צעירה יותר מרבים מהסטארט-אפים האחרים שעושים אקזיט: סיידר סקיוריטי הוקמה ב-2020. מקימיה הם גיא פלכטר ודניאל קריבלביץ', והיא מונה כ-100 עובדים. המטה שלה נמצא בבית אסיה בתל אביב ומאז הקמתה היא גייסה 44 מיליון דולר – מה שהופך את הרכישה למוצלחת, לפי מכפיל של כמעט פי שבעה.

היסטוריה של רכישות

פאלו אלטו היא בעלת שווי שוק של 47 מיליארד דולר. מאחוריה כמה רכישות של חברות: בפברואר אשתקד היא קנתה את ברידג'קרו תמורת 156 מיליון דולר במזומן. ברידג'קרו הוקמה ב-2019 ופיתחה מערך אבטחה המיועד למפתחים בענן. בפאלו אלטו אמרו אז כי הרכישה עונה לצורך של ארגונים לגישה לכל היישומים מכל המקומות, דרך רשת גלובלית ומאובטחת מבוססת ענן (SASE – ר"ת Secure Access Service Edge).

שלושה חודשים קודם לכן, בנובמבר 2020, פאלו אלטו רכשה את אקספנס האמריקנית, שפועלת בעולם הסייבר, בניהול מרחבי התקפה, תמורת 670 מיליון דולר. כמו בעסקה הנוכחית, גם רכישת אקספנס בוצעה במזומן ובמניות.

במאי 2019 קנתה ענקית האבטחה את חברת הסייבר הישראלית טוויסטלוק. סכום העסקה לא פורסם, אולם מומחים בענף העריכו אותו ב-450 מיליון דולר. פחות מיממה לאחר מכן היא הודיעה שהיא קונה חברה ישראלית נוספת – את פיורסק. גם במקרה זה היקף הרכישה לא נמסר, אולם לפי הערכות בשוק, הוא עמד על סכום נמוך בהרבה – בין 50 ל-60 מיליון דולר.

בפברואר 2019 קנתה פאלו אלטו את דמיסטו הישראלית, שפיתחה טכנולוגיה לתמיכה בצוותי סייבר בארגונים, תמורת 560 מיליון דולר – שוב, במזומן ובמניות. דמיסטו הוקמה ב-2015 על ידי ארבעה: סלביק מרקוביץ', המשמש כמנכ"ל החברה, דן שראל, גיא רינת ורישי בהרגבה.

באפריל 2018 רכשה פאלו אלטו חברה ישראלית נוספת – את סקדו, תמורת סכום שהוערך ב-100 מיליון דולר. סקדו פיתחה מערכת לתחקור ולטיפול בהתראות על מתקפות סייבר.

יותר משנה קודם לכן, במרץ 2017, רכשה החברה של צוק את לייט סייבר תמורת 130 מיליון דולר. הטכנולוגיה של הנרכשת מאתרת שימוש זדוני במערכות ה-IT של הארגונים על ידי ניטור מתמשך של פעילויות משתמשים – בין אם אלה מגיעים מחוץ לארגון או מצויים בתוכו. היא ממפה את דפוסי השימוש של העובדים במערכות ה-IT הארגוניות, כמו גם את נקודות הקצה ואת הרשתות עצמן. זאת, כדי לזהות התנהגות חשודה לאורך זמן ולהבחין בין המשתמשים הלגיטימיים לאלה הרעים.

שלוש שנים לפני כן, במרץ 2014, הצטרפה לפורטפוליו של פאלו אלטו סייברה, שמציעה מענה לאיומי סייבר שמערכות האבטחה המסורתיות לא יודעות להתמודד אתם. סכום הרכישה הזו עמד על 220 מיליון דולר.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים